Ne tatlısınız yahuN nscckts benim de aklıma yattı. Ben de blw yöntemi ile yapacağım araştırdım iyice. Sadece ilk kez katı veya püre bir şeyler yutmaya çalışacağı için çok endişeliyim. Benimki tükürük yutmayı bile bilmiyor daha. Tükürüğünü yutunca ağlıyorya genzine kaçarsa? İlk ne vereyim sizce? Buharda pişirme makinesi alcam ama ne kadar pişirceğimi nereden bilicem? Yani sebzenin yumuşaklık ölçüsünü nasıl çocuğa göre ayarlıycam?
N nscckts A aksamustugelen peki çok saçma bi soru sorcam 6. Aya girince mi başlıcam yoksa 6. Ay bitince migirince başlanması mantıklı olan değil mi
Biz iki doktora gidiyoruz bir tanesi 2 ayda bir gittiğimiz bir profesör, diğeri evimize yakın olduğu için gittiğimiz aylık kontrol yapan normal bir çocuk doktoru. İkisi de ek gıdaya geçme dedi.
Bile yöntemi vs her ne yöntem kullanıyorsanız bilmiyorum ancak bebeğinize sadece anne sütü veriyorsanız 6ay sonra ek gıdaya geçebilirsiniz. Ancak nama ile besliyorsanız daha erken (4aydan sonra)tattırarak başlamak gerekiyor. Hangi dr ne diyor tartışılır çünkü onlarda kendi aralarında bölünmüş durumda ancak ortak uzman görüşü şudur ki ek gıda geçişleri 4 ila 6ay arasında başlanmalı. Geç başlamakta doğru değil çünkü. Benim oğlum şuan 8ayının içerisinde sadece anne sütü aldı (biberon ve emzik kullanmıyoruz) ancak yeterli olmadığı için yavaş yavaş doktorumuzun önerisiyle başladık.şimdi kahvaltı çorbalar ev yapımı yoğurtla devam ediyoruz. Çok şükür bir sıkıntımız da Yok. Devam sütü gibi içinde ne olduğunu bilmediğimiz şeylerdense böyle herşeyin tazesini daha sağlıklı besleniyor.kızlar selam,
Önümüzdeki ay ek gıdaya geçerim diyordum ama doktorumuz dedi ki illa ki 6 aylıkken ek gıdaya geçilecek diye bir şey yok, yanlış biliniyor. Bebeğin 450 gr'dan az kilo aldığı ay ek gıdaya geçilmeli, bu 6. Ay olur, 7. Ay olur farketmez. Benim bebeğimin gelişimi de iki ay önden gidiyormuş, kilo alımı da iyi, sen daha geçme bekle dedi.
Ama zaten ek gıdaya geçmek 3-4 gün boyunca aynı gıdayı birkaç kaşık tatmak değil mi? Oturup sürekli bir şey yedirmeyeceğim ki ben de. Ben zaten 8 aylık olmasını falan beklersem geç olur, işe başlıyorum. Siz nasıl yaptınız?
6 aylık mı 4 aylık mı anlamadım ama eğer 4 aylıksa ve 7 8 kilo civarındaysa aldığı mamayı bitirip hala aç davranıyorsa geçmesinde bir sakınca yok ama onun haricinde sindirim sorunlarına ve en önemlisi yemekten tiksinmesine yol açarsın.genelde bebek 5 aylık olunca yani 6. ayına girdiğinde 1 hafta boyunca ilk başta sadece kahvaltılarda ve yavaş yavaş diğer öğünlerine yaya yaya aynı besin bir çay kaşığı verilir.sonraki hafta farklı farklı ve genelde katı gıdaya geçiş 2 3 ay sürer.bebeğin katı gıdaya geçmesinde bakılacak en önemli şey özellikle kendi kendine oturabilmesidir.kızlar selam,
Önümüzdeki ay ek gıdaya geçerim diyordum ama doktorumuz dedi ki illa ki 6 aylıkken ek gıdaya geçilecek diye bir şey yok, yanlış biliniyor. Bebeğin 450 gr'dan az kilo aldığı ay ek gıdaya geçilmeli, bu 6. Ay olur, 7. Ay olur farketmez. Benim bebeğimin gelişimi de iki ay önden gidiyormuş, kilo alımı da iyi, sen daha geçme bekle dedi.
Ama zaten ek gıdaya geçmek 3-4 gün boyunca aynı gıdayı birkaç kaşık tatmak değil mi? Oturup sürekli bir şey yedirmeyeceğim ki ben de. Ben zaten 8 aylık olmasını falan beklersem geç olur, işe başlıyorum. Siz nasıl yaptınız?
6 aylık mı 4 aylık mı anlamadım ama eğer 4 aylıksa ve 7 8 kilo civarındaysa aldığı mamayı bitirip hala aç davranıyorsa geçmesinde bir sakınca yok ama onun haricinde sindirim sorunlarına ve en önemlisi yemekten tiksinmesine yol açarsın.genelde bebek 5 aylık olunca yani 6. ayına girdiğinde 1 hafta boyunca ilk başta sadece kahvaltılarda ve yavaş yavaş diğer öğünlerine yaya yaya aynı besin bir çay kaşığı verilir.sonraki hafta farklı farklı ve genelde katı gıdaya geçiş 2 3 ay sürer.bebeğin katı gıdaya geçmesinde bakılacak en önemli şey özellikle kendi kendine oturabilmesidir.
Neye göre dediğine bağlı 6 aylik olduğunda geçilmesi gerek çünkü6. Ayının içinde ve sadece anne sütü alıyor. Doktor bu ay da geçmeyin, 6. Ayın bitmesini bekleyin dedi.
6.ayı dolmadan hiçbir bebeğe ek gıda önerilmez. Bunu size öneren doktorunuzu SAĞLIK BAKANLIĞINA şikayet edebilirsiniz.Neye göre dediğine bağlı 6 aylik olduğunda geçilmesi gerek çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?