- 27 Mart 2013
- 220
- 8
- 118
- Konu Sahibi Esmeralldaa
-
canım ben 40 gün emzirdim sonrası mama idi ama 6 aylıkken ek gıdaya geçtim.. doktorun tavsiyesi ile.. ilk 6 ay ister mama ister anne sütü dışında ek gıdaya başlama konusunda emin misin? kilo alımında problem yoksa özellkle.. 4 aylık bebek ancak kaşığın ucu ile tadımlık yer.. 6 aylık bile zor oluyor.. ama tabi başlayacaksan doktorun sana bir plan vermeli.. biz elma armut püresi ile başladık.. cam rendeden geçirip posa gibi birşey oluyordu.. ama sebze ile başlatan doktorlar da duydum..
Canım benim bebeğim prematüre doğdu sütüm çok azdı sürekli devam sütü kullandım ama ek gıdaya başlamam 5.ayda oldu 4cok erken gibi. elma suyu armut suyu havuç suyu denedim 2-3cay kaşığı kadar sabahları 3ergun test ederek sonra kaşık mamalarına başladım tam olarak yutmayı öğrenince sebze pürelerine başladım yine 3er gün test ederk yoğurt verdim ama yemedi bu denemeleri yaparken 6aylık oldu sonrası kendiliğinden geldi
Evet cnm bende ole dusunuyodum ama benimkide sadece mama yedigi icin 4 aydan sonra ek gidaya gecicez dedi doktoru kilosunuda normal gordu dogrusu bu ay boya girri hep 3 haftada 400 gr almis gecen aylarda hep onde gidiodu 1 kgdan fazla aliodu nerdeyse ... Iste bende telas yaptim o yastaki cocuk be yer bilemedin Aten yemek yapmayida cok beceremem simdi onun icin tarifleriyle artik baka baka yapicam
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
doktorlar 2ye ayrılıyor bu konuda.. 4 aylık ya da 6 aylık başlatıyorlar ama şu var 4-6 ay arası bebeğin yemek yiyecek değil.. biraz meyve püresi biraz sebze püresi biraz yoğurt derken anca alışıyorlar 1-2 ayda.. stres yapma.. herşeyi yemeye başlasın işte o zaman ne pişireceğim nasıl yiyecek derdi başlar.. kızım 22 aylık yemek seçiyor ne çekiyoruz bilsen :)
Evet cnm bende ole dusunuyodum ama benimkide sadece mama yedigi icin 4 aydan sonra ek gidaya gecicez dedi doktoru kilosunuda normal gordu dogrusu bu ay boya girri hep 3 haftada 400 gr almis gecen aylarda hep onde gidiodu 1 kgdan fazla aliodu nerdeyse ... Iste bende telas yaptim o yastaki cocuk be yer bilemedin Aten yemek yapmayida cok beceremem simdi onun icin tarifleriyle artik baka baka yapicam
benm bebeğimde 4aylık hatta bugun aşısı vardı ve bir ayda 300 gr almışsadece anne süü alıyor ilk 4 ay 1 er kilo aldı şmdi 300 almış mamaya başla dedi ama ben düşünmüyorum ilk 4 ay 1 er kilo alıpta son bir ayda 300ggr alması gariiip sonra hemşire dşi çıkıyor olabilir ve 4 aylıkken meme bırakma girişiminde bulunurlar dedi ki öyle zorla emziriyorum şimdi hem mama ver diyo hem diştendir emmeyi bırakır diyo şimdi bu ne lahana turşusu misali ilk bebeğimde de 4.5 aylıkken ek gıdaya ve kaşık mamalarına geçtik ki sen yapma çünkü içerlerinde şeker var ve şimdi 2 yaşında hiçbir yemeği yemyor 6 ay bekleve sebzeyle başla derim yoksa hep şekerli tatlı istiyorlar
Ben ek gıdaya kaşık mamalarıyla başladım bana bebeğin 1 gün içerisinde neler tüketmesi gerektiğini yazarmısınız ?
Meraba arkadaşlar benim bebeğim 9 aylık kilosu 8kilo hemşire normal dedi ama ben endişeleniyorum sizce ne vermeliyim yardımcı olun lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?