• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

El kızı

ruyamiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2011
5
0
36
Ankara
El kızı benim; çocukluğumda izlediğim bir türk filminin adıydı.Belki tanıdık bir hikayedir benimki.Filmini bile çekmişler...
En başı yani benim filmimin,çok güzel başlamıştı.Biz eşimle birbirimizi öğrenciyken sevdik;ama öyle böyle değil;suyum ekmeğimcesine sevdim ben onu.O da beni ; o zamanlar ölürcesine seviyorum diyordu...
Okul bitti,askere gitti,işini kurdu,ben de memuriyete girdim ve biz evlendik.Bir kızımız oldu.Bikaç yıl geçtikten sonra eşimin ailesinin bulunduğu şehre taşındık.
Şu anda hiçbirşeyin bir önemi yok eşim için.Ne benim;ne 2 yaşındaki kızımın;ne sevgimizin...İçim o kadar soğukki.Tepki veremiyorum.Ağlayamıyorum bile.
Kayınvalidem beni hiç bir zaman istemedi.En başından beri.Evlendikten sonra defalarca eşimle evlenmeden öncesinden görüştüğümü yüzüme vurdu.Birsürü şey ima etti.Ben yatıp kalkmışım eşimle evlenmeden.Yüzüme söyledi bunu.Ki kendi kızı da senelerce dışarılarda çalıştı.Birsürü sevgilileri oldu.Kızının herşyini de bilir üstelik.
Beraber oturmuyoruz.Ama hiç önemli değil;Ben işteyken evime misafirlerini dolduruyor.Bu kız çalışıyor evi düzgünmü; akşam gelince dinlenmek;çocuğuyla kocasıyla vakit geçirmek istemezmi diye düşünmüyor.Kızım için geliyormuş güya;
Bana karşı Küçücük kızımı bile kullanıyor oysa.Kızımı severken sana bakamıyolar mı kızım diye seviyor.
Kayınpeder çalıştığı için bebeğimi o bakamadı.Yoksa eşim annem bakar kızımı deyip duruyordu.Sonra onlardan teklif bile gelmeyince bakıcı ayarladık.
Annemlerle araları iyi değil.Eşim de zaman içinde aileme karşı hep tavır koyar oldu.Kızımı sevmeye geldiklerinde onlarla konuşmuyor bile.Surat beş karış dolaşıyor evde.Yaşlı insanlar iki gün torunlarını doya doya sevemiyorlar;Ağlaya ağlaya gidiyor annem.Kızlarıma doyamadım diyor.Daha fazla üzülmesinler diye susuyorum.Diyemiyorum ben hasretinizden yanmıyor muyum anne diye.
Zaten onlar yokken hiç adları anılmaz.Eşim de dahil.Sanki ben ağaç kovuğunda büyümüşüm gibi;varsa yoksa kendi ailesi.
Eve geldiğinde cebinde hiç para olmaz eşimin.Varını yoğunu onlara verir.Yine doymazlar.Her gün yeni birşey çıkar.Koltukları değişir;arabaları değişir destek beklerler.Ama eşim bana 3 kuruşu geçse lafını eder.Ev aldık krediyle onu ben ödüyorum;mutfak hep bende.Ama hiç gözüne görünmez.
Çok doluyum.Gözlerim de doluyor yazarken.

senin ailene böyle kötü davranılıyorsa sen de öyle davran. kayınvaliden geldiğinde sen de eşin gibi surat asıyor musun mesela?

nişanlıykende boylemıydı hersey? şimdi onu kızını bırakıp gidemecegiğini düşündüğü için mi böyle acaba esin? elın para tutuyorken neden hala bu kadar sıkıntının ıcındesın? bekara bosanmak kolay gelırmıs ama oyle bır ortamda kızını nasıl buyuyecegını dusundun mü?

ailenize verdiğiniz değeri içinizden değil dışınızdan gösterin.bazı durumlarda sessizlik iyidir ama bazı konulardada sessiz kalınmaması gerekir.konunuzdan konuşmalarında duracağı yeri bilen,kelimelerini tartan huzurunun kaçmaması için çok çaba sarfeden biri olduğunuz anlaşılıyor..huzurunuzu kaçırmadan eşinizle konuşailecek güçte bir insansınız.gerekli konuşmaları yapın,sessiz kalmayın.. Allah daha çok sabır versin,yardım etsin..

