• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eksikliklerini başkalarını küçümseyerek kapatmaya çalışan hemcinslerimiz...

nutellaaa1775

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2012
179
4
46
Diğer
hepimizin çevresinde vardır bunlardan. ben bendekinden illallah ettim. hayır bu kadar mı olur bu ne saplantıdır?

kız 1,55 uzun boylu kız mı olur diyor üstelik gayet güzel olan bi arkadaşımıza sen evde kalırsın bu boyla ıyy diyor.

bir sürü özel ders aldığı halde dershane denemelerinde ilk 10a giremiyor gelip bana gözün çıktı çalışmaktan senin kadar çalışsam ben de hep birinci olurdum diyor.

kırmızı en sevdiğim renktir. kırmızı hırka giydim, ben hayatta giymem zaten herkes hep bana bakıyor bir de kırmızı giysem ohoo yolda yürüyemem sen niye dikkat çekmeye bu kadar meraklısın diyor.

ve daha tonlarca şey de sizi sıkmak istemedim.

yani gülüp geçiyorum hı hı tabi canım falan diyorum bazen asabımı bozunca ters cevap veriyorum o zaman da oyy canııım falan diyor, iki üç arkadaşı var zaten onlar da ben ilişkimi keseyim de kurtulsunlar diye dua ediyorlar ama üzülüyorum diğer yandan arkadaşsız kalacak diye.

anneme anlattım geçen, güldü hayatının her döneminde karşılaşacaksın onlarla boş ver sen derslerini çalış dedi.
ne yapsam bilmiyorum.

sizin çevrenizde de var mı böyle kişiler merak ettim. yada ben abartıyor muyum falan?
en doğrusu patlamak üzereyim, şiştim :52:

Son düzenleme:
olmaz olur mu:)))

o kadar çok ki:)))

40 yaşında bile var bunlardan... tabii 40 yaşına gelince (genellikle) kendilerini değil, çocuklarını överler, başka çocuklarla kıyaslarlar...

daha geçen hafta başıma geldi:) kadın bana dedi ki benim çocuğum da senin ki gibi çalışsaydı o da alırdı en yüksek notu... (sanırım marifet çalışmadan en yüksek notu almak:) anlayamadım açıkçası)

olmaz olur mu:)))

o kadar çok ki:)))

40 yaşında bile var bunlardan... tabii 40 yaşına gelince (genellikle) kendilerini değil, çocuklarını överler, başka çocuklarla kıyaslarlar...

daha geçen hafta başıma geldi:) kadın bana dedi ki benim çocuğum da senin ki gibi çalışsaydı o da alırdı en yüksek notu... (sanırım marifet çalışmadan en yüksek notu almak:) anlayamadım açıkçası)

bilemiyorum bu beni rahatlatmalı mı ama teşekkür ederim :)))

bazen acaba ben mi çok büyütüyorum yargılıyorum falan diyorum ama cidden bunalıyor insan.
zaten stresliyim, tonla yüküm, stresim var. bir de böyle sorunlar hiç çekilmiyor.

bilemiyorum bu beni rahatlatmalı mı ama teşekkür ederim :)))

bazen acaba ben mi çok büyütüyorum yargılıyorum falan diyorum ama cidden bunalıyor insan.
zaten stresliyim, tonla yüküm, stresim var. bir de böyle sorunlar hiç çekilmiyor.

ben hemen ilişkimi kesiyorum böyleleriyle...

aynen dediğin gibi, o kadar çok derdim var ki.. bir de bunlarla uğraşamam..

boşver takma, gül geç, çok rahatsız ediyorsa muhatap olma, çünkü muhatap olunca sinirleniyorsun ve dedikodusunu yapıyorsun. bu sefer sen de günaha giriyorsun ve onunla aynı duruma düşüyorsun. kalbini kirletmeye gerek yok. arkadaşına kötü de davranma, sadece muhatap olma, selam ver geç. sıkıntısı olursa yanında olursun, insanlığını yaparsın. aksini herkes yapar, ama sen Allahın hoşuna gideni yap :)

Son düzenleme:
boşver takma, gül geç, çok rahatsız ediyorsa muhatap olma, çünkü muhatap olunca sinirleniyorsun ve dedikodusunu yapıyorsun. bu sefer sen de günaha giriyorsun. kalbini kirletmeye gerek yok. arkadaşına kötü de davranma, sadece muhatap olma, selam ver geç. sıkıntısı olursa yanında olursun, insanlığını yaparsın. aksini herkes yapar, ama sen Allahın hoşuna gideni yap :)

çok güzel demişsiniz... hakikaten de insan ister istemez dedikodusunu yapıyor.. ne gerek var boşuna günaha giriyoruz. sanki azmış gibi günahlarımız:)

Farkederek veya farketmeden yaparız bunu. Bilhassa erkeklerdense dişiler arasında daha çok olur.
Bastırılmış yetişiriz çünkü. Demek istediklerimiz, yapmak istediklerimiz erkeklerin tekelinde yetişmişiz.
Bekârken babaya,abiye, evliyken kocaya itaat.
İçimize ittiğimiz 'ben varım' duygusunu doğal olarak başkasını ezerek tatmin etmeye çalışıyoruz.
Dengeliyoruz kendimizce.
Haksız mıyız?

