Çorbalar Ekşili Mercimek Çorbası (Resimli)

PurpleRain

what if i'm the bad guy?
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2008
8.190
10
156
İngiltere
harika bir çorba çok da doyurucu :):)

Haşlanmış nohut yoksa önceden haşlayalım, konulmayabilir de yoksa...

1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı dövme buğday (sanırım yarma da deniliyor)
1 su bardağı kadar haşlanmış nohut
1 limonun suyu
4-5 diş sarımsak
Kuru nane
Kırmızı toz biber
Tuz
Ayçiçek yağı
Su (Et suyu)

Mercimek, pirinç ve dövmeleri süzgece koyup yıkadıktan sonra tencereye alıp üzerlerine bir miktar su ekliyoruz. İyice pişene kadar kontrol ederek üzerine su /et suyu sevmiyorum, sevenler et suyu kullanabilir) ekliyoruz. Malzemelerimiz pişince sarımsaklarımızı dövüp tencereye ekliyoruz ve limonumuzu sıkıyoruz. Ben biraz fazla limonlu seviyorum; arzuya göre limon miktarı arttırılıp azaltılabilir. Çorbamız biraz kaynadıktan sonra Kuru nane ve tuzumuzu atıyoruz; haşlanmış nohutlarımızı ekliyoruz.
Son olarak bir tavaya yağımızı koyup içine kuru nane ve kırmızı toz biber koyup kavuruyoruz ve çorbamızın üzerine döküyoruz. Afiyet olsun :)

cokacimcoook

güzel yapılmış bir çorba

her zaman şifa senağlama

eline sağlık canım kaydirigubbakcemile3

Ellerine sağlık ;güzelim..
Maşallah sana..
Soğuk kış günlerinde nasıl da güzel gider;sıcacık çorbalar..
Hımm mis gibi...

görüntü harika canım eline sağlık salça koymuyomusun

teşekkürler tatlım, salça yok, sadece yağda kırmızı toz biber kavurup ekliyorsun en son gamyoncuiremsu

Ellerine sağlık ;güzelim..
Maşallah sana..
Soğuk kış günlerinde nasıl da güzel gider;sıcacık çorbalar..
Hımm mis gibi...

Libyanam gelmiş Şeniz
teşekkür ederim canım benim, dumanını üstüne çorbaya yetiştin kaydirigubbakcemile3Şeniz

Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor
Bugün zaten çok üşüyorum
Eve gidince yada yarın yapayım becerebilirsem eğer :hulya:

canım ellerine emeğine sağlık denedim kolay ve nefis bi çorba soğuk kış günlerinde besleyici şifa kaynağı ben çok sevdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…