Eklem agrisi hakkinda bilgisi olan var mi :/

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.653
798
Merhaba bayanlar evet derdim bu cunku artik oturup kalkarken bile bunu yasiyorum ve oyle basit bi agri degil sanki ilk once sag dizimde basladi ustune basarken bile canim aciyor :s sonra sag kolum ve sol kolum yani dirsek kismi ve simdi de omuzlarima ve enseme yayilmis durumda basta onemsemedim ama yayilmasi beni rahatsiz etti pazartesiye kadar doktora gitme imkanim yok tavsiye ya da bilgisi olan var mi bu agrilar yordu beni resmen kipirdadigimda aciyor :/

Edit: usutme oldugunu dusunmuyorum cunku ustumu falan orterim ya da son 1 haftadir etek ve elbise giymedim arti spor da yapmiyorum

Son düzenleme:
Romatizma olabilir.Geçmiş yıllarda romatizma tedavisi gördüm yazmış olduğunuz aynı ağrılar bende de vardı.

Romatizma olabilir.Geçmiş yıllarda romatizma tedavisi gördüm yazmış olduğunuz aynı ağrılar bende de vardı.

Ben 23 yasindayim henuz bu yasta olmasi mumkun mu? Sebebi nedir? Tedavisi var mi vs pek bilgim yok bu hastalik hakkinda

Ben 23 yasindayim henuz bu yasta olmasi mumkun mu? Sebebi nedir? Tedavisi var mi vs pek bilgim yok bu hastalik hakkinda
Her yaşta olabilir yaş fark etmez bende romatizma tedavisini görürken 19-20 li yaşlardaydım şuan 27 yaşındayım.Benim ilk önce ayak bileklerimde ağrılar başlamıştı doktora gitmek istemedim ilk başta fakat daha sonra ellerimde,kollarımda vs agrılılar başladı annem zorla doktora götürdü yapılan tahlil sonucunda romatizma çıktı yaklaşık bir sene boyunca penisilin ignesi kullandım yanlış hatırlamıyorsam 21 günde bir vuruluyordu kimisi de ayda bir vuruluyor doktorun söylediğine göre küçükken geçirlen boğaz,bademcik enfeksiyonları romatizmaya neden olmuş.

Cok enteresan ya o halde ben de ihmal etmeyeyim sanirim enfeksiyon eklemlerde tekrar ortaya cikiyor tahminde bulundum sadece tabi ben de onemsememistim tamamen gecti mi artik peki

Cok enteresan ya o halde ben de ihmal etmeyeyim sanirim enfeksiyon eklemlerde tekrar ortaya cikiyor tahminde bulundum sadece tabi ben de onemsememistim tamamen gecti mi artik peki
Evet canım benim ki tamamen geçti çok şükür ağrılarım falan yok,doktora gittigimde tahlil sonuçlarında çok yüksek çıkmıştı doktor eğer tedavide biraz daha geç kalınsaydı kalp romatizmasına çevirirdi dedi benim o dönem kalp çarpıntımda çoktu gerçi kalp çarpıntılarım hala var oda tiroitten ötürü şu anda.İlla romatizma olacak diye birşey yok tabi sen yinede ihmal etme git doktora.

Ayy benim de carpintim var ya kalp romatizmasi nasil bisey ki :/ insallah yoktur ya bi de bu mu cikti basima diyorum gidebilirsem cuma gitmeye calisayim hemen madem

