El kızı

çok çirkin bi davranış eşinin ki....
kendinin ki aileyse seninkide aile...
konuş eşinle güzelce....

bu ne böyle ya...çekilir dert değil ki bu
mutsuzsan sürdürmek zorunda değilsin... senin ailene saygı göstermiolar, sana hakaret ediolar, evini kendi evleri gibi kullanıolar, kredi mutfak masrafı sende,sen resmen tek başına geçindiriosun evi... kıymetin mi biliniyo... hayır... yapma nolur...
eşinle konuş... ailene surat asmayacaksa, onlara saygı gösterecekse, evin masraflarına katkıda bulunma zahmetini gösterecekse, ailesiyle kendi ailesi arasına bi mesafe koyabilecekse amenna.. diğer türlü çok zor ya... diğer türlü sende onları tanıma... boşver gitsinnn

El kızı benim; çocukluğumda izlediğim bir türk filminin adıydı.Belki tanıdık bir hikayedir benimki.Filmini bile çekmişler...
En başı yani benim filmimin,çok güzel başlamıştı.Biz eşimle birbirimizi öğrenciyken sevdik;ama öyle böyle değil;suyum ekmeğimcesine sevdim ben onu.O da beni ; o zamanlar ölürcesine seviyorum diyordu...
Okul bitti,askere gitti,işini kurdu,ben de memuriyete girdim ve biz evlendik.Bir kızımız oldu.Bikaç yıl geçtikten sonra eşimin ailesinin bulunduğu şehre taşındık.
Şu anda hiçbirşeyin bir önemi yok eşim için.Ne benim;ne 2 yaşındaki kızımın;ne sevgimizin...İçim o kadar soğukki.Tepki veremiyorum.Ağlayamıyorum bile.
Kayınvalidem beni hiç bir zaman istemedi.En başından beri.Evlendikten sonra defalarca eşimle evlenmeden öncesinden görüştüğümü yüzüme vurdu.Birsürü şey ima etti.Ben yatıp kalkmışım eşimle evlenmeden.Yüzüme söyledi bunu.Ki kendi kızı da senelerce dışarılarda çalıştı.Birsürü sevgilileri oldu.Kızının herşyini de bilir üstelik.
Beraber oturmuyoruz.Ama hiç önemli değil;Ben işteyken evime misafirlerini dolduruyor.Bu kız çalışıyor evi düzgünmü; akşam gelince dinlenmek;çocuğuyla kocasıyla vakit geçirmek istemezmi diye düşünmüyor.Kızım için geliyormuş güya;
Bana karşı Küçücük kızımı bile kullanıyor oysa.Kızımı severken sana bakamıyolar mı kızım diye seviyor.
Kayınpeder çalıştığı için bebeğimi o bakamadı.Yoksa eşim annem bakar kızımı deyip duruyordu.Sonra onlardan teklif bile gelmeyince bakıcı ayarladık.
Annemlerle araları iyi değil.Eşim de zaman içinde aileme karşı hep tavır koyar oldu.Kızımı sevmeye geldiklerinde onlarla konuşmuyor bile.Surat beş karış dolaşıyor evde.Yaşlı insanlar iki gün torunlarını doya doya sevemiyorlar;Ağlaya ağlaya gidiyor annem.Kızlarıma doyamadım diyor.Daha fazla üzülmesinler diye susuyorum.Diyemiyorum ben hasretinizden yanmıyor muyum anne diye.
Zaten onlar yokken hiç adları anılmaz.Eşim de dahil.Sanki ben ağaç kovuğunda büyümüşüm gibi;varsa yoksa kendi ailesi.
Eve geldiğinde cebinde hiç para olmaz eşimin.Varını yoğunu onlara verir.Yine doymazlar.Her gün yeni birşey çıkar.Koltukları değişir;arabaları değişir destek beklerler.Ama eşim bana 3 kuruşu geçse lafını eder.Ev aldık krediyle onu ben ödüyorum;mutfak hep bende.Ama hiç gözüne görünmez.
Çok doluyum.Gözlerim de doluyor yazarken.

ne yazıkki sevgıler böle bıtıyor . etrafımda 2 yakın arkadsımın durumu aynen anlattıgın gıbıydı.bırının cocugu vardı dıgerının yoktu. ıkısıde ayrıldı. cocugu olmayan arkadsım ıyıydı ayrıldı olay bıttı. ama cocugu olan arkadasım kendı parasını kazanmasına ragmen pişmandı oda sırf oglu ıcın. oğlu özlem ıcındeydı. ınan bana oturmaya gelırlerdı cay pasta börek muhabbbet arkadsımın oğlu pepeti teyze bılıyomuusn benımde babam var .. derdı cok uzulurduk o oyun ortamında bıle babası aklının bır kösesındeydı.

