EK GIDA KABUSU ..

SELSERHA

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2016
708
325
103
Kizim 6.5 aylik oldu.Bi aydir deniyorum yok yok agzini acmiyo cok agliyo.Nasil yiycek bu cocuk.Sadece anne sutu istiyo onuda sagarak veriyorum 2 ogun zor cikiyo.Boyle sorun yasayan anneler oldumu yada gec baslayan.Hic yemezse ya.Lutfen tecrubesi olanlar yazsin.2 gun ara verip tekrar deniyorum ama sonuc ayni

Ben kızıma 4 aylıktan beri yoğurt ve yemek sularından parmağımla tattırmaya başladım ilerisi için bu tatlara alışkın olsun diye. Çok emzirmeyin aç kalınca yemek zorunda kalır yoğurt vermeye çalışın bebe biskivvisiyle tatlandırabilirsiniz şeker katmayın.oyun oynayarak vermeyi deneyin.ama mutlaka verin Allah kolaylıklar versin.

Herşeyden tattırın yemese bile tattırmaya çalışın alışkın olsun herşeye

O zaman sabırla hergun pes etmeden yedirmeye çalışın.mutlaka alışacaktır merak etmeyin

1 yaşında kızım hala emiyor tek öğün,tek lokma yemez. Kimi çocuğun huyu böyle sanırım. Doyuyor demekki. Tv,çizgi film falan herşeyi denedim..

Çok sorun haline getirip kendinizi de bebeginizi de strese sokmayin. Mutlaka alisacaktir. Demekki ihtiyaç ve istek duymuyor. Benim bebegimde sebze yemiyodu hiç. Azıcık azıcık vere vere alıştı. Hem unutmayın ki biz bebeklerimizi 1 yaşina geldiğinde yemek yemeye alistiriyoruz sadece. Su an sadece alıştırma dönemi yanı. Ek gidayla doyma dönemi değil. Üzülmeyin ve sadece bir kaşık iki kaşık ne kadar kabul ediyorsa o kadar verin

biz yoğurtla başlamıştık dr tatlı şeylerle başlamayın yoğurtla başlayın sonra meyve tattırın demişti... bıkmadan usanmadan deneyin sık boğaz etmeyin tabii ara verin deneyin yemiyor diye vermezseniz ileride daha da zorlanabilir diye düşünüyorum

Kilo almasindaa sıkintı yoksa alisir elbet sonucta emmek daha guzel geliyodur bazi bebeklerin huyu boyle iste sakin olup sabirla yedirmeye calismaktan baska bir yol yok malesef

canım oluyo mutlaka bebeklerde aynı şeyleri bikaç ay once yaşadım bir bayan boyle yapınca bebiş eliyle vermeye başlamıştı mesela minicik muz koparıp eliyle veriodu oyle alışmıştı bebek normal bunlar zamanla alışacak can sıkma bebeği aşırı zorlama sık sık vermeyi dene ama deneme süresini uzun tutma....

Facebook ta blw Türkiye grubu var Oray'a gelin orda size yardımcı olurlar

Kizim 6.5 aylik oldu.Bi aydir deniyorum yok yok agzini acmiyo cok agliyo.Nasil yiycek bu cocuk.Sadece anne sutu istiyo onuda sagarak veriyorum 2 ogun zor cikiyo.Boyle sorun yasayan anneler oldumu yada gec baslayan.Hic yemezse ya.Lutfen tecrubesi olanlar yazsin.2 gun ara verip tekrar deniyorum ama sonuc ayni
Kendi sütüne bir iki cici bebe kır ver bakalım tepkisi ne olacak...

Ben kizima ne yaptiysam 1 yasina kadar yediremedim. Kan tahlilleri tum batin ve sindirim sistemi ultrasonlari, degisik yontemler, ac birakmalar, akliniza gelebilecek her seyi denedik, doktorumuz (amcasi ayni zamanda) tıp bu konuda caresiz diyordu artik :KK70:
Sadece yoğurt yedirebildim 1 yasina kadar, hele meyve purelerini gorunce basiyordu cigligi, eline verdiklerimi direk yere atiyordu zaten. Velhasil su an 4 yasinda hala yasitlarinin belki yarisi kadar bile yemiyordur. Ama cok saglikli turp gibi cocuk :nazar: yani ozetle benimki milyonda bir bulunur cinsten ama bu derece yemiyor olusu bile hicbir saglik sorununa neden olmadi, duzenli olarak kan sayimini, vitamin olcumlerini de yaptiriyoruz, butun degerleri gayet iyi, boy uzamasinda bilissel gelisiminde hicbir sorun yok hatta boyu yuzde 75 persentilde.
O yuzden size sunu yaparsaniz yer diyemeyecegim tek soyleyebilecegim yeme konusunda cocugunuzu da kendinizi de yipratmayin, yiyn cocuk her turlu yiyor yemeyen de yemiyor olan bizim sinirlerimize oluyor.

Ek gidaya hazir degildir belki,hic bir sekilde tadina dahi bakmiyor mu? Birde neler veriyorsun mesela
Agzini acmiyo kilitliyo.Mesela cesit cesit kasik mamalari aldim yenedi.Brokoli karnibahar corba yogurt bi defa agzina zorla soktum.Meyve pureleri kahvaltilik hic bisey yemiyo.Cok agliyo

Ben kizima ne yaptiysam 1 yasina kadar yediremedim. Kan tahlilleri tum batin ve sindirim sistemi ultrasonlari, degisik yontemler, ac birakmalar, akliniza gelebilecek her seyi denedik, doktorumuz (amcasi ayni zamanda) tıp bu konuda caresiz diyordu artik :KK70:
Sadece yoğurt yedirebildim 1 yasina kadar, hele meyve purelerini gorunce basiyordu cigligi, eline verdiklerimi direk yere atiyordu zaten. Velhasil su an 4 yasinda hala yasitlarinin belki yarisi kadar bile yemiyordur. Ama cok saglikli turp gibi cocuk :nazar: yani ozetle benimki milyonda bir bulunur cinsten ama bu derece yemiyor olusu bile hicbir saglik sorununa neden olmadi, duzenli olarak kan sayimini, vitamin olcumlerini de yaptiriyoruz, butun degerleri gayet iyi, boy uzamasinda bilissel gelisiminde hicbir sorun yok hatta boyu yuzde 75 persentilde.
O yuzden size sunu yaparsaniz yer diyemeyecegim tek soyleyebilecegim yeme konusunda cocugunuzu da kendinizi de yipratmayin, yiyn cocuk her turlu yiyor yemeyen de yemiyor olan bizim sinirlerimize oluyor.
Peki yemekmi seciyo azmi yiyor

Back
X