Bebek Beslenmesi EK GIDAYA GEÇTİK AMA ÇOK DÜZENSİZ

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Denizg78

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2013
293
78
123
Merhaba herkese,
Benim kızım 5.5 aylık. Anne sütü almadığı için ek gıdaya erken başladık ama uyku düzeni biraz değişik. Gece 11-12 civari uyuyor ve gece acıkınca uyanıyor ve sabah 10-11 gibi uyanıyor. Ama 9 gibi kahvaltı 10.30-11.00 gibi meyve yemesi gerekiyor. Bir türlü düzenleyemedim. Öğleden sonra da 2 gibi tekrar uyuyor. Yani öğünlerin saatlerinin günü gününe uymuyor. Bazı forumlarda arkadaşlar saat saat verdikleri yiyecekleri yazmışlar. Gerçekten her gün aynı saatlerde verebiliyor musunuz yiyecekleri merak ettim çok. Benim gibi olan var mı? Nasıl bir çözüm önerirsiniz? Etrafımda bir kaç kişi sabah 8 de uyandır diyor ama uyuyan bebek uyandırılır mı yahu? Kıyamıyorum yavruma. Sizce ne yapmalıyım?

Bizim de aynı. 7.5 aylık oğlum var. Ilk 6 ay anne sütü verdim. 6.ay dolunca geçtik ek gıdaya. Ama kızınız gibi gece yatmaz sabah kalkmaz bi oğlum var dolayısıyla saat olarak hiç duzenimiz yok. Ama ne yapayım

Gece uyumadığı için sabah benim de kalkasim gelmiyo o nasıl kalksın. 3 hafta sonra calismaya baslicam o zaman bir düzen oluşur heralde. Bakıcı ogleye kadar uyutacak değil ya çok önemli değil bence saat meselesi

Gece uyumadığı için sabah benim de kalkasim gelmiyo o nasıl kalksın. 3 hafta sonra calismaya baslicam o zaman bir düzen oluşur heralde. Bakıcı ogleye kadar uyutacak değil ya çok önemli değil bence saat meselesi
Ben de bir düzeni olsun istiyorum ama oluşturamadım maalesef. Bu sabah mesela 8 de uyandı. Belli olmuyor. Bakıyorum 8 de uyanıyor bir bakıyorum 11 e kadar uyumuş. Ama sonuç olarak endişe etmek bir tarafa robot yetiştirmiyoruz değil mi yahu? elbet bir gün düzene girecek. Okula işe gitmek için ilerde nasılsa kalkacaklar bol bol. Bırakalım da uyusunlar rahat rahat. :)

Uyandiktan sonra vereceksin kahvaltısıni artık saat kaç olursa
Bende başlayacağım ama sadece çorba vericem ilkteb

Uyandiktan sonra vereceksin kahvaltısıni artık saat kaç olursa
Bende başlayacağım ama sadece çorba vericem ilkteb
Bizim doktorumuz önce meyvenin sularıyla başlatmıştı. Çorba hemen ağır gelmesin? Doktorunuz mu söyledi öyle yapmanızı?

benimde kızım var 5,5 aylık.5 ay olmadan tattırmaya başlamıştım yoğurtla seviyoda şimdilik.benim düzenimde yoktu uyku saatlerinden ötürü.şimdi oluştu düzenimiz.saate çok takılmıyorum özetleyim kısaca sana fikir olsun.bu arada kitaplardan netten beslenme uyku düzeni bu gibi konuları çok araştırdım.umarım yardımcı olabilirim. önce düzen istiyosan uykusunu ayarlıcaksın.yani seninki 10-11 de yatıyomuş bebek için epey geç bi saat.6-7 gibi kalkmasını sağla.mesela 7 de uyandır. 7.30 da uyut her akşam.alışacaktır bi süre sonra.hem kahvaltısınıda erken yapmış olur.11 geç bi saat ben o saatte 2. sütümü ve ek gıda mı vermiş oluyorm.bende mama veriyorum sütüm yok :(.benimkinin düzenini yazayım fikir olsun.benimki 6 veya 6,5 ta kalkar eskiden beri bazen çok ender 7 de uyuyo oluyosa kaldırıyorum mutlaka sonra beslenme düzeni karışıyor çünkü.uykusunda yedirmek zorunda kalıyorum gaz yapıyor filan.7 de kalktısa
- 7.00- 7.30 süt içme işi bitiyo.
- 8.00(sabah sütünden 1 saat sonra )meyva püresi
- sabah uykusu
-11.00 süt(4 saate 1 süt veriyorum)
-12.00 yoğurt
uyku yine
-15.00 süt
-16.00 sebze püresi
-7.00 akşam sütü( çok acıkırsa 6-6.5 gibi sütü veriyorm)
- 30- 45 dk sonra 30 ml sudan muhallebi 1ölçek mama katıp yapıyrm. sonra gaz çıkarıp uyutmaya başlıyorum.
yalnız şu aralar uyku saatleri ve zamanları değişmeye başladı.6 aylık olacakya ondan sanırım,büyüyor:)3 uyku uyuyorduk ,2 saat sonra uykumuz gelirdi şimdi 3 saat sonra uyku gelmeye başladı ve 2 uykuya düşücez sanırım.yemek saatleri değişebiliyo bu günlerde buna bağlı olarak.
merak ediyorum seninkinin kaç saat sonra uykusu geliyo,ne kadar ve kaç kere uyuyo gündüz??birde kaç kere süt veriyosun,kaç ml içiyo? Hoppa biraz uzun oldu

