Bebek Beslenmesi ek gidaya ne zaman gectiniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mehin23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2014
157
22
33
Azerbaycan
kizim 3 bucuk aylik.artik sutumun yetmedigini dusunuyorum.su ana kadar bebegimin kilo alimi cok iyi gidiyor.ama aksamlar stum cok az oluyor.bebegim.haraketlendi artik sutum yetmiyor bence.mama takviyesi mi yapmaliyim yoksa bekleyip 4 . aydan ek gidaya mi baslamaliyim

kizim 3 bucuk aylik.artik sutumun yetmedigini dusunuyorum.su ana kadar bebegimin kilo alimi cok iyi gidiyor.ama aksamlar stum cok az oluyor.bebegim.haraketlendi artik sutum yetmiyor bence.mama takviyesi mi yapmaliyim yoksa bekleyip 4 . aydan ek gidaya mi baslamaliyim

Buna bir çocuk doktoru daha iyi karar verir. Aylık kontrollere gitmiyor musunuz?

Belki sütünüz yetiyordur, boş yere mama ya da ek gıda vermeyin. Benim oğlum 4 ay 1 haftalık, kilo alımı çok yavaşladı ama doktor yeterli görüyor gelişimini. Ben de 6 Ayı dolana kadar ek gıdaya geçmeyi düşünmüyorum. Belki sadece tattırırım meyve sularından vs.

Mrb kilo alımı iyiyse kesinlikle mama verme bence.benim oğlum 6,5 aylık hala sadece anne sütü alıyo dış çıkardığı için ek gida istemiyor.doğduğundan beri göğsümde fiskirir gibi çok süt olmadı ama maşallah kilosu hep çok iyi bende sutum olmadığını düşünüyordum göğsüm hep yumşak olduğu için alakası yok demekki.

Mrb kilo alımı iyiyse kesinlikle mama verme bence.benim oğlum 6,5 aylık hala sadece anne sütü alıyo dış çıkardığı için ek gida istemiyor.doğduğundan beri göğsümde fiskirir gibi çok süt olmadı ama maşallah kilosu hep çok iyi bende sutum olmadığını düşünüyordum göğsüm hep yumşak olduğu için alakası yok demekki.
evet benim de gogsum hep yumsak.ilk baslarda dolu dolu oluyordu.gogus pedine ragmen elbisem sut oluyordu .ama 3.aydan oyle degil.ped kullanmiyorum artik.bu ay kontrole gidcez.kilosu iyiyse mama vermem tabiki

gi
Buna bir çocuk doktoru daha iyi karar verir. Aylık kontrollere gitmiyor musunuz?

Belki sütünüz yetiyordur, boş yere mama ya da ek gıda vermeyin. Benim oğlum 4 ay 1 haftalık, kilo alımı çok yavaşladı ama doktor yeterli görüyor gelişimini. Ben de 6 Ayı dolana kadar ek gıdaya geçmeyi düşünmüyorum. Belki sadece tattırırım meyve sularından vs.
gidiyorum tabiki aylik kontrollerine.2ay 10gununde 6kilo 700du. 3.ay kontrolune daha gitmedik.haklisin tabiki en iyi doktor karar verir ama ben burdaki doktorlara pek guvenmiyorumda))

[QUOTE="mehin23, post: inş 6ay sadece anne sütü verebilirsin.benden tavsiye istedikce emzir bebegini ne kadar çok ederse okadar süt artıyor.

gigidiyorum tabiki aylik kontrollerine.2ay 10gununde 6kilo 700du. 3.ay kontrolune daha gitmedik.haklisin tabiki en iyi doktor karar verir ama ben burdaki doktorlara pek guvenmiyorumda))

Kilo alımı çok çok çok iyi, kesinlikle sütüm yetmiyor diye düşünmeyin. Ayda 500-600 gr alıyorsa yeterli diyorlar, bir bakın sizin bebeğiniz bundan ne kadar daha fazla almış maşallah.

canim bende aksi oluyor.sik emdikce sut artmiyor.ama 4 -5 saat emmediginde gogsum doluyor.sik emiyor diye birikmiyor sutum sanki

Süt göğüste birikirse bir süre sonra süt üretimi azalır, birikmemesi daha iyi, süt üretimi olur.