Burada tek suçlu eşiniz malesef :(

Değişimin olması için önce eşinizin degişmesi gerek.
Kendi ailesinin ve sizlerin de bir birey oldugunun farkına varması gerek.

Hiç konuştunuz mu eşinizle?
Mutlaka konuşmuşsunuzdur,
ne tepki veriyor mesela?

evlenmeden önce görüşülecek tabi ki insanların birbirini tanıması için,kayınvaliden gerçekten bu dediği ile ne kadar terbiyesizleşebileceğini göstermiş.
anneciğinin kızlarıma doyamadım demesine çok üzüldüm.gerçekten genelde böyle oluyor.kızlar evleniyor,gelin oluyor,erkek tarafı ile ipleri olumlu tutmak zorunda,onların gönüllerini hoş etmek zorunda.ama erkekler hiç öyle değil.ben kızı aldım tamam,ailesinden banane havasındalar yani çoğu kişi böyle.
canım annen gelsin baksın çocuğuna bir süre hem hasret giderirsiniz,eşin istediği kadar surat assın bu senin en doğal hakkın.

Eşinizle aranızdaki bağı koparan, ailesinin yanına taşınmanız mı oldu, yoksa öncesinde başlamış mıydı bazı sıkıntılar ?
Eşinizle konuştuğunuzda bu durum hakkında ne söylüyor ?

Bir yerden tutmanız gerektiğini aslında sizde biliyorsunuz, yoksa bu üzüntülerin sonu gelmez ve aranızda daha büyük sorunlar çıkmaya başlar.

Son zamanlarda biraz farklı olsanız eşinize karşı, acaba değişmeye, yönelmeye başlar mı tekrar yuvasına ?

Böyle durumlarda çözüm gelmiyor insanın aklına, çünkü şartları ve kişileri bilmediğimizden nasıl davranılması gerektiğinide kestirmek zor fakat biryerlerden başlanılması gerekiyor bu şart.

Benim aileme böyle bende onun ailesine böyle olacağım demeyin olur mu ? Bu herşeyi daha çok koparır.
Herkes kendi ayıbını yaşar. Aileniz içinde üzülmeyin. O suratını asıyorsa asıyordur. Siz yinede ailenizi hoş tutmaya çalışın.

evlenmeden önce görüşülecek tabi ki insanların birbirini tanıması için,kayınvaliden gerçekten bu dediği ile ne kadar terbiyesizleşebileceğini göstermiş.
anneciğinin kızlarıma doyamadım demesine çok üzüldüm.gerçekten genelde böyle oluyor.kızlar evleniyor,gelin oluyor,erkek tarafı ile ipleri olumlu tutmak zorunda,onların gönüllerini hoş etmek zorunda.ama erkekler hiç öyle değil.ben kızı aldım tamam,ailesinden banane havasındalar yani çoğu kişi böyle.canım annen gelsin baksın çocuğuna bir süre hem hasret giderirsiniz,eşin istediği kadar surat assın bu senin en doğal hakkın.

Hepsi öyle degil, tamamen yetiştirilme tarzıyla alakalı bir durum.
İnsan olmanın vasıflarını bilen herkes kız tarafına da erkek tarafına da aynı davranır.

Bunları oturup konuşmalı,açık ifade etmelisiniz bence.Kavgaya dökmeden.Onun ailesi varsa sizinde var tabiki:38:

Eşinizin size ve ailenize karşı tavırları çok çirkin..Siz nasıl onun ailesine saygı gösteriyorsanız o da sizin ailenize o şekilde davranmalı..

Yalnız birşeyi merak ettim..Siz evde yokken kayınvalidenizin eve misafirleri doldurduğunu söylemişsiniz..
Sizin ev anahtarınızdan kayınvalidenizde de mi var?

Kendi soruma kendim cevap vermiş gibi olacağım ama sanıyorum bakıcı varken giriyor eve öyle değil mi?

Gerçi her şekilde siz yokken eve insanları toplaması hiç hoş değil..