bunlar işine yarayabilir.

Eklentiler

• gündüz-gece uykusu saatleri.webp
    gündüz-gece uykusu saatleri.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 331
  • uyku.webp
    uyku.webp
    32 KB · Görüntüleme: 1.497
robot yetiştiriyoruz gibi düşnme:) günde 5-6 kere süt vermemiz gerekiyor,formül mamalarda saatle veriliyor, ee ek gıdaya da alışsın istiyoruz mecbur saatli yedirmek gerekiyor.zaten bizde durmadan mutfağa gidip yemek ısıtmıyoruz dimi belli saatlerde yiyoruz.bebeğide alıştırmak lazım,sonra çok yorucu karman çorman bişi oluyor,doyup doymadığınıda bilemiyosun.ilk mamaya geçtiimde çok yaşadım saatli vermeyi bilmiyodum o zaman.dr saatli ver diyince baktımki düzen iyi geldi ona da aynı ölçüde içmeye başladı.iyi oldu yani.

robot yetiştiriyoruz gibi düşnme:) günde 5-6 kere süt vermemiz gerekiyor,formül mamalarda saatle veriliyor, ee ek gıdaya da alışsın istiyoruz mecbur saatli yedirmek gerekiyor.zaten bizde durmadan mutfağa gidip yemek ısıtmıyoruz dimi belli saatlerde yiyoruz.bebeğide alıştırmak lazım,sonra çok yorucu karman çorman bişi oluyor,doyup doymadığınıda bilemiyosun.ilk mamaya geçtiimde çok yaşadım saatli vermeyi bilmiyodum o zaman.dr saatli ver diyince baktımki düzen iyi geldi ona da aynı ölçüde içmeye başladı.iyi oldu yani.
Öncelikle teşekkür ederim verdiğiniz örnekler için. İki gündür sabah erken uyanıyor ben de sabah sütünü ve kalhvaltı ve meyvesini verebiliyorum. Bu sabah 8.30 da uyandı. 9 gibi biraz kahvaltı ve 10.30 da sütünü içti, uyudu. 11.15 de uyandı ve 11.45 gibi meyvesini yedirdim. 14.00 da sütünü verdim cünkü cok oyun oynadı cabuk acıktı. Halbuki 14.30 -15.00 gibi corbasını veririm diyordum. Bakalım yavas yavas oturacak heralde düzenimiz.

rica ederim,faydam dokunduysa ne mutlu.kahvaltı diyosun ya ben başlamadım 6.ayı doldurduğunda başlıcam nasipse,belki biraz daha yutmayı öğrenir.peynir filan vermek lazım ya.sen neler veriyosun?

rica ederim,faydam dokunduysa ne mutlu.kahvaltı diyosun ya ben başlamadım 6.ayı doldurduğunda başlıcam nasipse,belki biraz daha yutmayı öğrenir.peynir filan vermek lazım ya.sen neler veriyosun?
Ben anne sütü veremediğim için 4. ayda başladık ek gıdalara. O yüzden bu ay vermeye başladım kahvaltı. Önce bebek ekmeği labne peynir ve pekmezi karıştırdım ama bulamaç gibi yemedi. Ben de labne peyniri ayrı verdim sevdi. Yumurtaya da başladım ama sadece sarısının 1/8 ni veriyorum. Onu da bulamaçın içinde yemediği için ayrı veriyorum. Kayısı yapıyorum daha kolay yutuyor. Labne peynir de yumuşak olduğu için rahat oluyor ağzına alınca zaten eriyip gidiyor hemen yutuyor.

Back
X