Bebek Beslenmesi ek gıdaya geçen arkadaşlar

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

goncalove emine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2007
83
0
86
Ankara
slm arkadaşlar kızım 6 aylık bizde ek gıdaya geçtik geçelide bayağı oldu.fakat sorun şu kızım ne yaparsam yapıyım 2-3 kaşıktan sonrasını yemiyor.ağzını bıçak açmıyor.yaptığım herşeyi dökmek zorunda kalıyorum ve çok canım sıkılıyor.önceleri iyi yiyecek gibiydi ama şimdi tık yok sizinkilerde mi öylekafamçokkarıştı

cabım ya benim oğluşumda 6 ay içinde bizde ek gıdaya geçeli baya oldu. ama benim bebeğimde sürekli bişiyler yemek istiyor. sofra görünce başlıyo sevinmeye baktı ki bişiy gelmiyo bağırmaya başlıyor bu sefer. maşallah ne versem yiyor. ayarını yapamıyorum verdikçe alıyor ama çok vermek istemiyom sonra biraz ağlıyor unutuyor aç olduğu için değil yemek yemeyi çok seviyor. ne yapcam bilmiyorum

bende senin durumundayım canım. oğlum ne versem hemen yiyecek gibiydi. iştahlı görünüyordu başlarda. ama şimdi 2 - 3 kaşıktan sonra yemek istemiyor. ben zorla biraz daha yediriyorum. doğru mu yapıyorum yanlış mı bilemiyorum. ısrarcı olmamak mı lazım acaba. ama o zamanda aç geziyor çocuk genede yemiyor. fisfisfis

insanın elinde değilki yesin beslensin istiyor bebeği bir kaşık bile alsa ne kadar mutlu oluruz.Bizede doktor ek gıdalara yavaş yavaş başlayalım dedi 3 gündür yoğurt veriyorum yoğutla başlaya bilirsin dedi ama geceleri uyumamaya başladı acayip bir huysuzluk yoğurtanmı yoksa dişmi sorun anlıyamıyorum.Oğlumu şuana kadar sadece emzirmiştim şimdi netten vs.. hep vitaminli çorbalar gıdalar araştırıyorum acayip bir telaş sardı beni.İyi beslenmesini sağlıklı olmasını istiyorum.

cabım ya benim oğluşumda 6 ay içinde bizde ek gıdaya geçeli baya oldu. ama benim bebeğimde sürekli bişiyler yemek istiyor. sofra görünce başlıyo sevinmeye baktı ki bişiy gelmiyo bağırmaya başlıyor bu sefer. maşallah ne versem yiyor. ayarını yapamıyorum verdikçe alıyor ama çok vermek istemiyom sonra biraz ağlıyor unutuyor aç olduğu için değil yemek yemeyi çok seviyor. ne yapcam bilmiyorum

ay ne güzel imrendim doğrusu bence yiyebildiği kadar yesin sen vermeye devam et.belli bir müddet sonra yani büyümeye başladığında kendisi ayarlar bence ne kadar yiyeceğini...

insanın elinde değilki yesin beslensin istiyor bebeği bir kaşık bile alsa ne kadar mutlu oluruz.Bizede doktor ek gıdalara yavaş yavaş başlayalım dedi 3 gündür yoğurt veriyorum yoğutla başlaya bilirsin dedi ama geceleri uyumamaya başladı acayip bir huysuzluk yoğurtanmı yoksa dişmi sorun anlıyamıyorum.Oğlumu şuana kadar sadece emzirmiştim şimdi netten vs.. hep vitaminli çorbalar gıdalar araştırıyorum acayip bir telaş sardı beni.İyi beslenmesini sağlıklı olmasını istiyorum.

bebeğin kaç aylık?

benim bebişin yanındada bişey yiyemiyoruz ne yesek kendini paralıyor istiyor veremeyeceğimiz şeyler oluyor o zaman da gözü kalıyor ablası resmen kardeşinin yanında yemiyor canı çekecek gözü kalacak diye....

kızlar yaptıgınız yemeklere eksı ve tuzlu olmamasına dıkkat edın
bırde kucuk bır sır elma yada uzum suyu katın yemeklere oldukca ıse yarıyor goreceksınız.

canım benim oğlum salataanın suyuna bayılıyo akşamları ekmeğin içinden biraz bandıra bandıra veriyorum tabi tuzlu olmuycak şekilde bence denemelisin belki seniinkide yer çocukkların çoğu salata suyunu sever ondan sonra bebelac'ın pirinç tağıllısı var ben 3 ölçek atıyorum bir bçukta pekmez koyuyorum çok seviyo

Bence geçici olabilir.Biz de ilk ek gıdaya geçtik,yogurdu alıyordu,sonra istemedi,ara verdim,çok şükür şimdi muhallebi de veriyorum Milupanın içine armut rendeliyorum,şimdi de biberon görünce huysuzlanıyor bugun.Napayım ben de yaptıgım mamaya tahıllı muhallebili bişeyler karştıryorum,biraz yiyor.Öyle böyle idare etmeye çalışcaz...

Canim benim bebeğimde beğendiği şeyleri çok güzel yiyor ama sevmediği bir şeyse ağliyor yemek istemiyor yoğurdu çok sevdi mesela ama çorbalari yemiyor

kızlar yaptıgınız yemeklere eksı ve tuzlu olmamasına dıkkat edın
bırde kucuk bır sır elma yada uzum suyu katın yemeklere oldukca ıse yarıyor goreceksınız.
tavsiyen için teşekkür ederim.Ben bebeğimi son 3 güne kadar sadece emdi sadece emerek 2800kg dan son üç güne kadar 7500kg oldu doktorumuz yavaş yavaş başla dedi ama ne yoğurdu sevdi ne şeftali suyunu hala derdi sadece emmek şimdi sütü olmayan anneleri uğraşlarını üzüntülerini daha iyi anlıyabiliyorum tabi zamanla alışacaktır ama ben kilo kaybetmesinden hazırladığım mamaları yememesinden endişe endiyorum.3 gündür sürekli ek gıdalarla ilgili araştırmalar yapıyorum.bir sürü çorba tarifi püre tarifi listeledim.Elma suyunu deneyeceğim umarım işe yarar...

diş çıkarıyor olabilir mi benim kızım 10 gün hiç birşey yememişti. ben hiç zorlamıyorum kaç kaşık yedirebilirsem kardır diyorum benim kızım tam tersi elimde kaşık gördüğü zaman yememek için ağlamaya başlıyor.

bende yavaş yavaş tattırıyorum biz masadayken kıyamet kopuyor oda yiyecekmiş ne versem geri çevirmiyor ama ona özel birşey hazırladığımda yemek istemiyor napıcam ben ???

Back
X