Son düzenleme:
Eşimle defalarca konuşmaya çalıştım.Ama bir sonuca ulaşamadım.Bizim sorunlarımız nişanlıyken başladı.Kayınvalidem beni istemiyordu.Bunu ailem öğrenince tepki verdiler tabi.Eşim o dönem bir işinden düğünü yapabilecek kadarpara kazanmıştı.Aileme ben onu seviyorum dedim.Babam ilerde mutsuz olur başkasıyla,sorumlusu oluruz demiş razı oldu.Ama bir sürü sorun yaşandı.Eşimle beraber aldık herşeyimizi.Ben de çalıştığım için.Babam yatak odanı alayım dedi,yok baba kayıbpederim de birşye almayacak dedim.Babam 3 tane bilezik taktı düğünde.Diğer bana takılan bilezikleri eşim almıştı ailesine takmaları için.
Ben fırsat buldukça ailemin yaşadığı şehre gidiyorum.Kendi gelmiyor ama buna sesini çıkarmıyor.Zaten çalıştığım için çok sık gidemiyorum.Ama kayınvalidem her döndüğümde gittiğim için tepkili oluyor.
Benim evime geldiklerinde surat asıp asmamam önemli değil çünkü kimsenin benim ne hissettiğime aldırdığı yok zaten.Ben yemek,çay, meyve servisi herşeyi yapmak zorundayım.Gelin olduğum için!
Çalşıyorum;ayrılsam kızıma da bakabilirim.Ama kızıma kıyamıyorum.Bir de ben eşimi çok sevdim; çok emek verdim.Ona karşı çok kırgınım zaten.O yanımda,arkamda olsa kimsenin tavırlarına üzülmezdim.
Kayınvalideme evin anahtarını vermedim.Ben de anahtarınız yok diye söylendi ama verirsem evde kimse yokken de gelir.Evet bakıcı varken de geliyor. Zaten hep yatılı kalır gedliğinde.

Son düzenleme:
Eşimle defalarca konuşmaya çalıştım.Ama bir sonuca ulaşamadım.Bizim sorunlarımız nişanlıyken başladı.Kayınvalidem beni istemiyordu.Bunu ailem öğrenince tepki verdiler tabi.Eşim o dönem bir işinden düğünü yapabilecek kadarpara kazanmıştı.Aileme ben onu seviyorum dedim.Babam ilerde mutsuz olur başkasıyla,sorumlusu oluruz demiş razı oldu.Ama bir sürü sorun yaşandı.Eşimle beraber aldık herşeyimizi.Ben de çalıştığım için.Babam yatak odanı alayım dedi,yok baba kayıbpederim de birşye almayacak dedim.Babam 3 tane bilezik taktı düğünde.Diğer bana takılan bilezikleri eşim almıştı ailesine takmaları için.
Ben fırsat buldukça ailemin yaşadığı şehre gidiyorum.Kendi gelmiyor ama buna sesini çıkarmıyor.Zaten çalıştığım için çok sık gidemiyorum.Ama kayınvalidem her döndüğümde gittiğim için tepkili oluyor.
Benim evime geldiklerinde surat asıp asmamam önemli değil çünkü kimsenin benim ne hissettiğime aldırdığı yok zaten.Ben yemek,çay, meyve servisi herşeyi yapmak zorundayım.Gelin olduğum için!
Çalşıyorum;ayrılsam kızıma da bakabilirim.Ama kızıma kıyamıyorum.Bir de ben eşimi çok sevdim; çok emek verdim.Ona karşı çok kırgınım zaten.O yanımda,arkamda olsa kimsenin tavırlarına üzülmezdim.

kayınvalidenin seni istememesi için geçerli bir sebep varmı?

Aslında hayır,beni istememesi için elle tutulur bişy yok.Kayınvalidem için oğlu nasıl desem,sevdalısı gibi.Kızını çok sevme eller alır diyor bana.Ben oğlunu almışım elinden ona göre.
Ben onlara bağlı olmadığım için beni istemedi sanırım.Yani maddi olarak özellikle.İstediği gibi oraya buraya sürebileceği bir gelin istiyordu diye düşünüyorum.Birde paraya çok kıymet veriyor.Sırf bu nedenle eşimin onlara para harcamasına ses çıkarmıyorum.Ama asla mutlu olmuyor.

