• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi ek gıda ve kabızlık sorunu ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

genciza

annesinin sosisi o :)
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
4.158
143
688
43
İstanbul
kızım 1 hafta sonra tam 4 aylık olacak.ve ben yavaş yavaş ek gıdalara geçmek istiyorum(bu arada doğduğundan beri emziriyorum ve mamada veriyorum ) .dün denemek için 4.aydan itibaren olan kaşık mamasından verdim biraz, güzel yedi ama çok zor çıkardı ve hep cıvık yaparken katı yaptı.şimdi tecrübeli annelere soruyorum bu geçiş dönemini nasıl atlattınız.hep böyle zorlanacakmı yoksa ilk kez verdiğim içinmi böyle oldu.ve sizler kabızlık için neler yaptınız.

Ben kaşık maması hiç vermedim. Demir damlasından sonra kabızlık sorunumuz başladı. Bol bol su vermeye çalışıyorum ( bu aralar hiç içmiyor ama:( ), birde karnına bebek yağı ile saat yönünde masaj yapıyorum. Sevgiler..

biz katı kaka sorunu yaşıyouz vs doktorla konuşurken en ideal zamanın 5. ay oldugunu söyledi.bana erken başlamışsın dedi.sadece mamayla besleniyordu.
direk kaşık maması denemek doğru mu acaba.meyve suyu , sonra püresi,sebze çorbası.hımm doğru biz de milupanın sütlü pirinçlisiyle başlamıştık sayılır.ama en önce meyve suları.elma mesela.

tabiki kabizligi normal dusun tum sindirim sistemi ilk defa tanisiyor yedikleriyle alisana kadar kabizligi olur benim 6,5 aylik oldu ki benim sutum yeterliydi ek gidaya 6aya girerken bir iki kasik meyva suyu ile baslamistim ama kabizlik olmasada kakasi cok sert parca parca yapiyor bol su vermeye calisiyorum dus sonrasi masaj iyi geliyor sende bunlari dene yavas yavas gececektir sanirim

ben 4.ayından sonra ek gıdaya baslamıstım cunku hıc emzıremedım.bır bucuk ay kadar zorlanmıstı katı gıdalara gecıste sonra yavas yavas duzeldı

Back
X