Ekmeği çok yiyorum!!

Diyet ekmek yemelisin hem saglık açısınsan hemde fiziki kurallar geregi iyi olur senin için kendini bir muddet zorlararsan
Alısıcagını umuyorum

Beende aynen senin gibiyim. Bir de seçiciyim ekmek konusunda. Öyle her ekmeğide yemem. İllaki beyaz ekmek olacak. Ankarada olanlar bilirler (diğer şehirler nasıl bilmiyorum) halk ekmeğin yeni gelmiş böyle sıcacık dumanı üzerinde tüten hali yok mu:52: off oturur boş boş yerim bi ekmeği. Yada fırın ekmeği olacak böyle çıtır çıtır.
Kilo falan aldığım yok ama. Gitmediğim doktor kalmadı kilo alayım diye. Olmuyo ollmuyo.. Metabolizma meselesi demekki.

Ekmeği az yeme konusunda iki tavsiye,

Bir, ekmeği yemeğin suyuna banarak yeme

İki, ekmeği fırınına dilimleterek al, bir öğünde iki dilimden fazla yeme, gerekirse buzlukta dondurup yemeklerden önce ikişer dilim çıkart ve ısıt.

Buarada kepek ekmeği kansızlık yapar, çok uzun süre tek başına kepek ekmeği tüketmeyin bence, tam tahıllı, tam buğday gibi farklı ekmeklere yönelin. Hatta bazı diyetisyenlerin tavsiyesi her gün yediğin ekmek çeşidini değiştirerek vücudu şaşırtmak.

BUnları söylemek iyi hoş ekmek yemeni de önler ama benim gibi iştahlı bir insansan ona ne çözüm bulabilirsin cidden bilmiyorum. Ben mesela öğlene kadar ağzıma lokma süremem, öğenden sonra saatbaşı acıkırım ne yersem yiyeyim. Bir çözüm bulabilmiş değilim kesinlikle.

Son düzenleme:
ne yalan soyleyim bende seviyorum ekmek yemeyi...

ama mesela kendini durduramiyorsan eger...kendine her ogun belli bir miktarda ekmek belirle..bu arada kepek ekmegi yersen beyaz ekmege nazaran daha cabuk doyuruyor.

ayyy ekmek hayatımın anlamı benım..:125: cok severım yemedıgım gun kendımı aclıktan ölüyor gıbı hissederım bayılcak gıbı olurum... ye gıtsın canım yaşasın ekmekkkk!!!!

Burda bi arkadaş ekmek yiyemiyorum diye konu açmış o konunun içinde soracaktım ama konuya müdahale olmasın diye yeni bir konu açtım.
Ben çok az yemek yiyen ama o yemeğin yanında bıraksalar 1 ekmek tüketecek biriyim.Ekmek tabiki yenmeli ama kararında olmalı değil mi.Resmen bağımlılık derecesinde bağlıyım.Doymuyorum resmen ille de ekmek olacak.Ekmeği saymazsak bir öğünde yarım tabak yemek anca bitiriyorum.Yani kilonun ana kaynakğı EKMEK!!
Nasıl kurtulabilirim ben bundan,kendimi bağımlı gibi hissediyorum artık.

Bende de aynı sorun var bende makarnanın mantının yanında yemekten cok ekmek yiyenlerdenim 😁
Birde bende karbonhidrat krizi yaşanıyor bir anda canım makarna vb çekiyor sonsuza kadar yıyebilrim ://

Ekmeği az yeme konusunda iki tavsiye,

Bir, ekmeği yemeğin suyuna banarak yeme

İki, ekmeği fırınına dilimleterek al, bir öğünde iki dilimden fazla yeme, gerekirse buzlukta dondurup yemeklerden önce ikişer dilim çıkart ve ısıt.

Buarada kepek ekmeği kansızlık yapar, çok uzun süre tek başına kepek ekmeği tüketmeyin bence, tam tahıllı, tam buğday gibi farklı ekmeklere yönelin. Hatta bazı diyetisyenlerin tavsiyesi her gün yediğin ekmek çeşidini değiştirerek vücudu şaşırtmak.

BUnları söylemek iyi hoş ekmek yemeni de önler ama benim gibi iştahlı bir insansan ona ne çözüm bulabilirsin cidden bilmiyorum. Ben mesela öğlene kadar ağzıma lokma süremem, öğenden sonra saatbaşı acıkırım ne yersem yiyeyim. Bir çözüm bulabilmiş değilim kesinlikle.

dilim ekmekten nefret ediyorum ama ben:1:

dilim ekmekten nefret ediyorum ama ben:1:

Beyaz ekmek gibi olmuyor tabi ama uno'nun tahıllısıyla, besaşın akdeniz ekmeği cidden çok lezzetli oluyor beyaz ekmeğe çok yakın tatları onları tavsiye ederim denemediysen, olmadı beyaz ekmeği dilimleyip kaldırırsın sende.

Nasıl kurtulabilirim demişsin hemen yazayım bu konudan neden şikayetçisin bunu düşün. Sonra hırs yapmalısın bak bu bana şöyle zarar veriyor böyle şişiriyor ve sonra uygulamaya geçmelisin bence çat diye kes ekmeği inan 3 gün acı çekceksin belki sinir olcaksın ama sonra zamanla aklına gelmicek. He arada döner yersin çorba yapılır banarsın onlar istisna ama normal hayatından çıkar. Sonra baktın buna tamamen alıştın az az yemeye başla tekrar zevk için. O zaman zarar vermicektir. Hem de kilo vermiş olursun. Benden bu kadar :31:

Beyaz ekmek tüketme alma bile.
Kesinlikle çok yedirtiyor insana.
Hele tazeyken sıcakken çıtır çıtır yedikçe yiyesi geliyor insanın.

Çavdar ekmeğini şiddetle öneririm.
Raflarda çıtırlığını korumuyor.Yumuşak ve tok oluyor.
Tadı da baskın olduğu için çok yedirmiyor.

valla ben ekmek hastasıydım sulu yemek ve salata ile 1 ekmeği yerdim :)) nasıl bıraktım(sigara gibi oldu :P) kepek yada çavdar alıyorum ve inan 1 dilim yiyemiyorum bence sende böyle yapabilirsin hiç yiyesin gelmiyo :D

Çavdar, tam buğday ekmeği gibi çeşitleri büyük marketlerin ekmek reyonunda bulursunuz.
Ekmeği ben de severim, çok beğendiğiniz ekmeklerden almamaya çalışın. Ne kadar lezzetli ve sıcak olursa o kadar çok yersiniz.
Dilim ekmek alırsanız veya dilimlerseniz, günde kaç dilim yediğinizi sayın. Ne kadar yediğiniz belli olsun.

Bende ekmeği yeni bıraktım 3 hafta oldu..Günde 2 ekmek rahat yiyordum. Bıraktıktan sonra 3 kilo verdim aynanın karşısından ayrılamıyorum şimdi:))
aynen bende senin gibi doymuyordum ekmeksiz ama iradeli olup başarmam gerek dedim ve başardım hatta şekeri bile bıraktım.şimdi daha uzun süre tok kalıyorum. 3 gün sadece kendini tut canın ekmek istediğinde mevye falan ye.
ekmeği kestikten sonra ne kadar rahatladığımı anlatamam

Back
X