ehliyet

yagmur yureklim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2015
82
1
1
Slm arkadaslar ben ehliyet almak istiyorum ama bazi konularda bilgi edinmem lazim yani fiyati ne kadar ve basvuru ne zaman oluyo ve araba hic kullanmasan bile alabiluyormuyuz cvb bekliyorum lutfen

Senede bir değil ayda bir falan oluyor.
Fiyat konusunda maalesef hem ehliyet kursuna hem sınavlara hem de ehliyeti çıkarırken emniyet müdürlüğüne para vereceksin ki hiç az değil... 1000 tl yi gözden çıkarmak gerek en az.

Slm arkadaslar ben ehliyet almak istiyorum ama bazi konularda bilgi edinmem lazim yani fiyati ne kadar ve basvuru ne zaman oluyo ve araba hic kullanmasan bile alabiluyormuyuz cvb bekliyorum lutfen
Araba kullanmasan nasıl ehliyet alacaksın direksiyon sınavından kalirsan alamazsin tabi.Her ay yazılı sınav olur sana verilen hak eskiden 5 di şimdide 7 diye duymuştum ya 5.yada 7 yazılı sınav hakkı eğer hiçbirinde gecemezsen tekrar dosya actiriyorsun. 1000 lirayida geçer çünkü kursa ayrı oduyorsun. Emniyet Müdürlüğüne ayrı. Eğer sınavlardan kalirsan kurs parası hariç yine para oduyorsun. Ve artık stajyer ehliyet dönemi başladı.

Ben şuan ehliyet kursuna gidiyorum toplam masraf 1200 civarı olacak (tabi sınavlarda kalmazsam), 12 saat direksiyon egitimi veriliyor ama sınav için daha çok pratik yapmalısınız. Birde kurs kayıtları her ayin 10una kadar oluyor bir sonraki dönem için.

burda arabyı kullanmadan ehliyet almak istiyorum diyor ya biliyor direksiyon derslerine girmeyim diyor ya da ehliyeti hemen veriyorlar sanıyor

16 saat özel direksiyon her hafta sonu eşim hafta içi akşamları kardeşim kullandırdı.
Ehliyetim var ama halla tek cıkmaya korkuyorum
Sadece kendi sorumluluğun yokki dışardaki herkesin can sorumluluğu üstünde oluyo

ehliyet almak artık o kadar kolay değil eskiden direksiyon sınavında hatalı bir şey yaptığında puan kırarlardı ama şuan direk bırakıyorlarmış yani sıfır hata...

ıvırı zıvırı şu parası bu parası derken 1000 TL paran gidiyor. (5 sene önce aldım) şimdi daha da artmıştır.

Canm kurstan kursa degisiyo fiyatlari ben gecn sene hepsinj tek tek gezmstm 550 liraya kursa yazildm her sinav icin 60 lira bankaya oduyosun zaten yaziliyla direksiyon sinavi var sadece. Gecemezsen bidaha 60 lira yatiriyosn. Ben babamla pratik yapmstm ama bizm araba otomatkti kurs arabalari vitesli oldugu icin ilk gun zorlandm ama cabuk alistm. Sende yapabilrsn kolay zaten. Kurslara gidip atastr

Kursların tamamı standart fiyat olacakmış artık. 1200 tl kurs ücreti+ yazılı ve direksiyon sınavları ücreti+ 550lira Emniyetten almak için verilen ücret. Ciddi masraf yani.

2014 ağustosunda kursa 900 maliyeye 350, trafiğe 102 lira vererek aldım. Toplamı 1400ü bulmuş.
Yerden yere hatta kurstan kursa değişir fiyat. Yeni sisteme göre kurs daha pahalıymış diye biliyorum bide.

Gecen yaz kurs ucreti+sinav paralari+ehliyet harclari dahil 1000 tl odedim. Civardaki kurslarla konuşabilirsin sinav tarihleri, dersler hakkinda bilgi verirler

Back
X