Bebek Beslenmesi Ek gıdaya ne Zaman ve ne ile başladınız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Hayalperest5

Hayalperestim , bulutlardayım , uçuyorum
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
2.357
1.428
63
37
sa kızlar kızım altıncı ay içinde şu an . İnşAllah ek gıdaya başlıcam ama ne ile başlayayı

Yoğurt ile başlayın sonra armut rendeleyin cam rendeyle sonra sebze çorbasına gecin.her hafta bir'in i deneyin. Ben dördüncü ayda başladım suyum kesilince bu sırayla sıkıntı yaşamadım çok şükür.altı aylıkken kurufasulyeyi ezip veriyordum içine kimyon koyup.beslerken korkmayın aöan demeyin ki bebeğiniz ileride yemek aytımı yapmasın. Kahvaltıda ıhlamur içine yumurta sarışının yarısının yarısını ezin biraz peynir bir zeyyin ezin verin

sa kızlar kızım altıncı ay içinde şu an . İnşAllah ek gıdaya başlıcam ama ne ile başlayayı

ne ile başladığınzı size kalmış ama ben yopurt ile başladım. Sonra zebze püresi verdim ama sebze pürelerini suylu bir şekilde yavaş yavaş verdim. ve az az. ilk zamanlar sadece 2-3 kaşık verdim. Sonra meyve püresine başladım. Ama bazıları hiç yoğurt vermiyor. Bazıları da meyve ile başlıyor. Sizizn iinize hangisi siniyorsa onunla başlayın. Ama az az verin.

Doktorumun verdiği listeye göre ilk meyce suyuyla cam rendede rendeleyip bezle sıkarak tabi sonraki hafta sebze çorbası sonraki hafta yoğurt şeklinde
Tabş herşeyi önce iki kaşık sonra arttırarak verdim

İlk havuç suyuyla başladım 3 gün verdim sonraki 3 gün elma suyu sonraki 3 gün elma havuç karıştırıp verdim yoğurt çorba olarak devam ettim

SelamCanım sağlıkla büyüt bebeğini. . Benim meleğim de 8 aylık ben 6 aylıkken evde kendim mayaladigim yoğurt vermiştim 3 gün sonra elma rendeledim cam rende de onu verdim sonra armut sonra patates hasladim şimdi sebze çorbası veriyorum

Merhabalar konu eski ama. Cevap gelir belki...kızım 5 ekimde 6. Ayını tamamlayacak ben ek gıdaya başladım yavaş yavaş....ama çok araştırdım kafam çok karıştı...neyi ne zaman vereceğimi bilmiyorum...emziriyorum.. Sadece bir aydır çalışmaya başladığım için bakıvomız sabah 10 da bir kez kaşık maması veriyor...11.00-13.00arası ve 14.30 dan sonra evdeyim...tecrübeli annelerden örnek menü istiyorum...yardımcı olur musunuz.

Merhabalar konu eski ama. Cevap gelir belki...kızım 5 ekimde 6. Ayını tamamlayacak ben ek gıdaya başladım yavaş yavaş....ama çok araştırdım kafam çok karıştı...neyi ne zaman vereceğimi bilmiyorum...emziriyorum.. Sadece bir aydır çalışmaya başladığım için bakıvomız sabah 10 da bir kez kaşık maması veriyor...11.00-13.00arası ve 14.30 dan sonra evdeyim...tecrübeli annelerden örnek menü istiyorum...yardımcı olur musunuz.
Facebookta BLV TÜRKİYE var yada bebek mutfağı var katıl oraya neyi nezaman vereceğine dair bilgiler var tarifler var oradan ben çok şey öğrendim

5.aydan sonra once yogurt sonra meyve sonra sebze corbalari ile basladim suyu yalnizca ikram ettim istedigi zaman istedigi kadar anne sutu 14 ay emzirdim
Ama yeni dogacak bebegime once yogurt sonra sebze corbasi sonra meyve veririm meyve purelerinden sonra hakli olarak sebze pek cazip gelmemisti :)

5.aydan sonra once yogurt sonra meyve sonra sebze corbalari ile basladim suyu yalnizca ikram ettim istedigi zaman istedigi kadar anne sutu 14 ay emzirdim
Ama yeni dogacak bebegime once yogurt sonra sebze corbasi sonra meyve veririm meyve purelerinden sonra hakli olarak sebze pek cazip gelmemisti :)
Evet bende meyveye başladım dün kabak püresi denedim pek sevmedi

Back
X