Bebek kaç aylık ? Ben hiç püre vermemiştim hep çatalla ezerek verdim en baştan beri. Yumurtayıda 6-7 aylıkken genelde irmikli yumurta Tarhanalı yumurta şeklinde yumuşak kıvamlı veriyordum. Yumurtayı yoğurtla çırpıp karıştırırarak pişirincede yumuşak kıvamlı oluyor onuda severdi. haşlanmışı en fazla Labne ile karıştırmıştım hiç karışım lapa şeklinde vermedim. Eline vermeyi denediniz mi birde sebzeleri yumurtayı?Arkadaşlar ek gıdada yumurtayı nasıl yediriuyorsunuz. Bizde sorun şu haşlayıp ezince asla yiyemiyor sebze püresine ekledim zorlandı yoğurda ekledim eh işte. Acaba yumurtayı mı sevmiyor katı yutmakta zorlanıyor henüz ondan mı bilemedim. Birde kahvaltı fikirleriniz nedir. Akşam yemeği tamam da kahvaltı da da sadece sebze püresi yoğurt ve yumurta. Akşamda yumurta yerine kıyma. Çocuk mutlu ama ben hep aynı yediriyorum diye biraz garip hissediyorum. Yedirdiğim sebzeler de kabak bal kabağı tatlıpatates patates havuç
Bunlar hariç birçok meyveyi denettirdim ama meyve vermeyi düşünmüyorum armut hariç hiçbirini de yemiyor zaten muz dahil
Zeytin yağı ve ceviz de denedim. İrmik ve tam yulaf unu da.
Püreden pütüre geçme aşamasındayız. Yarı püre yarı pütür yiyor biraz da atıyor pütürleri ağzından.
Tek sevdiği şey yoğurt Herşeyi yoğurda bulayıp veriyorum resmen.
Prematüre olduğu için bazı şeyleri yapamıyorum. Reflüsü var. Blendır hiç kullanmadım bende çatalla ezdim hep ama baya ezdim pürüzsüz gibiydi hep. Yeni pütürlüyr geçebildik ilk 1-2 gün hepsini kustu. Doktor kussa da durma pütüre şimdi alışamazsa hiç alışamaz dediği için zorladım. Alerji testi de yapıldı ama yumurtanın beyazını ekleyince pütürlü diye sanırım asla yemiyor. Yese de kusuyor. İrmikle deneyeceğim bugün. İçine rende sebze koyarım pütür oluşması için. Siz 3 gün kuralı yaptınız mı tarhana çok erken değil mi ? Benim ilk çocuğum ve çok tramvatik bir hamilelik doğum ve sonrası olduğu için Herşeyi kitaptaki gibi yapıyorum hiç doktor söylemi dışına çıkmıyorum korkumdan.Bebek kaç aylık ? Ben hiç püre vermemiştim hep çatalla ezerek verdim en baştan beri. Yumurtayıda 6-7 aylıkken genelde irmikli yumurta Tarhanalı yumurta şeklinde yumuşak kıvamlı veriyordum. Yumurtayı yoğurtla çırpıp karıştırırarak pişirincede yumuşak kıvamlı oluyor onuda severdi. haşlanmışı en fazla Labne ile karıştırmıştım hiç karışım lapa şeklinde vermedim. Eline vermeyi denediniz mi birde sebzeleri yumurtayı?
Havucu veya tatlı patatesi parmak şeklinde buharda pişirip eline vermeyi denediniz mi bazı bebekler kendi yemeyi çok severPrematüre olduğu için bazı şeyleri yapamıyorum. Reflüsü var. Blendır hiç kullanmadım bende çatalla ezdim hep ama baya ezdim pürüzsüz gibiydi hep. Yeni pütürlüyr geçebildik ilk 1-2 gün hepsini kustu. Doktor kussa da durma pütüre şimdi alışamazsa hiç alışamaz dediği için zorladım. Alerji testi de yapıldı ama yumurtanın beyazını ekleyince pütürlü diye sanırım asla yemiyor. Yese de kusuyor. İrmikle deneyeceğim bugün. İçine rende sebze koyarım pütür oluşması için. Siz 3 gün kuralı yaptınız mı tarhana çok erken değil mi ? Benim ilk çocuğum ve çok tramvatik bir hamilelik doğum ve sonrası olduğu için Herşeyi kitaptaki gibi yapıyorum hiç doktor söylemi dışına çıkmıyorum korkumdan.
Benim bebeğim de ilk başlarda pütürlü yemiyordu ögürüyordu sürekli ama zamanla alıştı. Yumurtayı da ilk başta hep yoğurtla yedi başka türlü yemiyordu ama şimdi direkt yiyor. Zamanla alıştı yani seninki de alışır zamanla ben de pütürlü de başta zorlandım ama şuan pilav falan yiyorArkadaşlar ek gıdada yumurtayı nasıl yediriuyorsunuz. Bizde sorun şu haşlayıp ezince asla yiyemiyor sebze püresine ekledim zorlandı yoğurda ekledim eh işte. Acaba yumurtayı mı sevmiyor katı yutmakta zorlanıyor henüz ondan mı bilemedim. Birde kahvaltı fikirleriniz nedir. Akşam yemeği tamam da kahvaltı da da sadece sebze püresi yoğurt ve yumurta. Akşamda yumurta yerine kıyma. Çocuk mutlu ama ben hep aynı yediriyorum diye biraz garip hissediyorum. Yedirdiğim sebzeler de kabak bal kabağı tatlıpatates patates havuç
Bunlar hariç birçok meyveyi denettirdim ama meyve vermeyi düşünmüyorum armut hariç hiçbirini de yemiyor zaten muz dahil
Püreden pütüre geçme aşamasındayız. Yarı püre yarı pütür yiyor biraz da atıyor pütürleri ağzından.
