Ek gıda tarıflerimiz..haydi annelerr iş başına!!! (Lütfen sadece tarifler eklensin)

irmikli çorba

Malzemeler:
1 patates
1 soğan filizi
1 kaşık irmik
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kıyma

tum malzemeler 1 bardak su ıle pişirilir.sugecten gecırılır.devam maması eklenerek verılebılır..

Yapılışı:
Bütün malzemeleri bir tencereye koyup, 1 bardak su ile pişirin. Daha sonra süzgeçten geçirin. ıki parçaya ayırın

ben kızımın kahvaltı tarifini verecem :bi kuru kayısıyı doğrayıp cezvede pişiriyorum içine kurumuş meyvelerden aldım olardan bi tutam atıyorum biraz pişince blenderdan geçiriyorum göz kararı yulaf ezmesi ile bi taşım kaynattıktan sonra bi gen yumurta sarısı diğergün peynir koyuyorum 1 çay kaşığı pekmez ve tahini de ekliyorum tam bi enerji depos kızım bunu sabah kahvaltsında yeyince baya bi keyifleniyo hoplaya zıplaya öğlen oluyo

kızlar bu tarifler harika ben çoooooooook beceriksiz bi anneyim; maalesef kızıma yaptığım tek şey belli bi çorba biliyorum o.. bugün yoğurt yapayım dedim tutmadı:(ya mama veriyor yada yaptığım çorbayı blendırdan geçiriyorum. ama biraz katı vermek istiyorum, ama korkuyorum boğazına takılır, nefes borusuna kaçırırım diye.. böle bi acı tecrübem var.. maalesef emzirirken nefes borusuna kaçtı sütüm ve kızım elimde kaldı, mosmor olmuştu.. tek şansım o zaman hastanede yatıyoduk, bronşitten. hemen müdehale edildi. o günden beri psıkolojim bozuk bi şey yedirmeye korkuorum :((

Asla blender kullanmayın blender yerine plastik tel süzgeçten geçirin çorbayı ya da diğer gıdaları.Blender hem metalle parçaladığı için besin değeri yok oluyor hem de bebeğinizin ilerde yutma problemi yaşamasına neden oluyor.Sonra çok zorlanırsınız.Tel süzgeçten geçirildiğinde tane kalmıyor ama en azından biraz pütür oluyor.doktorumuz her gittiğimizde tekrar tekrar söylüyor bunu.

evet ben de blendar kullanmıyorum süzgeçten geçiriyorum yada tahta kaşıkla eziyorum biraz pütürlü olması lazım i çiğneme reflexigelişsin malum dişler çıkıyo benim arkadaşın kızı 4 yaşında ve hala blenderden geçmeyen hiç bişeyi yemiyo tane gelse hepsini çıkarıyo
ayy çıtırcım üzgünüm muhabbet yapılmayacak tı ama kendimi tutmadım

ben kızımın kahvaltı tarifini verecem :bi kuru kayısıyı doğrayıp cezvede pişiriyorum içine kurumuş meyvelerden aldım olardan bi tutam atıyorum biraz pişince blenderdan geçiriyorum göz kararı yulaf ezmesi ile bi taşım kaynattıktan sonra bi gen yumurta sarısı diğergün peynir koyuyorum 1 çay kaşığı pekmez ve tahini de ekliyorum tam bi enerji depos kızım bunu sabah kahvaltsında yeyince baya bi keyifleniyo hoplaya zıplaya öğlen oluyo

afiyetler olsun kızına. yulaf ezmesini nasıl hazırlıyorsun.

