Mutfak Püf Noktaları Ekmek yapma maknes konusunda tecrubeli olanlar

CennetKokulum

kuzusu'nun kuması
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2007
2.451
36
358
Diğer
sinbo marka ekmek mk aldık mısırunu ekmegını denedık ılk yogurdu top top hamurlar ıcı ıkıncıyıde yogurdu hala purussuz bır hamur degıldı unlar kenarladra oldugu gıbı duruyodu ılk denemem bu arada 1 saat olmustu olmayacak dıye actık hıc yogrulmamıstı sanırım zaten 2 kere yoguruyor sonra kabrma ve pısırme actık ve elımde yogurdum tekrar kısa prıogramda pısırdım ama olmadı nerde hata yaptım bılmem tum olculerede uydum aceba acelemı davrandım dıycem ama hamur olmamıstıkı pıssın ne dersınız sızdede oldumu hıc

Gerçi çok uzun zaman olmuş mesajı yazalı ama ben yine de cevap yazayım dedim. Ben yaklaşık olarak 4,5 yıldır ekmek yapma makinesi kullanıyorum sorununun neden kaynaklandığını bilmiyorum ama öncelikle şunu söyliyim makine ekmek yaparken hiçbir şekilde onu açmamamn gerekiyor ta ki çalışması bitip de bip sesi duyulana kadar. Ayrıca tarifindeki un miktarı fazla gelmiş olabilir. Ben poğaça yaparken mesela çok un koyuyorum makine bunu karıştıramıyor bu nedenle makineye kazanı koymadan önce tahta bir kaşıkla biraz karıştırıyorum. Ekmek yapımıyla ilgili bir sorun olursa ya da tarif istersen bana ulaşabilirsin... sevgiler

arkadaslar benimde ekmek yapma makinem var tariflerine uyunca sonuc harika oluyor ben hamur yogurmayi bile onun icinde yapiyorum hatta cig köfte bile yaptim süper oldu zemuszemus

sen de farkındasın zaten tabii ki acele etmişsin....benimki arçelik ama sanıyorum bütün makineler 3 satten önce pişirmiyor..arçelikte 3.20 saat sürüyor kabar ma ve pişirmeyi sen ayarlamıycaksın ki makine zamanı geldiğinde kabartmasınıda pişirmesinide yapacak...bütün malzemeyi sırasına göre koy sonrada standart programa ayarla hepsi bu...kolay gelsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…