Ek gıda

NightStalker

E♡
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
4.659
3.970
133
32
Selam millet. Merak ettiğim 1,2 cevap var yazarsaniz sevinirim. 9unda 6 aylik oldu bi kizim var ve ek gıdaya başladık. Yanlız bu ek gıda tek öğün ve saatimiz yok. Genelde öğlen oluyor. Ne zaman 2 öğün besleyebilirim ve saatten bağımsız bi sekilde beslesem olur mu illa plan program mi gerekiyor ? Siz nasıl yapıyorsunuz merak ettim.

cnm ndn planlı programlı yapıyorsun yada yönlendiriyorlar anlamadım şimdi onun diş etleride kaşınmaya başlayacak huzursuz dönemler başlıyor arrık günlük kçk kavonozlara yoğurt mayalayabilirsin şeftali rendelenedilir ben 6 aylıktan sonra bildiğin çorba yaptım kızıma irmikli patatesli havuçlu domates yada mevsim yeşillikleri bunun için çok site var bakabilirsinn ama tek öğün saçmaaaaa

cnm ndn planlı programlı yapıyorsun yada yönlendiriyorlar anlamadım şimdi onun diş etleride kaşınmaya başlayacak huzursuz dönemler başlıyor arrık günlük kçk kavonozlara yoğurt mayalayabilirsin şeftali rendelenedilir ben 6 aylıktan sonra bildiğin çorba yaptım kızıma irmikli patatesli havuçlu domates yada mevsim yeşillikleri bunun için çok site var bakabilirsinn ama tek öğün saçmaaaaa
Yanlış anlamayın ama çorba onerilmiyor fazla sıvı olduğu için onun yerine pure deniliyor ama siz bebisi buyutmussunuz zaten sanırım :) Bu arada alışması için tek ogun sonuçta tat bilmiyor hala hani alerji falan olursa diye bi anda yiklenmemek gerek emiyor zaten

tabi aşama aşaama. bı anda cocuga hem kahvaltı hem corba hem meyve fazla olur. bnm oglumda 6 aylık 5 ayını gectı başladım. mesela sabah kahvaltısında 1/4 yumurta sarısı ve tuzsuz peynırle başlayabılırsınız bide sebze puresi. 1 hafta bu şekilde snra yogurt meyve. ama ben yogurdu sade verme taraftarıyım. zaten ilk etapta tadıcak oyuzden meyvedende tattırsanz skntı olmaz

tabi aşama aşaama. bı anda cocuga hem kahvaltı hem corba hem meyve fazla olur. bnm oglumda 6 aylık 5 ayını gectı başladım. mesela sabah kahvaltısında 1/4 yumurta sarısı ve tuzsuz peynırle başlayabılırsınız bide sebze puresi. 1 hafta bu şekilde snra yogurt meyve. ama ben yogurdu sade verme taraftarıyım. zaten ilk etapta tadıcak oyuzden meyvedende tattırsanz skntı olmaz
Yogurt hiç yapmadım açıkçası denemek istiyorum böyle şeylerden hiç anlamam ama yapamazsam onerebilceginiz birşey var mi bi de muallebi meyveli püre falan yiyor avakado muz armut pirinc unu irmik incir kendi sütüm ben biskuvi bunlarla birşeyle yapıyorum suan. Sebze çorbası denedim dün aşırı sıvı oldu tarife göre öyle mi olması gerek ki havuc ve kabakliydi suyunu suzdum gerisini attım guvenemedim kendi sütüm ve suyla yapmistim

Hiç planlı programlı gitmedim.
Tek öğünle başladım, birsüre sonra baktım iki öğüne geçmişiz, bi baktım üç öğün olmuş.
Düzenli olarak üç öğün verdiğimde 9-10 aylık vardı sanırım.
Öğün dediğim de tadımdı o zamanlar hâla.
Biraz yer bırakırdı.

Benim bebeğimde şu an 5buçuk aylık ben iki hafta önce başladım. Öğlenleri pirinç unu mamasıyla başlayın diyor dr. Ama bende öyle planlıngitmiyorum açıkcası. Henüz çorba vermedim ben. Dün yoğurt mayalarım ondan verdim biraz. Ama bizde el gıda inanılmaz gaz yaptı. Şimdilik öğlenleri pirinç unu akşam sütüm olmazsa sütlü bisküvili özel mamalar kullanıyorum bazen meyve püresi veriyorum ara öğün de. Çorbayada geçicem bakalım

Back
X