Konu haksız değil bence, çalışmasına rağmen kendi özgürlüklerine sahip olamayan kadınlarımız var, bunun sebebi yüzyıllardır beyinlerine işlenen erkek ne derse o olur kuralı. Bu tabi herkes için geçerli değil, sitede çalışan bir sürü arkadaşımız var, forumlarda okuyoruz, her şeyi eşleri ile ortak yapıyorlar. İki kişi maaşını ortaya koyuyor, borçlar ödeniyor, evin masrafları çıkıyor, kalan para da yine iki kişinin ortak kullanımına kalıyor. Böyle ailelerde var. Duruma çok umutsuz bakmıyorum, artık kadınlar daha sağlam basıyor ayaklarını yere.
Kadın çalışmalı, ne kadar zor olursa olsun, ne kadar yıpranırsa yıpransın çalışmalı. Çünkü bu yıpranmanın mutlaka bir ödülü var. İşin başında maaş kartını eşine veren kadın, tak dediği yerde ayaklarının üzerinde durmak için yine aynı maaş kartını kullanıyor. Yaşadığımız devir kolay değil, hele çalışan anne olmak hiç kolay değil, erkeklerimizin ataerkil düşünceden kurtulmasına da yüzyıllar var daha ama yinede çalışılmalı. Çok çalışılmalı, kendi adıma çalışmayı yük görüp de, başkalarına boyun eğen insanlara üzülüyorum, çünkü çalışmak eskilerin deyimiyle kadının kolunda altın bilezik. Ne zaman istesen değerlenir; evet ağır bir yüktür, bazen dengeleri bulmak zordur ancak çalışmak emniyettir. Sadece kocalar açısından bakmak hatadır, insan hayatı eşten ibaret değil, istediğinde kendi yaşamını kuracak, kapını kapatıp kimseye muhtaç olmadan yaşayacak güç her kadının elinde olmalı.
kartı veren kadın , iş huzursuzluğa boşanmaya gelince, aman beyim erim sen getme başımda dur ben dul karı olarak bu toplumda
yaşayamam diyor.. ben bunu yapan devlet memuru okumuş kadınlar gördüm ,şahit oldum
kocası aldatınca bende bireyim demiyor , elinin kiri ona mübah diyor affediyor..
altındaki zihniyet hep erkeği üstün görme memnun etme..
eğer birey olamıyorsa , ekonomik özgürlük bireysel özgürlükleri getirmiyorsa hamallığı ile kalıyor..
evde işte sosyal hayatta ...
ben hamal kadınlarla yaşamaktan bıktım..
aldattınmı ahlaksız adam hadi güle güle demeyen , namusu ahlakı sadece kadına mahsus gören
kendi parası olduğunu bile kabul etmeyen , evlenince erkek versin maaş kartını ? nasıl bir ortaklık bu ?
yani kadın neden su getiriyor ?