benimde kızım var 5,5 aylık.5 ay olmadan tattırmaya başlamıştım yoğurtla seviyoda şimdilik.benim düzenimde yoktu uyku saatlerinden ötürü.şimdi oluştu düzenimiz.saate çok takılmıyorum özetleyim kısaca sana fikir olsun.bu arada kitaplardan netten beslenme uyku düzeni bu gibi konuları çok araştırdım.umarım yardımcı olabilirim. önce düzen istiyosan uykusunu ayarlıcaksın.yani seninki 10-11 de yatıyomuş bebek için epey geç bi saat.6-7 gibi kalkmasını sağla.mesela 7 de uyandır. 7.30 da uyut her akşam.alışacaktır bi süre sonra.hem kahvaltısınıda erken yapmış olur.11 geç bi saat ben o saatte 2. sütümü ve ek gıda mı vermiş oluyorm.bende mama veriyorum sütüm yok
.benimkinin düzenini yazayım fikir olsun.benimki 6 veya 6,5 ta kalkar eskiden beri bazen çok ender 7 de uyuyo oluyosa kaldırıyorum mutlaka sonra beslenme düzeni karışıyor çünkü.uykusunda yedirmek zorunda kalıyorum gaz yapıyor filan.7 de kalktısa
- 7.00- 7.30 süt içme işi bitiyo.
- 8.00(sabah sütünden 1 saat sonra )meyva püresi
- sabah uykusu
-11.00 süt(4 saate 1 süt veriyorum)
-12.00 yoğurt
uyku yine
-15.00 süt
-16.00 sebze püresi
-7.00 akşam sütü( çok acıkırsa 6-6.5 gibi sütü veriyorm)
- 30- 45 dk sonra 30 ml sudan muhallebi 1ölçek mama katıp yapıyrm. sonra gaz çıkarıp uyutmaya başlıyorum.
yalnız şu aralar uyku saatleri ve zamanları değişmeye başladı.6 aylık olacakya ondan sanırım,büyüyor:)3 uyku uyuyorduk ,2 saat sonra uykumuz gelirdi şimdi 3 saat sonra uyku gelmeye başladı ve 2 uykuya düşücez sanırım.yemek saatleri değişebiliyo bu günlerde buna bağlı olarak.
merak ediyorum seninkinin kaç saat sonra uykusu geliyo,ne kadar ve kaç kere uyuyo gündüz??birde kaç kere süt veriyosun,kaç ml içiyo?
biraz uzun oldu