Farkederek veya farketmeden yaparız bunu. Bilhassa erkeklerdense dişiler arasında daha çok olur.
Bastırılmış yetişiriz çünkü. Demek istediklerimiz, yapmak istediklerimiz erkeklerin tekelinde yetişmişiz.
Bekârken babaya,abiye, evliyken kocaya itaat.
İçimize ittiğimiz 'ben varım' duygusunu doğal olarak başkasını ezerek tatmin etmeye çalışıyoruz.
Dengeliyoruz kendimizce.
Haksız mıyız?

haklısınız aslında... bu açıdan düşünmemiştim.

ben de o yüzden yazdım buraya zaten. arkadaşlarıma bahsedince öyle bir yeriyorlar ki kızı konuyu açtığıma bin pişman oluyorum. diğer bir yandan doldum artık sinirleniyorum.

birde ayni ortami paylasip, karsisindakine selam vermeyen hatta gormezden gelmeyi yegleyen tipler var .. birbirinizi tanimaz etmezsiniz, ama sebepsiz bir gerginlik yaratir bu tipler..

kalabalik kadinli, erkekli bulundugumuz bir ortamda gelisen bu olaydan sonra, ortamdaki erkek arkadaslardan birinden gelen yorum, boyle kadinlarin ne kendilerine guvenleri var, ne saygilari var ! kendilerinde olmayan ozguveni, baskalarini kucumseyerek, gormezden gelmeyerek calisarak telafi etmeye calisiyorlar"..

ben kadin olarak olayin kiskancliktan ileri geldigini dusunurdum hep ama erkek gozuyle bu kadar vahim gorundugunu dusunmezdim dogrusu... ve yas kac olursa olsun bu tavir ne degisir, ne degistirebilinir .. sorun sizde degil yani.. sorun ozguven sorunu !

Madem arkadaşınla bir tek sen konuşuyorsun,o halde onu uyarmayı dene.
Yaptığının farkında olmayabilir.Başkalarını üzdüğünü anlamayabilir.
Sen söylemezsen kim söyleyecek ? Bir de böyle bir durum var:)

Benim annemin bir arkadaşı,kızıyla damadına sıkıntı yaratıyordu.
Annem onun anlattıklarını bana anlattı.Ben de anneme arkadaşını uyarmasını,haksız olduğu zaman mutlaka belirtmesini söyledim.
Aynen sana dediğim gibi...Sen söylemezsen kim söyleyecek dedim:)
Öyle ya annem onunla yaşıt ve damadı var.Kendi kızı veya damadı söylese,saygısızlar,hayırsızlar diyecekti.

Madem arkadaşınla bir tek sen konuşuyorsun,o halde onu uyarmayı dene.
Yaptığının farkında olmayabilir.Başkalarını üzdüğünü anlamayabilir.
Sen söylemezsen kim söyleyecek ? Bir de böyle bir durum var:)

Benim annemin bir arkadaşı,kızıyla damadına sıkıntı yaratıyordu.
Annem onun anlattıklarını bana anlattı.Ben de anneme arkadaşını uyarmasını,haksız olduğu zaman mutlaka belirtmesini söyledim.
Aynen sana dediğim gibi...Sen söylemezsen kim söyleyecek dedim:)
Öyle ya annem onunla yaşıt ve damadı var.Kendi kızı veya damadı söylese,saygısızlar,hayırsızlar diyecekti.

bir kaç kez söylemek istedim ama bana saçmalama ben hiç öyle bi şey düşünür müyüm seni çok seviyorum ben falan dedi. 1 hafta da her konuda melek oldu ama sonra tekrar aynı. katlanıcam artık, zaten fazla zaman yok beraber geçireceğimiz (:

ünv. sınavına falan hazırlanıyorsun galiba, hıç takma hı hı de gec soyledıklerıne ya da arada bir boz kızı, mesela ne alaka canım manken gibi kız, erkeklerın hatta coğu kızın arayıp bulamadıgı guzel bir fizikle o birini bulamayacak da senle ben mi bulacagız de, boyunu bılmıyorum ama kendıne de taş at arada:) hıc kımse ıcın canını sıkma, degmıyor inan, hele ki o yaşlarda, ders calışmam lazım dıyıp uzaklaşmaya calış bence, gelecegın daha önemlı şu an. ayrıca kımseyı degıstıremeyız biz, o halinden memnunsa oyle sürer gider, kendisi bilir... Abla tavsıyesi sana: ileride gecmışe dönüp baktıgında alakasız insanlar için boşuna yıpratmışım kendımı diyor insan, senınki o boyutta olmasa da. kımseyi kırma, üzme, ama kımsenin de seni kırmasına üzmesine izin verme...

ünv. sınavına falan hazırlanıyorsun galiba, hıç takma hı hı de gec soyledıklerıne ya da arada bir boz kızı, mesela ne alaka canım manken gibi kız, erkeklerın hatta coğu kızın arayıp bulamadıgı guzel bir fizikle o birini bulamayacak da senle ben mi bulacagız de, boyunu bılmıyorum ama kendıne de taş at arada:) hıc kımse ıcın canını sıkma, degmıyor inan, hele ki o yaşlarda, ders calışmam lazım dıyıp uzaklaşmaya calış bence, gelecegın daha önemlı şu an. ayrıca kımseyı degıstıremeyız biz, o halinden memnunsa oyle sürer gider, kendisi bilir... Abla tavsıyesi sana: ileride gecmışe dönüp baktıgında alakasız insanlar için boşuna yıpratmışım kendımı diyor insan, senınki o boyutta olmasa da. kımseyi kırma, üzme, ama kımsenin de seni kırmasına üzmesine izin verme...

boyum fazla uzun değil, 165im :) arada bir diyorum zaten şu kırmızı hırka meselesinde yakışmayan şeyleri giymeyeceksin tabi demiştim. önce küstü sonra geldi özür diledi beni yanlış anladın ben arkandan konuşurlar diye öyle dedim falan dedi.

haklısınız takmamam lazım ama, insanız takıyoruz ister istemez.

tavsiyeler için sağolun (:

Back
X