20 haftalik ultrasonda bebegimizin bagirsaklarinda beyaz parlaklik gorundu. kemik beyazligindaydi. detayli arastirma icin ayrintili ultrasona yonlendirdiler.
4 gun boyunca olmamasi icin dua ettim fakat, beyazlik hala vardi.
onun disinda hicbir olumsuzluk gorulmedi.
nedenleri:
-% 80 hicbir neden yok ve kendiliginden gecer.
- % 2 downsenderomu, kromozom bozuklugu
- % 2-3 kistik fibrozis
- % 2 bagirsak tikanikliklari
-% 5-10 buyume geriligi
-% 2-7 enfeksiyon
- kanama
kendimi pozitif tutmaya calisiyorum. ama o kadar zorki. uyuyamiyorum. yemek yemek bile istemiyorum. aklimdan bir sn bile cikmiyor. bebegide uzuyorum esimide diger cocuklarimida. aklima oynatacagim. kan testi yaptilar enfeksiyon be kistik fibroz icin. down icin harmoy test yaptik. buyume gerili simdilik yok. 1 hafta sonra sonuclari alacagiz. fakat sonunclar iyi gelse bile icin rahat etyecek. test leri yapan kadin testlerin 100 % granti vermeyecegini soyledi. tek secenek amniozentes. cesaret edemiyorum. dusununce bile midem bulaniyor, ayaklarim titriyor. bebegimi riske atmak istemiyorum.
lutfen bununla ilgile tecrubesi olan arakadaslar yazsinlar. dogru kararmi veriyorum bilmiyorum. hamileligim kabusa donustu. korkuyorum..
4 gun boyunca olmamasi icin dua ettim fakat, beyazlik hala vardi.
onun disinda hicbir olumsuzluk gorulmedi.
nedenleri:
-% 80 hicbir neden yok ve kendiliginden gecer.
- % 2 downsenderomu, kromozom bozuklugu
- % 2-3 kistik fibrozis
- % 2 bagirsak tikanikliklari
-% 5-10 buyume geriligi
-% 2-7 enfeksiyon
- kanama
kendimi pozitif tutmaya calisiyorum. ama o kadar zorki. uyuyamiyorum. yemek yemek bile istemiyorum. aklimdan bir sn bile cikmiyor. bebegide uzuyorum esimide diger cocuklarimida. aklima oynatacagim. kan testi yaptilar enfeksiyon be kistik fibroz icin. down icin harmoy test yaptik. buyume gerili simdilik yok. 1 hafta sonra sonuclari alacagiz. fakat sonunclar iyi gelse bile icin rahat etyecek. test leri yapan kadin testlerin 100 % granti vermeyecegini soyledi. tek secenek amniozentes. cesaret edemiyorum. dusununce bile midem bulaniyor, ayaklarim titriyor. bebegimi riske atmak istemiyorum.
lutfen bununla ilgile tecrubesi olan arakadaslar yazsinlar. dogru kararmi veriyorum bilmiyorum. hamileligim kabusa donustu. korkuyorum..