Ekonomik tariler ve alternatif malzemeler

• Konu Sahibi Konu Sahibi Noa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
pilav kalanlarını çorba yaparım. bulgurlusuna bayılırım.
hazır karıştır ye, gıdalardansa evde yapılanlar her zaman hesaplıdır.
mevsim meyve-sebzeleri hem sağlıklı hem ekonomik olur. market yerine pazar takip etmek.
et yerine proteince zengin mercimek çeşitleri kullanılabilir.

aklıma geldikçe yazarım yine.

Bayat ekmekleri rondoda çekerim, yoğurtlu salatalara eklerim. Böylece daha koyu kıvamlı salatalarım olur.

cheese.jpg

ışte labnesiz cheese kek tamamen kendi icadım.

2 yumurta, 1 kaşık un, yarım kilo suyu süzülmüş yoğurt, yarım pk kabartma tozu, damak tadınıza göre şeker muhallebi gibi pişirin altına erimiş yağla karılmış pötübör.
Fırına verin 180 derecede pişirin. Önece çok güzel kabarıyor.Fırını kapattıktan sonra sönüyor. Üstüne dr oetkerin meyve sosu yada evde yapabileceğiniz kakao sos. Oldu bitti.

elbise.jpg
yemeklerle ilgili değil ama bu evde diktiğim elbiseyi de paylaşmak istedim ekonomik bir çözüm çünkü sadece 2.5 liraya mal oldu. Resimdekinden daha güzel görünüyor.

cheese.jpg

İşte labnesiz cheese kek tamamen kendi icadım.

2 yumurta, 1 kaşık un, yarım kilo suyu süzülmüş yoğurt, yarım pk kabartma tozu, damak tadınıza göre şeker muhallebi gibi pişirin altına erimiş yağla karılmış pötübör.
Fırına verin 180 derecede pişirin. Önece çok güzel kabarıyor.Fırını kapattıktan sonra sönüyor. Üstüne dr oetkerin meyve sosu yada evde yapabileceğiniz kakao sos. Oldu bitti.

çok hoş bir icat olmuş, fazla yağ da yok. harika gerçekten. eline sağlık.

süper bir konu gerçekten. ben de hesaplıyımdır. gereği kadar harcamak ve boşa harcamamak çok önemli benim için. mutfak da harcamaların en çok gittiği bölüm. hem sağlıkl, hem ekonomik olmalı yaptığımız yemekler. fırın ısıtılmışken diye üst üste fırın yemekleri yapılır bizde mesela, buz dolabıda sıcak yiyecek koymamak lazım, kabuklar olabildiğince ince soyulmalıdır. o kadarcık şeyle tasarruf mu olur diyebiliir okuyan, ama bereketin arttığını görüyoruz, dikkat edildiği zaman.

Fazla alınan sebzeler varsa yıkayıp doğrayıp birer pişirimlik poşetlere koyarak deepfreeze kaldırırız.(Domates, biber, kabak, fasülye v.b.)
Artan pirinç pilavından yayla çorbası, kadınbudu köfte, pirinç çorbası, pirinç salatası yaparız.
Artan bulgur pilavını ertesi gün bir adet domates bir adet biber doğrayıp kavurarak tazeleriz.
Dolapta fazla kalan ve ezilmek üzere olan domatesleri rondoda çekip püre haline getitiriz az tuz ile ocakta biraz pişirip soğuduktan sonra cam kavanozlara koyup buzdolabında muhafaza ederiz ve yemeklerde kullanırız.Yalnız fazla bekletmemek gerekiyor.
Bayat ekmekleri rondoda çekip galeta unu haline getiririz.
Fazla alınmış taze ekmekleri tazeyken deepfreze koyar ve yemeden bir-iki saat önce çıkarıp oda ısısında bekletiriz taze gibi olur.
Fazla olan etsuyu veya tavuk suyunu buz kalıplarında dondurup poşetler deepfreze koyarız ve birer ikişer parça yemeklere koyarız.
Köfte yaparken hem yumuşak olması hemde tasarruf açısından ekmek içi ilave ederiz.

pirinç salatası tarifi var mı arkadaşlar. Artan pilavı değerlendirmek için iyi fikir.

Taze soğan, kornişon turşu, közlenmiş kırmızı biber, maydanoz doğranır, artan pilava bezelye ve mısır ile ilave edilir.Ayrı bir yerde zeytinyağı, limon suyu ve tuz çırpılır, pilava ilave edilerek karıştırılır.

aşcı bir akrabamıza sordum uzmanlık alanı çorbalar. o da benim gibi çorbalara krema yerine süt koyuyormuş. ben biraz un kavurup çırpma teliyle karıştırarak süt ekiliyorum sonra çorba malzemesini koyuyorum. Harika oluyor.

bir de bir yakınım dolmaların kırık pirinçle yapılabileceğini bilmiyormuş. Bilmeyenler için bunu da yazayım.

kızlar şimdi aklıma geldi dün patlıcan salatası yaptım ama patlıcanları kızartmadım. Küçük küçük doğrayıp kısık ateşte uzun süre kapağı kapalı soteledim. Sonra blendırdan geçirip sarımsaklı yoğurt ekledim. daha hafif hem de daha ekonomik. Malum patlıcan yağı çok emiyor.

Ben patlıcan ve kabak dolması yapınca içinden çıkan malzemeyi de bu şekilde salata yapıyorum.

tasarruf her şekilde iyidir annemizdn böle gördük yararlı bılgıler paylaşmısın canım ellerine sağlık :16:

Back
X