Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhabalar kızım 6 ayını doldurdu ve doktorumuz ek gıdalara başlattı. Önce meyve püresi ikinci hafta meyve+yoğurt 3. Hafta meyve+yoğurt+ sebze çorbası dedi. Daha sonra çorbalarına et tavuk ilave edebilirsiniz dedi. Benim anlamadığım şey de bazıları 6. Ay da kahvaltıya ya da gece yatmadan önce muhallebiye başlıyor bize bunlardan bahsetmedi. Bir dahaki kontrol 3 ay sonraymış yanı ben bu üç haftadan sonra neyle devam etcem bilmiyorum. Hafta içi tekrr götürüp sormayı düşünüyorum ama sizler Nasıl ilerlediniz
Merhabalar kızım 6 ayını doldurdu ve doktorumuz ek gıdalara başlattı. Önce meyve püresi ikinci hafta meyve+yoğurt 3. Hafta meyve+yoğurt+ sebze çorbası dedi. Daha sonra çorbalarına et tavuk ilave edebilirsiniz dedi. Benim anlamadığım şey de bazıları 6. Ay da kahvaltıya ya da gece yatmadan önce muhallebiye başlıyor bize bunlardan bahsetmedi. Bir dahaki kontrol 3 ay sonraymış yanı ben bu üç haftadan sonra neyle devam etcem bilmiyorum. Hafta içi tekrr götürüp sormayı düşünüyorum ama sizler Nasıl ilerlediniz
Canım kedi adıma konuşmam gerekirse sutum yetmediği için doktor tavsiyesiyle 4. Ayda ek gıdaya başladım 3 gün deneme kuralı var yoğurdu veriyosun 3 gün boyunca bi alerji vs gormuyorsan ona devam gün gün arttırarak açık konuşmam gerekirse ben 6. Ayda önüne tabağa kahvaltı hazirlardim peynir yumurtanın sarisiyla omlet ıhlamur vs
Demem şu ki seni iyi anlıyorum ek gida stres işi
Nacizene fikrim yoğurt meyve püresi sebze vs vermeye basla tabi akşam maması olarak ben pirinç unundan ziyade tam bugday unu ve irmik le yapardım ( çok az tereganinda tam bugday ununu ve irmigi karistır göz kararı üzerine sen şu anda normal su ile yapabilirsin ama tavuk suyu kemik suyu vs ile yapabilirsin daha besleyiciligi açısından ) facen varsa blw Türkiye takip etmeni öneririm çok güzel tarifler var
Iyi aksamlar

Mesela yoğurdu kaç kaşik vereceğiz?
Mesela yoğurdu kaç kaşik vereceğiz?
1 çay kaşığı 1 tatlı kaşığı 1 yemek kaşığı derken bi bakmissin koca kase yogurt yer olmuş bebisiniz

Rabbime sonsuz şükür ki seni bana verdi..ipeğimmm
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar benim bebeğim de yeni altı aylık oldu 4. Ayından itibaren bir iki kaşık yoğurt ve taze sıkılmış meyve suyu veriyorum yalnız hiçbir şey yemek istemiyor ağzını tıkıyo püskürtüyor çok zorlayınca kusuyorrZaten Bebek reflüsü var yavrumda ne Zaman alışıyor bu bebekler anne sütünden başka şeylere gerçekten çok stresli aç kalıyor diye üzülüyorum kaç gecedir çok sık uyanmaya başladı pirinç unu yedireyim uyumadan önce diyorum ondan da iki kaşık alıp bırakıyor ben mi stres yapıyorum acaba alışacak mı illa alışacak ama ne Zaman ?
Arkadaşlar benim bebeğim de yeni altı aylık oldu 4. Ayından itibaren bir iki kaşık yoğurt ve taze sıkılmış meyve suyu veriyorum yalnız hiçbir şey yemek istemiyor ağzını tıkıyo püskürtüyor çok zorlayınca kusuyorrZaten Bebek reflüsü var yavrumda ne Zaman alışıyor bu bebekler anne sütünden başka şeylere gerçekten çok stresli aç kalıyor diye üzülüyorum kaç gecedir çok sık uyanmaya başladı pirinç unu yedireyim uyumadan önce diyorum ondan da iki kaşık alıp bırakıyor ben mi stres yapıyorum acaba alışacak mı illa alışacak ama ne Zaman ?
belki bi umut
Kayıtlı Üye
Benimde bebeğim 2 gün önce 5 aylık oldu doktorumuz anne sütünden başka bişi vermedi ama 4 ayında sordum ama yok dedi daha da kontrole goturmedim ama ben taze sıkılmış meyve suları ve arada pirinç unu veriyorum ama gün aşırı veriorum belki bağırsakların da sıkıntı çıkar diye ilk pirinç unu nu yicek gibi değildi ama şimdi yavaş yavaş başladı tadina alışmaya. Reflusu olduğu için ne kadar yiyorsa okadar ver zamanla belki cogaltir..
Ek gıda (sebze) aslında en iyi kabak ve havuç püresi ile başlanıyor. benim bebeğimin midesini de rahatsız etmemişti. Havucu az koyuyorum ama kabak ağırlıklı yapıyordum püreyi. Daha sonra tavuk suyuyla ezmeler vs. ekledim. İlk 6 ay ek gıda vermedim hiç.