Ek gıda hiçbir şey yemiyor

casedebambini

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
496
Puanlar
23
Merhaba, oğlum 9 ay 20 günlük 8. Aya kadar ek gıda çok iyi gidiyordu ama 8. Ayda atak mıdır nedir ne etkilediyse gittikçe kötüledi ve 9. Ay ile kendi yemek istemeye başladı. Eline köfte, mücver, omlet tarzı veriyorum yiyor ama çok az miktarlarda 1 köftenin çeyreği yemiyordur. Yemekten önce meme vermemeye çalışıyorum örneğin 8de uyandıysa hiç emzirmeden 9da kahvaltıya oturuyoruz yine yemiyor yine yemiyor. Bu çocuk önceden 1 yumurtayı bitiren bir bebekti nasıl oldu neden oldu hiç anlamıyorum tavsiye bekliyorum.
Kaşık asla kabul etmiyor ağzını açmıyor. Kaşığı tutup yere atıyor 2 kaşık yöntemini de denedim elindeki kaşığı oynuyor benim verdiğim kağığa başını çeviriyor.

Yemeklere sütünü ekle mesela muhallebi çorba oatates püresine muhtemelen diş krizi

Yemesi için zorladınız mı hiç?
Benim bebeğim daha küçük 6,5 aylıkken yaşadık aynı durumu (ek gıdaya 5. Ayda başladık) 1 hafta komple ara verdim kaşık göstermedim yemek göstermedim 1 hafta sonra en sevdiği şeylerden başlayarak hiç zorlamadan tekrar verdim yemeye başladı. Sizin bebeğiniz biraz daha büyük işe yarar mı bilmiyorum ama deneyin isterseniz

Yemeklere sütünü ekle mesela muhallebi çorba oatates püresine muhtemelen diş krizi
Saydıklarınızın hiçbirini yemiyor hep katı besin olmalı eliyle tutamazsa yemiyor. Köfteyi bile ben uzatınca yemiyor ağzını açmıyor ama kendi eline alınca az da olsa yiyor. Çok hareketli 2 aydır emekliyor. Yürüme arkadaşı ile yürüyor. Yani bu kadar harekete daha iyi yemesi lazım. Ağzına koyduğunun yarısı yere yarısı üstüne gidiyor.

Öyle ağlatacak kadar zorlamadım hiç. Zaten ilk zamanların videosu var dümdüz haşlanmış kabağa bile kaşığa atlıyordu ağzını açıyordu. Ama mutlaka her anne kadar hadi şu bitsin, hadi son lokma, uçak geliyor, şarkı türkü eşliğinde yedirmişliğim var.

Benim oğlum da 10 aylık çorba tutunca içiyor onun dışında yumurtayı bile kendi yer pankek vs. Ya büyüme sancısı ya diş doktora sordunuz mu? Bazen inatlaşmamak lazım hala ana besin anne sütü. Biberonda çorba vs verseniz?

Emzirmeyi kademeli azalt dedi. Deniyorum ama emzirerek uykuya dönüyor gece emzirmelerini azaltamıyorum. Gündüzleri oyun odasındayız hep ben yerde oturuyorum devamlı üstüme tırmanıyor. Üst dişi geliyor görüyorum birkaç güne patlayacak ama kaşık reddetme 1 aydır var. Çorbayı bardakta veriyorum bardakta sadece kefir ve ayran, portakal suyu içiyor. Ama çorba içmiyor. Biberona alışık değil bir kere denedim akışı yavaş geldi galiba beğenmedi. Küt uçlu alıştırma bardağı ile arada içiyor. Ama miktarlar çok az. 1 yemek kaşığı anca yiyor her öğün.

Ben biberonun ağzını kestim. Bezi nasıl? Pankek vs yer mi meyveyle

Ben biberonun ağzını kestim. Bezi nasıl? Pankek vs yer mi meyveyle
Havalar sıcak olduğu için günlük 3e azaldı diyebilirim hareketli olduğu için ter içinde kalıyor ister istemez çiş az oluyor. Pankek yer ama yediği miktarı görseniz 1 tane yese oh derim eline alıyor ağzına götürüyor ama bir lokma yiyip yere atıyor yenisini veriyorum onu yiyemeden düşürüyor ben destekleyeyim diyorum bana kafasını çeviriyor.

Bebeğimiz aynı yaşta, aynı şeyleri yaşıyorum yaklaşık iki aydır. Berbat hissediyorum kendimi sürekli aç uyuyor çocuk. Siz de sanırım hamileydiniz, ben sütten kestim yaklaşık iki hafta önce, mama veriyorum. Kendi açımdan bakınca en azından biraz daha rahatladım diyebilirim, çünkü hem emzirme hem hamilelik beni zorluyordu. Ek gıda konusuna gelince benim kızım da illa eline alınca yiyecek onu da çok az yiyor, tabi onun derdi yemek değil keşfetmek olduğu için bu normal. Dün akşam düşündüm, ablam yengem çocuklarını büyütürken yemek yemiyor diye şikayet ettiklerine hiç şahit olmamıştım, kadın çocuğu dizlerine yatırıyordu bir kase dolu çorbayı mamayı en fazla 5 dakikada yediriyordu çocuğu hoop bitti. Suan bu yöntem biliyorum ki asla kabul edilir bir yöntem değil ama çaresizlikten ben dün akşam denedim. Ve cocuk yedi resmen ağzını açıp kaşıgin gelmesini bekledi. Sanırım bebekler bu aylarda özellikle de emekleme başlayınca sürekli etrafı keşfetme arzusunda, o yüzden oturma pozisyonunda aklını yemeye veremiyor sürekli kesfe çıkmak istiyor. Eleştiri alıcam biliyorum ama bebeğimin aç olduğunu kesin bir şekilde biliyorken yaşadığım üzüntü de beni kahrediyor. Uzun lafın kısası sizi çok iyi anlıyorum, ben dün akşam ve bu sabah bu yöntemle doyurdum çocuğumu.

Yorumunuz için teşekkürler ben hamile değilim yaşayan bilir çok zor

Yorumunuz için teşekkürler ben hamile değilim yaşayan bilir çok zor
Sizin ayınızda bizimki de öyleydi doktorum hemen değerlerine baktı demiri düşmüşse iştahı kapanması normal dedi ve bingo. Alt sınır 32 iken kızımın 17ye düşmüştü aşırı üzülmüştüm. Ki düzenli microfer veriyordum süt aralarına dikkat ederek. Sonra 2 buçuk ay Fermix şurup verdim yarım ay da damlasını. 78e çıktı. İştahı arttı. Her şeyi yiyor ama kendi yiyebiliyorsa yiyor yoksa iter istemez bende zorlamıyorum. Çorba yapmıyorum uzun zamandır. Zaten emiyor hala baya yoğun. Endişenizde haklısınız diş de etkiliyor baya. Ama değerlerine bi baktırın derim.

Demiri düşük dediğiniz gibi. Ocean şurup kullanıyorum son 1 haftadır umarım etki eder

`