Bebek Beslenmesi Ek gidaya baslicam yardim lutfen?!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Esmeralldaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2013
220
8
118
Merhaba arkadaslar bebegim 3 aylik 1 ay sonra ek gidaya baslicak simdiden telas yapiorum. Anne sutu hic almiyor mamayla besleniyor malesef. 4 aylikken ek gidaya baslicaz dedi doktorumuz neler yicek TARİFLERİYLE bana yardimci olcak tecrubeli anneler ariyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

canım ben 40 gün emzirdim sonrası mama idi ama 6 aylıkken ek gıdaya geçtim.. doktorun tavsiyesi ile.. ilk 6 ay ister mama ister anne sütü dışında ek gıdaya başlama konusunda emin misin? kilo alımında problem yoksa özellkle.. 4 aylık bebek ancak kaşığın ucu ile tadımlık yer.. 6 aylık bile zor oluyor.. ama tabi başlayacaksan doktorun sana bir plan vermeli.. biz elma armut püresi ile başladık.. cam rendeden geçirip posa gibi birşey oluyordu.. ama sebze ile başlatan doktorlar da duydum..

Canım benim bebeğim prematüre doğdu sütüm çok azdı sürekli devam sütü kullandım ama ek gıdaya başlamam 5.ayda oldu 4cok erken gibi. elma suyu armut suyu havuç suyu denedim 2-3cay kaşığı kadar sabahları 3ergun test ederek sonra kaşık mamalarına başladım tam olarak yutmayı öğrenince sebze pürelerine başladım yine 3er gün test ederk yoğurt verdim ama yemedi bu denemeleri yaparken 6aylık oldu sonrası kendiliğinden geldi

Evet cnm bende ole dusunuyodum ama benimkide sadece mama yedigi icin 4 aydan sonra ek gidaya gecicez dedi doktoru kilosunuda normal gordu dogrusu bu ay boya girri hep 3 haftada 400 gr almis gecen aylarda hep onde gidiodu 1 kgdan fazla aliodu nerdeyse ... Iste bende telas yaptim o yastaki cocuk be yer bilemedin Aten yemek yapmayida cok beceremem simdi onun icin tarifleriyle artik baka baka yapicam

Yeni bebeklerdede bu yeni moda oldu galiba kimi duysam 40 gun emio ne zor ya bide benimki kendi gogsumude tutmadi plastik ucla emdi hep.. yazdigin icin tesekkurler bakalim benim doktor nasil bi liste hazirlicak

doktorlar 2ye ayrılıyor bu konuda.. 4 aylık ya da 6 aylık başlatıyorlar ama şu var 4-6 ay arası bebeğin yemek yiyecek değil.. biraz meyve püresi biraz sebze püresi biraz yoğurt derken anca alışıyorlar 1-2 ayda.. stres yapma.. herşeyi yemeye başlasın işte o zaman ne pişireceğim nasıl yiyecek derdi başlar.. kızım 22 aylık yemek seçiyor ne çekiyoruz bilsen :)

Dogru soluosun cnm ama insan yinede telas yapio iste elimde degil:)

benm bebeğimde 4aylık hatta bugun aşısı vardı ve bir ayda 300 gr almışsadece anne süü alıyor ilk 4 ay 1 er kilo aldı şmdi 300 almış mamaya başla dedi ama ben düşünmüyorum ilk 4 ay 1 er kilo alıpta son bir ayda 300ggr alması gariiip sonra hemşire dşi çıkıyor olabilir ve 4 aylıkken meme bırakma girişiminde bulunurlar dedi ki öyle zorla emziriyorum şimdi hem mama ver diyo hem diştendir emmeyi bırakır diyo şimdi bu ne lahana turşusu misali ilk bebeğimde de 4.5 aylıkken ek gıdaya ve kaşık mamalarına geçtik ki sen yapma çünkü içerlerinde şeker var ve şimdi 2 yaşında hiçbir yemeği yemyor 6 ay bekleve sebzeyle başla derim yoksa hep şekerli tatlı istiyorlar

Hmm tavsiyen icin tesekkurler cnm bunu bi danisim bakalim

Merhaba kizlar ek gidaya basladik sabah elma armut havuc suyu simdi purelerine dondum oglen sebze corbasi patates havuc biraz pirinc zeytinyagi iki gundur kabak da katiyorum aksamda muhallebi

Size sorcagim sey kabak katmaya basladim corbasina suan mevsime gore baska ne katabilirim ? Kiymayada geccem

Ben ek gıdaya kaşık mamalarıyla başladım bana bebeğin 1 gün içerisinde neler tüketmesi gerektiğini yazarmısınız ?

