Bebek Beslenmesi ek gıdaya 6 aylıkken mi daha önce mi geçilmeli?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sipiga

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
105
0
116
Muğla
arkadaşlar 5 aylık bir kızım var.şu ana kadar anne sütü ile beslendi.dr.um kilo alımının iyi olduğunu ek gıdaya geçmeye gerek yok dedi.ama çevremdeki çoğu kişi şimdiden yavaş yavaş başlamamı yoksa ilerde zorlanacağımı belirtiyor.ama duyduğuma göre de anne sütüyle alınan ek gıda anne sütünün birçok özelliğini yitirmesine sebep oluyormuş.ne yapacağıma karar veremedim.bu konuda tecrübesi olanlar bana fikirlerini belirtirse sevinirim.şimdiden teşekkürler...

En azından bazı şeyleri tattır ki damak tadı oluşsun bebişin.Sonra hiç bişi yemiyorlar..Yemeyen çocuk ZOORR!!

bence yavaş yavaş başla öle karnı doyacak şekilde olmasada tadına alışması için.çevremde bissürü insan var kırkının içinde yemek suyu veren:52:

aane sütünün etkisini azaltacağına inanmıyorum ben.süt ayrı,meyve suyu ayrı bir şey sonuçta.
şöyle olabilir,diğer gıdaların tadını alan bebekler anne sütünden uzaklaşabiliyormuş.bu ayrı bir konu...
kızım 4 aylık ve ben başladım ek gıdaya,yalnız benimki zorunlu bi başlangıç oldu tabi.sen bilirsin canım,bence azcık da olsa bişeyler alabilir artık.

Sütüm yetersiz olduğundan biberonla mama da veriyordum, biberona alışıp memeye küsmeye başlayınca ek gıdaya başladım biraz biraz, hem de 4 ayını tamamlamadan başladım, anne sütünden tamamen mahrum kalacağına böylesi daha makul geldi. Ablamın büyük kızı 6. aydan sonra ek besine geçti ve farklı tatlara alışmak ta çok zorlandı, süt dışında bir şey girmez oldu midesine ama küçük çocuğuna 4.5ta başladı ek besine ve şu an güzel yiyor her şeyi maşaAllah. Bana göre en azından 5 aylıkken başlanmalı.

Back
X