Bu erkekler evlendikten sonra karılarının ailesine karsı birsey olmadan tavır aliyolarya hiç anlamıyorum niye... Ahh canım ahh 3. Şahıslar olmasa hersey çok daha iyi olcak düşünüyorum acaba bizmi izin veriyoruz bize laf söylemelerine bastan demelimiyiz ilk karışmada laf söylemede karışmayın bize sizi ilgilendirmez falan hani onları ve daha kötüsünü yapan kıymete geciyoya bizde yapmalimiyiz diye çok düşünüyorum ama yapabilmiyordum ben hayır büyüktür sabır diye diye günler geçiyor giden bizim ruhumuzdan gidiyo sana tavsiyem sen yapabilirsen bunları yap karışmayın bize de yorgunun misafir getirmeyin de de iste napiyosa söyle bakalım ne olcak

Yazıklar olsun böyle insanlara.
Ama mazlumun ahı tutuyor canım.
Kızı var diyorsun.
onlarda karışacak ele.
Kendinden beterine rastlarlar görür anyayı konyayı.
Nitekim genelde de öyle olur.

ne oluyor bu erkeklere anlamıyorum ...:47:

benciller çok ya ben artık anlam yüklemek de istemiyorum kendi hayatımdan kesitler gördüm sende....

bu birkişilik sorunu canım....ikiyüzlülük belkide..ne dersen de...ben artık bi şeyde demiyorum..:31:

canım benim ne kadarda dolusun hepsi gözümün önünde canlandı allah ıslah etsin eşini ve ailesini aslında herşey bizde bitiyor ailesi istememiş seni burda eşine düşerdi en büyük görev arayı bulmak bağları sağlamlaştırmak.artık görücü usulü diye bişey kalmadı sayılır nedne konuşman görüşmen bu kadar rahatsız etmişki bunu bide sana söylüyoo hooş bu konuda yalnız değilsin benm görümcemde nişanlancağı zaman kv banada benm kzım en azından yıllarca gezip tozup eve getirip evlencem demedi dedi yani bana diyo eşimle 5 yıl flört ettik son 3 yılında aileler biliyodu eşim bzm eve gelirdi ben onlara gderdim bunu başıma kalktı sen eve girdin çıktın gezdin tozdun kızım öyle yapmadı ama malesefki kızı 3 yıldır sevgili 1 yıldırda aynı şehirde aileden uzakta çalışıyolarr büyük konuşmamak gerekkkk herkesin evladı varrrr

Yine ayrı bir aile olmayı becerememiş bir erkek...Annesinin çok etkisinde kaldığını düşünüyorum, kayınvaliden de evinize sadece oğlumun evi olarak bakıyor ve bu nedenle tek başına kullanma hakkını kendisinde görüyor. Bakmıyorlar mı kızım sana diyeceğine kendisi baksaymış torununa...Ama bakmadığı bir yandan iyi olmuş, yoksa neler derdi kimbilir...Keşke oraya taşınmasaydınız veya ev almasaydınız. Şimdi kredisi olduğundan tamamen oraya bağlısınız. Kendi ailene yakın bir yerde olsaydın veya eşinin ailesine bu kadar yakın olmasaydın birçok sorunu yaşamazdın veya bu kadar etkilenmezdin. Eşin çok anneci olduğundan hiçbir şeyi fark etmiyor sanırım. Zor bir durum ve sen mutsuzsun. Sen mutsuz olursan kızında eşin de etkilenir bundan...Taşınmayı istesen tepkisi nasıl olur? Rest çeksen veya? Düzelmesi için birşeyler yapman gerekiyor. Eşini sen tanıyorsun, en iyisini sen bilirsin...

Biz kadınlar bu kadar fedakarlık yaptığımız halde neden bu kadar çok üzülüyoruz? Şimdi bir erkek sitesi olsa böyle dertleşmek için; kaç erkek karısından böyle şikayet eder? Kaç erkek zaman zaman bizim kadar mutsuzdur? Biz her zaman onlara çok yüz verdik ve bizi kaybedebileceklerini bilmiyorlar, bizde hiç hissettirmiyoruz zaten...

Son düzenleme:
Back
X