• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ek tedaviler için 1 yıl beklemeli miyim?

rumi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
39
0
0
İstanbul
Mrb lar Dr Bey;
Ben size fikir danışmak istiyodum.Ben de hipofiz bezi mikroadenom mevcut.Ayrıca PKO'm var.Adetlerim çok düzensiz.Benden smear alındı.Sonucunu dr uma gösteremedim daha ama kronik servisit im varmış.Fakat asıl sorunum "hamile kalamamak"..4 aydır korunmuyoruz,belki çok yeni ama hamile kalamıyorum.Tedavimi yürüten dr lar hamile kalabilmem için bu şartlarda çok düşük ihtimal diyorlar ama tıbben 1 sene beklenince infertilite olunur diye 1 sene veriyorlar.Sizce bu doğru bir yol mu?Şuan Prolaktinim normal seviyede (ilaçla) ve zayıfım.Yani kg problemim olmadığı halde hamile kalamıyorum ve adetlerim düzensiz.Şuan prolaktin düşürücü ve glifor kullanıyorum.Sizce benim ne yapmam gerek?Hamile kalmak için ne yapmalıyım?1 sene bekleyeyim mi yoksa bu şartlarda sizin önereceğiniz başka bir yola mı geçeyim..
Tşk ederim..

Hidrosalpenks, tüplerin tıkanıklığı sonucu oluşan, tüpün içi sıvı dolu şişkin olan kısımlarına verilen isimdir. Hidrosalpenks genellikle rahim filmi ile ve bazen de ultrason muayenesi sırasında tespit edilebilmektedir. Tüpün bu içi sıvı dolu şiş kısımlarının içindeki sıvı geri kaçış ile rahim içine geçerek embryoların rahime tutunmalarını zorlaştırabilmektedir.

Ultrason ile görülmeyen fakat rahim filmi ile hidrosalpenks olduğu ortaya konan hastalarda laparoskopi yapılarak bu yapılar hakkında kesin fikir edinilebilir veya direkt tedaviye geçilebilir. Bu yapıların çıkarılmasında açık ameliyat yapılabildiği gibi genellikle laparoskopi denilen endoskopik bir ameliyat ile yaklaşım daha çok tercih edilmektedir.

Laparoskopide göbekten bir iğne ile anestezi altında karın içine girilerek birtakım aletlerle bu yapılar çıkarılabilmektedir.
PCOlu kadınların en az yüzde 30 u normal kilolu veya düşük kiloludur.
Glifor kullandığınıza göre insülin direnciniz var birlikte olabilecek böbrek üstü bezi ve tiroid bezi hastalıkları ve kan yağları yüksekliği tespit edilerek tedavi edilmesi düzenli adet görmenizi ve doğal yollarla hamile kalma şansınızı arttırır.

Durumunuzla ilgili iyi bir merkezden görüş alın beklemeniz gerekmeyebilir.

Saygılarımla

Dr Murat Berksoy

Bahçeci Klinik

Back