arkadsımda derdıkı pepeti keske sesımı cıkarmasaydım da oglum olayları farkedecek kadar buyuseydı varsın yıllarım yansaydı derdi. keske kaynanama aldıklarına dırdır etmeseydım de hayatımı yasasaydım derdı. sıddet vs yoktu derdı. eger onun dedıgını yaparsam kaynanamlarla ıyı olursam ses cıkarmazsam basbasa olalım demezsem dırdır etmezsem sorun yoktu keske katlansaydım derdı.

benımde cesıtlı sorunlarım vardı ve benı rahatlatırdı ıyıkıde öle akıl vermıskı ben o dönemde ayrılmamısım . gecıyor hersey canım ya.
ha ömurde gecıyor ayrı konu ama napıcaksın kıızn var. en azından eşin durumları farkedınceye kadar sabredeceksın. ama dır dır etmeden net olacaksın canım

Yazık gerçekten,
Herşey bir yana da kayınvaliden neden senin evinde misafir ağırlıyor ki?Anahtar neden onda?
Bizimkilerde istemişlerdi,fakat eşime söyle veremem dedim,vermedim de.
Eşim hırsızlık yapmayacaklar ya demişti hatta,ama kusura bakmasın orası benim evim.Yeri gelir donumu ortada bırakır giderim.Ben de onların anahtarını istemem zaten.
Eşinle konuşmalısın,özellikle de maddiyat konusunu,ciddi bir sorun o.Tamam geçinebiliyor olabilirsiniz ama birikim yapamazsınız.
Seviye koy bence aranıza aileyle de,kimse kimsenin namusuyla ilgili yorum yapamaz,eleştiremez.
Belki bazılarınıza göre yanlıştır ama el oğluna yedireceğime,kendi aileme yediririm.
Ya düzelir ya da sonuçlarına katlanır.
Oldu senin ailen yiyecek,içecek,yerleşecek,benimkilerde dilenci gibi oturacak.Sinirlendim vallahi:20:
Benim tabiatıma aykırı bir durum.
Ama sen nasıl mutluysan öyle davran,bizim değil senin fikrin önemli..

ne yazıkki sevgıler böle bıtıyor . etrafımda 2 yakın arkadsımın durumu aynen anlattıgın gıbıydı.bırının cocugu vardı dıgerının yoktu. ıkısıde ayrıldı. cocugu olmayan arkadsım ıyıydı ayrıldı olay bıttı. ama cocugu olan arkadasım kendı parasını kazanmasına ragmen pişmandı oda sırf oglu ıcın. oğlu özlem ıcındeydı. ınan bana oturmaya gelırlerdı cay pasta börek muhabbbet arkadsımın oğlu pepeti teyze bılıyomuusn benımde babam var .. derdı cok uzulurduk o oyun ortamında bıle babası aklının bır kösesındeydı.

arkadsımda derdıkı pepeti keske sesımı cıkarmasaydım da oglum olayları farkedecek kadar buyuseydı varsın yıllarım yansaydı derdi. keske kaynanama aldıklarına dırdır etmeseydım de hayatımı yasasaydım derdı. sıddet vs yoktu derdı. eger onun dedıgını yaparsam kaynanamlarla ıyı olursam ses cıkarmazsam basbasa olalım demezsem dırdır etmezsem sorun yoktu keske katlansaydım derdı.

benımde cesıtlı sorunlarım vardı ve benı rahatlatırdı ıyıkıde öle akıl vermıskı ben o dönemde ayrılmamısım . gecıyor hersey canım ya.
ha ömurde gecıyor ayrı konu ama napıcaksın kıızn var. en azından eşin durumları farkedınceye kadar sabredeceksın. ama dır dır etmeden net olacaksın canım

Ya farketmezse pepeti?
O zaman ne olacak:50:
Çocuklar için birliktelik çok önemli ama huzurlu bir ortamda büyümeleri daha önemli değil mi?
İnşaallah o arkadaşta senin kadar şanslıdır..

Yazık gerçekten,
Herşey bir yana da kayınvaliden neden senin evinde misafir ağırlıyor ki?Anahtar neden onda?
Bizimkilerde istemişlerdi,fakat eşime söyle veremem dedim,vermedim de.
Eşim hırsızlık yapmayacaklar ya demişti hatta,ama kusura bakmasın orası benim evim.Yeri gelir donumu ortada bırakır giderim.Ben de onların anahtarını istemem zaten.
Eşinle konuşmalısın,özellikle de maddiyat konusunu,ciddi bir sorun o.Tamam geçinebiliyor olabilirsiniz ama birikim yapamazsınız.
Seviye koy bence aranıza aileyle de,kimse kimsenin namusuyla ilgili yorum yapamaz,eleştiremez.
Belki bazılarınıza göre yanlıştır ama el oğluna yedireceğime,kendi aileme yediririm.
Ya düzelir ya da sonuçlarına katlanır.
Oldu senin ailen yiyecek,içecek,yerleşecek,benimkilerde dilenci gibi oturacak.Sinirlendim vallahi:20:
Benim tabiatıma aykırı bir durum.
Ama sen nasıl mutluysan öyle davran,bizim değil senin fikrin önemli..