Kilo alımı çok çok çok iyi, kesinlikle sütüm yetmiyor diye düşünmeyin. Ayda 500-600 gr alıyorsa yeterli diyorlar, bir bakın sizin bebeğiniz bundan ne kadar daha fazla almış maşallah..
tesekkur ederim canim.ne bileyim gogsum dolu dolu olmuyor diye uzuluyorum(

Süt göğüste birikirse bir süre sonra süt üretimi azalır, birikmemesi daha iyi, süt üretimi olur.
nebileyim canim

ilk 6 ay anne sütü, yoksa formül mama, 6. aydan sonra tadımlık ek gıda

Anne sütü + mama destekli gidiyorduk. biz 4 .ayımızda anne sütü istemediği için 4.ayımız bitince dr umuz un tavsiye ve onayıyla yavaş yavaş başladık.şuan 6 ayımız bitti

Ben kızıma 4 aylıkken yemek sularından ağzına akıtıyodum .. Mamada lçiodu emiyodu da ..

ben geçenlerde bir arkadaşıma gitmiştim bebeği henüz 5 aylık çok az emziriyormuş bu yüzden çocuğuna sebze püresi yapıp unu yağda kavurup bu püreye karıştırıyor sonrada çok az sıcak suyla sulandırıp çocuga yedirmeye çalışıyordu. Tabi çocuk yemeyip ağzında tutuyor ya da kusuyordu. Ne dediysek anneyi ikna edemedik illa yedirecek o tuhaf şeyi çocuguna.

Merhaba,

Benim bebeğim 4 aylık. 1 haftadır günde kez pirinç unu veriyorum. Üç gün elma suyu üç gün havuç suyunu da başladık. er çay kaşığı

kılosunun cok ıyı oldugunu soyledıgınız bebegınıze neden mama vermeyı dusunuyorsunuz?:KK64:
bakın ilk 3ay memeler kontrolsuz sut uretımıs bu yuzden gogusler hep dolu ve gergın olurmus.3aydan sonra artık bebegın ıhtıyacı kdr uretım olurmus, gogusler yumusarmıs.goguslerının yumusamasını 'sutum azaldı' dıye yorumlayan annelerde gereksız yere mamaya baslarmıs.buda yeterlı olan sutun azalmasına yol acar, bebegın gelısımındede yavaslama olurmus.
bu yanılgıya dusmeyın arkdslar. aynısı bendede oldu hele ılk ay patlıcak gıbıydı goguslerım,heryerım ıslanırdı.3.aydan sonra yumusadı ama ben hep emzırdım ,4. ayımız doldu hala emzırıyorum.ınsallahta emzırmeye dvm edebılırım.ayrıca arkdaslar ben bu zaman kdr hıc saatlı emzırmedım bebegımı ne zmn ıstedyse verdım ama artık 3,4 saatte bır emzırmeye calısın, bebek acıkınca daha guzel emıyor memeyı bosaltıyor.daha guzel doyuyor

benimde ilk 3 ay göğüslerim hep şişti, dolu dolu olurdu. geceleri tişortlerim sırılsıklam olurdu. ilk 3 ay vücudumuz standart seviyede süt üretiyor.3 aydan sonra bebeğin ihtiyacı kadar süt üretiyor. bu yüzden bebeklerimiz ne kadar cok emerse o kadar çok süt salgılanır. ama bebğim sık sık emdiği için akşam üstü gibi göğüslerim tamamen boşalıyor. o zman mama takviyesi yapıorum.

Son düzenleme:
çocuk açsa beklemeye gerek yok en azından aksamları versenız yeter sımdılık

Herkese tesekkur ederim yorumlariniz icin.bu konuyu ben acmistim.kizim simdi 8aylik.mama vermedim.adlinda vermeyi denedim ama kizim yemedi.6ci aydan ek gidaya basladik.cok sukur hala emziriyorum.herkese tekrar tesekkurler

Back
X