Soruyu soran arkadasim bebegin simdiden hayirli olsun, saglikla dogar buyur insallah.
Kafandaki sorunları zamanında ben de kafama takmıştım. Hatta senin actigin basligi gorunca birden kendimi normal hissettim, sana bunun icin tesekkur ederim. Demek ki bunlar gercekten her hamilenin kafasina takilabiliyormus. Ozellikle uyku kismi. 9:30 10:00 gibi uyurdum bebegim dogmadan once, ise gitme vakti geldi mi de bir gozum yatakta kalirdi, surunerek kalkardim. Ama yaradan o kadar buyuk ki, bebekle beraber, sana bebegine bakacak gucu, kuvveti, dirayeti ve sabri da veriyor. o kadar uyuyan ve uykuyu seven ben, simdi bebegim sesli nefes alsa bile hemen firliyorum yataktan, emziriyorum gazini cikariyorum, yeri geliyor agliyorsa eger uykulu halimle 1-2 saat basina bekliyorum. Kabul ediyorum disardan biri anlatinca dinleyene butun bunlar zor geliyor ama sen kendin yasiyorken, beraberinde bebegine besledigin duygular da esik ettigi icin çok kolay geliyor. Evin islerine gelice, ilk 40 gun butunduzeniin inan ki oturtmus olacaksin. Eger hem annen hem de kayinvaliden gelecekse daha da sanslisin, sen bebegine bakarsin, onlar da evine ve sana bakarlar. Benim de annem ve gorumcem vardi. Allah ikisinden de, ozellikle gorumcemden razi olsun duzenimi oturtana kadar herseyimi yaptilar. Her ogun yemegim onume geldi. Ama bir an geliyor ki, sadece bebegine bakiyor olmanin disinda bos zamanlarinin olmaya basladigini farkedeceksin. iste o zaman ev isi yapmaya basliyosun.. yavas yavas yikanan camasiri asma, kucuk utuler vesaire. boyle boyle bir bakiyorsun ki hem bebegine bakmayabaslamissin hem de evinin isini yapmissin. Hersey yapboz gibi tikir tikir yerine oturuyor zamanla. dusun ki ben 2.5 aylik bebek sahibiyken, yani 1-2 hafta once hem evimin hem bebegimin isini yaptim, hem de isyerine is yetistirdim. siralamani yaparsan hersey daha iyi olur. Tabi ki herseyden once bebeginin isleri, sonra seni ve esini mutlu edecek seyler (yemek, v isi utu vs) sonra da geri kalanlar.
Ek mama konusunu da simdiden dusunme derim ben. 3 aylik olduk ben henuz dusunmeye basladim bunu. Senin ek mamaya gelinceye kadar onunde cok yol var insallah sutun bol bol, bol bol emzirirsin bebegini.