Ayy benim de carpintim var ya kalp romatizmasi nasil bisey ki :/ insallah yoktur ya bi de bu mu cikti basima diyorum gidebilirsem cuma gitmeye calisayim hemen madem

canım geçmiş olsun öncelikle...kas ağrıları fibromiyalji belirtisi olabilir. özellikle psikolojik olarak sıkıntılı olduğun dönemlerde ortaya çıkan kas ,eklem ağrıları ve kramplarından olur..mükemmel kadın hastalığı olarak da geçer. netten bakabilrsin..:)bende var da..
ayrıca tiroidlerini kontrol ettir mutlaka,fibromiyalji genelde tiroid hastalarında ortaya çıkar..o de bende var:)
son dönemlerde yaşadığın sıkıntılar tetiklemiştir bu hastalıkları..
bazısı stres sıkıntıda mide ağrısı çeker,kimi migren,ben de kas ağrısı çekerim,tiroidleirm düzensizleşir(düzenli ilaca rağmen)
tiroid için hemen bir kan testi şart...kas ağrıları için kas gevşetici kullanabilrsin çok sıkıntın varsa..

Jinekolojide yumurtlamayla ilgili istemislerdi bisuru tiroid de vardi da dk kullandigim ve cocuk istemedigim icin simdilik umursamamistim ya.

Ah canim ya bende strese bagli migren var zaten ucukladim agzimin icinde yaralar cikti damagim da sis ne stresmis nedir bu kadinlarin cektigi bu heriflerden

Fibromiyoloji nedir

juzt tiroidini mutlaka tekrar kontrol ettir,kalp çarpıntısı ondan oluyordur..umursaman lazım,herşeyi etkiliyor.insanın ruh sağlığı,tüm iç organları vss...kas ağrılarına da sebep oluyor..ben uzun zamandır çekiyorum..tiroid ilaçlarını düzenli kullandığında kas ağrılarında da etkili oluyor..
herşeyin kaynağı yaşadıklarımız zaten..:)
fibromiyalji bir hastalık ,mükemmel kadın hastalığı diye de geçiyor.her işe yetişmeye çalışan kadınlarda görülüyor,psikolojik kökenli ancak reel bir hastalık..kas ve eklem ağrıları kramplarına sebep oluyor.tiroid hastası kadınlar daha çok risk altında..şimdilik kas gevşeticiler işini görür...
ama dediğim gibi öncelikle mutlaka bir kan testi yaptırman lazım tiroidlerle ilgili..
endokrinoloji bölümü bakıyor ama genelde randevuleri dolu olur..o yüzden dahiliye ya da genel cerrah da iş görür ilk başta...
ben araştırmacı olduğum için her mokunu öğrendim bu hastalıkların..):

Eklem ve kemik ağrıları için doktora gittiğinde sana muhtemelen 'difenak' diye bir ilaç verecek magnezyum ve kalsiyum takviyesinde ..
Bence büyüteceğin birşey yok geçmiş olsun bu ilaç hakkında dr. gidemeyeceksen ecz. danışalirsin :)

Hahah masallahin var canim doktordan cok ilgilenip anlattin valla

Ben heyecanli bi tipim var doktorlar bisey var saniyor benim kalpte ama onun yapisi o

Tamam pazartesi genel bi gideyim madem

Bisey yemiyorum ki vitamin mineral eksikligi dogal canim

just sana en iyi ben yardımcı olurum bu konuda canım. buradaysan yaz.

just doktora gittin mi bilmiyorum ama ben ne zaman regl olsam o agrılar beni hic bırakmaz,
fakat yıllar sonra (sanki 40lı yaslarda gibi yazdıgımın farkındayım :))) moralimi cok bozan seyler oldugunda uzuldugumde kendimi guclu durmaya calısıp aslında ayakta duracak halim olmadıgında sanki dizlerim alarm veriyor, otur azıcık dik durmak icin ille de bu kadar kendini zorlaman gerekmiyor diye.
bu alarmı dikkate alıp dengeli olursam iyi, ama naaptım ben cok gucsuzum diyince yataga uzandıgımda da sızlıyor dizlerim.
ha kilo aldım son zamanlarda ve eskiden beri de var bu agrılar... benimki psikolojiden ziyade gayet tıbbı biyolojik bir sey olabilir. en iyisi bir doktoa gideyim ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…