2 gün vermiştim sebzeleri vs. Alerjenleri 3 gün vermiştim artık o da önerilmiyor kısmetse 2 ay sonra oğluma ek gıda başlayacağım sadece alerjenleri 3 gün verip takip edeceğim. Bebek tarhanalarının içeriği temiz zaten sıkıntı olmuyor bebekler baya seviyor.Prematüre olduğu için bazı şeyleri yapamıyorum. Reflüsü var. Blendır hiç kullanmadım bende çatalla ezdim hep ama baya ezdim pürüzsüz gibiydi hep. Yeni pütürlüyr geçebildik ilk 1-2 gün hepsini kustu. Doktor kussa da durma pütüre şimdi alışamazsa hiç alışamaz dediği için zorladım. Alerji testi de yapıldı ama yumurtanın beyazını ekleyince pütürlü diye sanırım asla yemiyor. Yese de kusuyor. İrmikle deneyeceğim bugün. İçine rende sebze koyarım pütür oluşması için. Siz 3 gün kuralı yaptınız mı tarhana çok erken değil mi ? Benim ilk çocuğum ve çok tramvatik bir hamilelik doğum ve sonrası olduğu için Herşeyi kitaptaki gibi yapıyorum hiç doktor söylemi dışına çıkmıyorum korkumdan.
Ben 6 ayindan beri hep verdim. Sarisini 4-5 yere bolerek oyle başladim. Sabah ya muzlu avokadolu mama hazirliyordum ya da degisik mamalar. yumurtayi da ezip katiyordum hiç belli bile olmuyordu. Gittikce artirdim porsiyonlari Ezince farketmiyor bile bebek. Daha tatli seylerle yedirin bence. 6 ayindan keciboynuzu pekmezi de kattim mamasima. Siz de oyle yedire bilirsiniz tabii ki alerjisi yoksaArkadaşlar ek gıdada yumurtayı nasıl yediriuyorsunuz. Bizde sorun şu haşlayıp ezince asla yiyemiyor sebze püresine ekledim zorlandı yoğurda ekledim eh işte. Acaba yumurtayı mı sevmiyor katı yutmakta zorlanıyor henüz ondan mı bilemedim. Birde kahvaltı fikirleriniz nedir. Akşam yemeği tamam da kahvaltı da da sadece sebze püresi yoğurt ve yumurta. Akşamda yumurta yerine kıyma. Çocuk mutlu ama ben hep aynı yediriyorum diye biraz garip hissediyorum. Yedirdiğim sebzeler de kabak bal kabağı tatlıpatates patates havuç
Hiç denemedim biraz da korktum boğulur diye açıkçasıHavucu veya tatlı patatesi parmak şeklinde buharda pişirip eline vermeyi denediniz mi bazı bebekler kendi yemeyi çok sever
Umarım alışır yumurtanın yanında başka tabakta yoğurt koyuyorum kaşığı yoğurda batırırsam yüzünü dönüyor bana yumurtaya batırırsam başını çeviriyor bakmıyorBenim bebeğim de ilk başlarda pütürlü yemiyordu ögürüyordu sürekli ama zamanla alıştı. Yumurtayı da ilk başta hep yoğurtla yedi başka türlü yemiyordu ama şimdi direkt yiyor. Zamanla alıştı yani seninki de alışır zamanla ben de pütürlü de başta zorlandım ama şuan pilav falan yiyor
Anladım teşekkür ederim2 gün vermiştim sebzeleri vs. Alerjenleri 3 gün vermiştim artık o da önerilmiyor kısmetse 2 ay sonra oğluma ek gıda başlayacağım sadece alerjenleri 3 gün verip takip edeceğim. Bebek tarhanalarının içeriği temiz zaten sıkıntı olmuyor bebekler baya seviyor.
Bende bölerek başladım ama ilk günden beri böyle sanırım tadıyla alakalı bugün havuç ve irmikle yaptım yanına da yoğurt koydum yoğurdu uzatınca yedi mamayı uzatınca başını çeviriyorBen 6 ayindan beri hep verdim. Sarisini 4-5 yere bolerek oyle başladim. Sabah ya muzlu avokadolu mama hazirliyordum ya da degisik mamalar. yumurtayi da ezip katiyordum hiç belli bile olmuyordu. Gittikce artirdim porsiyonlari Ezince farketmiyor bile bebek. Daha tatli seylerle yedirin bence. 6 ayindan keciboynuzu pekmezi de kattim mamasima. Siz de oyle yedire bilirsiniz tabii ki alerjisi yoksa
Parmakla ezilcek kıvamda olursa damağıyla ezer. Bir de yemese bile ellesin mıncıklasın tadına baksın dokuları öğrenirHiç denemedim biraz da korktum boğulur diye açıkçası
Teşekkür ederimParmakla ezilcek kıvamda olursa damağıyla ezer. Bir de yemese bile ellesin mıncıklasın tadına baksın dokuları öğrenir