Ek gıda karmaşası

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
Bizim bebek 7 aylık oldu. Geçen ayla birlikte ek gıdaya başladım. Şu ana kadar verdiklerim kabak havuç brokoli patates tarhana çorba şeklinde ve elma srmut mandalina suyu ve püresi verdim. Bu aralar büyümesiyle de birlikte nasıl bir yol izleyeceğim konusunda kafam karışık. Ve sinirlerimi bozan insanlar da çoğaldı. Etraftan tuz koy çorbaya bık bıkları çocuğa pasta çay tattırmaya çalışan cins insanlar. Ekmek verilmesi yenilen yemeklerin suyundan verilmesi gibi baskılar siz neler yapıyorsunuz şu an

Bizim bebek 7 aylık oldu. Geçen ayla birlikte ek gıdaya başladım. Şu ana kadar verdiklerim kabak havuç brokoli patates tarhana çorba şeklinde ve elma srmut mandalina suyu ve püresi verdim. Bu aralar büyümesiyle de birlikte nasıl bir yol izleyeceğim konusunda kafam karışık. Ve sinirlerimi bozan insanlar da çoğaldı. Etraftan tuz koy çorbaya bık bıkları çocuğa pasta çay tattırmaya çalışan cins insanlar. Ekmek verilmesi yenilen yemeklerin suyundan verilmesi gibi baskılar siz neler yapıyorsunuz bana bir akıl verin

Bizim bebek 7 aylık oldu. Geçen ayla birlikte ek gıdaya başladım. Şu ana kadar verdiklerim kabak havuç brokoli patates tarhana çorba şeklinde ve elma srmut mandalina suyu ve püresi verdim. Bu aralar büyümesiyle de birlikte nasıl bir yol izleyeceğim konusunda kafam karışık. Ve sinirlerimi bozan insanlar da çoğaldı. Etraftan tuz koy çorbaya bık bıkları çocuğa pasta çay tattırmaya çalışan cins insanlar. Ekmek verilmesi yenilen yemeklerin suyundan verilmesi gibi baskılar siz neler yapıyorsunuz şu an
Kimseyı dinleme cnm doğru yapıyorsun bende aynısını yapıp veriyorum benim bazı çevremde aynısını söylüyr yemegine tuz atma şeker atma ama ben dinlemiyrm boşver

Bu surecte hepsine tamam dedim kendi bildigim dogruları yaptim eger benim istedigim disinda yemek yedirmeye calisan olursa da aldim onunden cocugu. Cocuklarimi yetistirirken yanlis yapilan her harekette aninda mudahale ettim. Kimse kirilmason diye dusunmedim. Cunku 1kere yapilan yanlisin daha sonra cok fazla zararlari olabiliyor

Sen bildiğin gibi yap. bende bir yaşına kadar elimden geldiğince doğal besledim şeker şekerli gıdalar tuz dan olduğunca uzak tuttum..yemek sularında n vermende sakınca yok aslında damak tadı alışır yavaş yavaş.ilerde zorluk çekmez yediginde.

Şu an günde yarım çay bardağı ek gıda yeter belki 1 çay bardağı şeklinde miktar artabilir.
1 yaşa kadar ana besin anne sütü yokluğunda ise formül mamadır.

Lütfen kimseye kulak asmayın kendiniz nasıl biliyorsanız öyle yapın. Bir anne olarak bebeğiniz için en iyisini siz okur, araştırır, öğrenir bilirsiniz zaten. Çok fazla konuşanlara kulaklarınızı tıkayın ve asla müdahale ettirtmeyin. Ben kendi anneme bile verme diyordum ben yedirmiyorum diyordum. Kim olursa olsun karışmaya hakları yok hele ki yedirmeye çalışmaları veya aynı bardaktan çay içirmeye çalışmaları cinnet sebebi. Ben hemen alıyordum kucaklarından 😂

Ben 1 yaşına kadar blendirdan geçirip vermiştim şimdiki aklım olsa yapmazdım çok zor alıştı katı gıdaya. Eline ekmek verin ben de zamanında kızıyordum ama sonradan zor alisiyorlar

Ben 1 yaşına kadar yemeğine salçada tuzda koymadım. Şimdi de az koyuyorum. Kendi annem dahil pasta tarzı yedirmek isteyenlere sert çıktım. Kullandığım bisküvisini kendim yaptım. Lor peyniri yaptım karışım yapıp içine koyuyorum. 1 yaşından sonra normal yemek tarzından az az koydum ağzına. Şimdi 16 aylık.

Ufak ufak vermekten zarar gelmez. İlk bebeğim her şeyi kusardı. Ne uğraştım az pütürlüyü yemezdi kusardı. Koca çocuk oldu hala boğazına takılır hemen öğürür. İkınci bebeğime her şeyi tattırdım.Pütürlü pütürlü yedi. Şimdi maşallah 1 yaşında biz ne yiyorsak onu yiyebiliyor.

Back
X