Ben ek gıdaya kaşık mamalarıyla başladım bana bebeğin 1 gün içerisinde neler tüketmesi gerektiğini yazarmısınız ?

Merhaba cnm biz once sabahlari 11 de 3 gun elma suyu 3 gun armut suyu ve havuc suyuyla basladik (3 gunun sebebi alerjisi oluyormu diye bakmak) oglen 2 gibi corba (havuc patates cok az zeytinyagi bir tutam pirinc ) 1 hafta sonra kabak da koydum en zararsiz sebze diye basladiktan 2-3 hafta sonra 1 tatli kasigi kadar 3 kere cekilmis kuzu kiymasi da ekledim ispanak yapragi ve kahvaltida yedigimiz kirmizi biber de ekledim ) corba icin bana ispanak agir gelir 8. Aydan sonra ver dediler bende buara doktora sormadan koymicam suan taze fasulye de koyabilirsin yani mevsim sebzeleri vermen onemli. Aksamda 8 gibi pirinc unuyla muhallebi yapiyorum yeme kivamiba gelince icine 3-4 olcek mamasindan ekleyip veriyorum cnm ama sutle degil suyla yapilcak zaten bebekler icin sutlu pirinc unu var. Kasik mamasindan olabildigince uzak durmaya calis cnm bence cunku guven olmuo kendin yapman daha iyi icine de siner
Sevgiler

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Biz de 4. Ayda başladık dr önerisi ile beslenme uzmanı ile beraber haZırladıkları listeye uyarak gidiyoruz. İlk 10 gün sadece meyve sonraki 10 gün sebze ve son 10 gün ev yapımı yoğurt eklenecek. İlk olarak meyve suları ile başladık yavaş yavaş kıvamını arttırıyoruz. 4. Ay bittiği için 4 saatte bir emziriyorum aradaki 2. Saatlerde de ek besinleri veriyorum. Miktarlar da yavaş yavaş artıyor ilk gün 1 tatlı kaşığı sonraki gün 2 tatlı kaşığı diye. 10. Gün sonunda her 4 saatte bir 10 kaşık meyve püreleri yiyor olacak sonra da sebze çorbası yapıcaz

Meyvelerden elma armut şeftali ve kayısıyı sebzelerden de kabak patates havuç bezelye ve domatesi önerdi. Ispanak lahana patlıcan karnabahar kereviz bu dönemde gaz yapacağı için sonra vereceğiz . Yemeklere zeytinyağı 1 tatlı kaşığı serbest ama şeker tuz baharat yasak. Sonraki ay da tahin ve yumurta yemeklere de kıyma eklenecek onları da paylaşırım

Ben suan kiyma patates ispanak kabak havuc pirinc zeytinyagi taze fasulye ekliyorum bugunde semiz otu koydum corbasina

Meraba arkadaşlar benim bebeğim 9 aylık kilosu 8kilo hemşire normal dedi ama ben endişeleniyorum sizce ne vermeliyim yardımcı olun lütfen

Meraba arkadaşlar benim bebeğim 9 aylık kilosu 8kilo hemşire normal dedi ama ben endişeleniyorum sizce ne vermeliyim yardımcı olun lütfen

Cnm 9 aylik kac kilo olmali bi fikrim yok ama sen hemsirelere bakma bi cocuk doktoruna goster sana bi beslenme listesi hazirlasin biz ole yapioruz
Benim bebegim 2kilo 700 cikti hastaneden yasitlarina bakiorum topac gibi bizimki yanlarinda ciliz kalio ama aylik gelisim ve kilo almasi cok iyi suan 5 aylik 6bucuk kilo yani demem oki kimsenin bebegiyle karsilastirma bence onemli olan ayda kac kilo aldigi yani gelisimi nasil
Oyuzden doktora bi git genel bi muaneden gecirsin aylik defterine baksin gelisimine ve sana beslenme listesi hazirlasin neler yemesi gerektigini fln yazsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…