Ek gıdaya başlayan varmı??

Merhaba kızlar. cemrem 4.5 aylık şuan 4. ayda doktorumuz ek gıdaya başladı. Kahvatısı meyvesi yoğurdu çorbası kaşık maması hepsini bi kerede verdi ve bende doktorun dediklerine uyarak başladım çok güzel yedi kızım sevdi hepsini bi sorun yaşamadım. Geçen gün aşı için aile hekimine gittik daha 1 ay olmadan 1 kilodan fazla almış. Hemşire böle birden verme hepsini yumurtanın sarısını tam olarak 1 yaşında öneriyoruz dedi. Kahvaltıya sebze çorbasına daha erken sadece yoğurt ve meyve ver dedi. Hem kabızlıktan makatında çatlama olur çocukda huysuzlaşır dedi. Ben şimdi arada kaldım. Hemşire mantıklı geldi gibi.Siz ne diyorsunuz bu konuda

benim de kızım neredeyse 5 aylık doktorum 6 aya kadar anne sütü ver sadece dedi ben o yüzden daha bişey vermeye başlamadım ama senin doktorun abartmış gibi geldi bana :) ben de ek gıdaya geçiş yavaş yavaş olur diye biliyorum örneğin önce yoğurt içine ayına göre meyve koyabilirsin sonra muhallebi çorba vs. gibi ama tabii doktorlar daha iyi bilir canım, her bebeğin gelişimi birbirinden farklı hemşirenin söyledğini doktoruna bi danış sen yine de canım.

benim oğlum 5 aylık sadece tadımlık veriyorum,bizim öğünlerimizde yanımızda olursa atılıyo herşeye ona uygun olanlardan tattırıyorum.özel olarak da elma muz yoğurt tarhana falan veriyorum,ama az az 1-2 tatlı kaşığı,, çok şükür bol bol emziriyorum zaten

benim oğluşum 4 aylıkken hiç emmiyor du ağlayıp bağırıyordu bende milupanın kaşık mamalarını verdım yedi doktora gittik meğerse idrar yolu enfeksiyonu olmuş allaha şükür şimdi iyi doktor kaşık mamalara ve ek gıdaya devam edebileceğimi söyledi şimdi hem emiyor hem ek gıda yiyo bence erken değil....

Back
X