Bebek Beslenmesi ek gıdaya geçiş /

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

elfff06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2015
255
102
53
34
Benim bebeğim 23 aralık doğum lu 4. Ayın a yeni girdi 4 ay sonun da ek gıda ya geçeceğimizi söyledi Dr hanim. Sizler ek gıda hakkında ne düşünüyorsunuz tavsiyeler verilebilecekler??

Biz 4.5 aylikken baslamistik yogurt ve elma suyuyla. Emzirmiyomusunuz?

Ben ilk elma suyuyla başladım 3 gün elma sonrası 3 havuç sonrası elma havuç karışık ve 1 kaşık yoğurtla yavas yavas sindirimini hazırladım

Sadece emziriyosan erken degilmi daha 6 ayi doldurmaniz gerekir

Kızlar benim kızım da 4,5 aylık .. Sadece emziriyorum .. Şimdilerde alışsın diye yiyeceklerden hafifçe tattırıyorum yaklaşık bir ay sonra ek gıdaya geçmeyi düşünüyorum.. Meyve suyu ve yoğurdu günde bir kez mi veriyorsunuz ne Zaman ve ne miktarda .. Ayrıca meyve suyunu Nasıl hazırlıyorsunuz ..

Canım cam rende al ilk elma veya havuç ile başla rendele sonra posasını al bir tülbent ile sık ver suyunu ama ilk verdiğinde sadece tadına baktır günden güne çoğaltırsın miktarını

Bizde sütüm az geldigi icin ek gidaya biraz erken başladık kizimla ama ilk basta meyve puresine alistirdigim icin suan sebze puresinde zorluk yasiyorum begenmiyo

Kızlar benim kızım da 6 aylık oldu doktor başlayabilirsin dedi. Ben bikaç haftadır tadına baktırıyordum havuç armut yoğurt gibi şeylerin. Artık sanırım öğün olarak başlamam gerekiyor. Ama ben ne vereceğimi bilmiyorum doktor bi kitapçık verdi ama o da aptamilin yani hep mamalı tarifler var. Acaba mama alıp yoğurdun filan içine mi katsam? Siz neler yapıyorsunuz bebeklerinize

Canım bizde 6 aylık olduk ben 5 ayda başladım ilk havuç elma suyu cam rendede yaptım tülbentle sıktım suyunu verdim ama elma 2 gün sonrada havuç bir hafta sonra karıştırdım sebze çorbası havuç patates verdim yavaş yavaş bir şeyler katıyorum kabak pirinç
Bu aralar verdiklerimi yazayım sabah emziriyorum 1 saat sonra hipp bebe büskivisi 2 adet anne sütü ile sulandırıyorum yoksa ıhlamuristetikçe emziriyorum uyutuyorum uyanınca emziriyorum çorba veriyorum ( havuç kabak patates pirinç) istedikçe emziriyorum meyve püresi ne varsa elma armut emziriyorum yoğurt ev yapımı veriyorum emziriyorum yine yatmadanda 1 saat önce hipp iyi geceler kaşık maması veriyorum 1 hafta sonrada peynir pekmez felan başlıycam inşallah biraz yardımcı olmuşumdur.

Bende kendim bebe bisküvisi yaptım onu rezeneyle ezip vericem. Kaşık mamalarından alsam mı bilmiyorum pirinç unuyla meyvelerin suyundan mama yapıyorum gece bu ara. Pirinç unu yerine kaşık maması daha mı iyi olur ki?

Bence rezeneyle verme büsküviyi ıhlamurla dene ben hipp kasık mamasını veriyorum uyutmadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…