kızlar bu tarifler harika ben çoooooooook beceriksiz bi anneyim; maalesef kızıma yaptığım tek şey belli bi çorba biliyorum o.. bugün yoğurt yapayım dedim tutmadı:(ya mama veriyor yada yaptığım çorbayı blendırdan geçiriyorum. ama biraz katı vermek istiyorum, ama korkuyorum boğazına takılır, nefes borusuna kaçırırım diye.. böle bi acı tecrübem var.. maalesef emzirirken nefes borusuna kaçtı sütüm ve kızım elimde kaldı, mosmor olmuştu.. tek şansım o zaman hastanede yatıyoduk, bronşitten. hemen müdehale edildi. o günden beri psıkolojim bozuk bi şey yedirmeye korkuorum :((

canım yaa.anlıyorum seni.bebişin kaç aylık bilmiyorum ama ek gıdaya geçecek aydaysa lütfen korkma.arkasına yastık koy boğazına kaçmaz öyle.:teselli:

bebeğime somon balığı vericem bugün

ama nasıl pişiriyonuz bebişe vermek için acil cvplarsanız sevinirim kızlarcokacimcoook

arkadaslar buraya saece ek gıda tarıflerını ekloyoruz(aradıgımızda kolay bulmak acısından..)
ek gıda ıle ılgılı yorumlarmızı ,konusmalrımızı dıger ek gıdalar baslıgında yapalım.burada ise sadece tarıfleri paylaşalım lutfen.

YOĞURTLU ISPANAK

göz kararı ıspanak
göz kararı kendı mayaşadıgımız yoğurt

ıspanakları haşlıyoruz ve blendırda yoğurtla karıstırıyoruz..

balkabağı, havuç,kayısı,kuru üzüm,prinç zeytin yağı.sıcak suda haşlayıp eziyorum.afiyet olsun.benim kızım küçük olduğu için ceviz koymuyorum dileğen ceviz ekleyebilir..cokacimcoook

ŞEHRıYELı SEBZE ÇORBASI

yarım kabak (veya herhangi bir sebze)
yarım havuç
1 çorba kaşığı tel şehriye
1 çorba kaşığı kıyma veya 1 küçük tavuk baget
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

yapılışı: kabak halka halka doğranır, havuç biraz daha küçük parçalar halinde doğranır, şehriye ve kıyma (veya baget) eklenir (ben azcık nane de koyuyorum), üzerine 1 parmak çıkacak kadar su eklenir ve pişirilir. piştikten sonra çatalla ezilir, zeytinyağı eklenir..

MERCİMEK ÇORBASI

1 çorba kaşığı sarı mercimek
1 dal taze soğan veya 1 çorba kaşığı kuru soğan (koymayabilirsiniz)
yarım havuç veya balkabağı
2 bardak su
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
kimyon

malzemelerin hepsi suda iyice pişirilir.. piştikten sonra tel süzgeçten geçirilir..

doktorunuza danışmadan vermeyin henüz erken olabilir.. ben bir aydır veriyorum haftada bir kez yapıyorum çünkü çok seviyor.. dr da tamam dedi :lepi:

Lezzetlimi lezzetli, besleyici yapımı pratik çorbamız oğlumun en sevdiklerinden. Keyifsiz iştahsız olsa bile pek reddetmiyor bu çorbayı tavsiye ederim. Bir yemek kaşığı kıymayı azıcık yağda iyice ezerek kavuruyoruz. Bir tatlı kaşığı salça yada bir domates rendesi de nefis oluyor tercih edilebilir. Üzerine dondurduğum kağıt bardaktaki kemik suyunu ve biraz soğuk su ekliyorum. Suyu ilk etapta fazla koymuyorum gerekirse eklenebilir kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı şehriyeyi ekleyip bir 10 dk. pişmesini bekliyorum. Diğer tarafta bir kasede bir yumurta sarısı bir yemek kaşığı tam buğday unu ve yarım limon suyunu çırpıyorum ve kaynayan çorbamdan iki kaşık ekliyorum ki terbiyeme çorbam kesilmesin ve yavaşça karıştırarak çorbama ekliyorum. Nane yada ince doğranmış maydanoz ve limon eşliğinde bir dilim tahıllı ekmekle şifalı çorbamız hüpletilmeye hazırdır. Afiyet şifa olsun kuzulara

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X