Ya farketmezse pepeti?
O zaman ne olacak:50:
Çocuklar için birliktelik çok önemli ama huzurlu bir ortamda büyümeleri daha önemli değil mi?
İnşaallah o arkadaşta senin kadar şanslıdır..

canım gercekten bız sanslıyız hanı demıssınya donumu ortada koyarım belkı diye eşine. anlayıısz eşler dıyokı koymayıver bitti san söz hakkı bıle vermıyor alllh böle kocası olanlara sabır versın. cocuk ıcın sabretmek ne kadr dogru ama ınan o arkadsımın oglunu lafları benı cok etkılemıstı o arkadsımn da tabı.

canım gercekten bız sanslıyız hanı demıssınya donumu ortada koyarım belkı diye eşine. anlayıısz eşler dıyokı koymayıver bitti san söz hakkı bıle vermıyor alllh böle kocası olanlara sabır versın. cocuk ıcın sabretmek ne kadr dogru ama ınan o arkadsımın oglunu lafları benı cok etkılemıstı o arkadsımn da tabı.

Ben de çocuklara üzülüyorum ama yanyana olmakta çözüm değil ve benim çevremde anne babası boşanmış her çocuk büyüdüğünde boşanmasaydınız yada doğurmasaydınız vs.isyankarlıkta bulunuyor.
Çok yakın bir arkadaşım varlıklı bir ailenin geliniydi,15 yıllık evliydi,adam herşeyi kumar da yemiş ama iki çocuğunun hatrı için boşanmamıştı,ama sonra içip sarhoş olunca tecavüz etmiş bir iki kere:50:boşandı tabi,ailesi bir ev aldı kıza,çocuklarda bunda kalıyorlar baba ilgilenmiyor.Biri 17 biri 13 yaşında şuan.Zamanında hiç çalışmamış,kız meslek lisesi mezunu,estetisyenlik yapıyor e maaşı belli tabi.Bir defa üniversiteye verdiğimde en az 50 lira günlük harçlık vermem gerekiyor,o da zaten maaşıma denk geliyor demişti.Büyük olan çocuğu 14 yaşıma kadar babam baktı,biraz da sen bak dedi.Onun parasını çok yemişmiş,madem doğurmuş annesi de bakmak zorundaymış.Oysa o zaten herşeyi yapar çocukları için,gözü gibi bakar.Canım arkadaşım gözleri dolmuştu.
Ne kadar zoruna gitmiş,yediği dayağı,hakareti,başına gelen şeyleri çocuklarla paylaşabilseydi belki böyle olmazdı.O aman çocuklarım babalarından nefret etmesin dedi.
Sonuç ortada işte.
Tabi herşeyde de gemileri yakmak doğru değil ama bir artıları bir de eksileri toplayıp bakmak lazım.

kocan daha olgunlaşamamış ailesinin etkisinde fazlasıyla kalan bir erkek.üstelik evin tüm masraflarını da sana yıkmış adam resmen bekar hayatı yaşıyor kısaca sorumsuz biri:23:düzelir mi dersen belki zamanla düzelir ama seninde ömrün heba olur sinir sistemin alt üst olur :19:açık konuşacağım çocuğunda var ama ben yerinde olsam bu evliliğe emek vermem zaten ortada evlilik yok ki sen herşeyi tek başına üstlenmişsin.ayrılsan da pek birşey kaybetmeyeceksin aksine huzur kazanacaksın canım:31:

Ben bu konularda aslında yorum yapmak istemiyorum çünkü her aile, her koca başka başka...
Benim eşimin ailesi böyle olmadığı için bilemiyorum nasıl davranılmalı nasıl bir tavır takınmalı..
Ama şu bir gerçek ki eşinin huyunu suyunu iyi biliyorsundur elbette..Onun dilinden konuşmak da sana kalmış..
Tavrını kesin ve net koyacaksın ama öyle ama böyle...Ne demek benim ailem gelecek ve annem gözü yaşlı bir şekilde "kızlarıma doyamadım" diye gidecek? Valla benim annemi ağlatanı ben de ağlatırım kimse kusura bakmasın onu anası doğurdu baktıysa seni leylekler getirmedi senin de ailenin bir sürü emeği var...Eşine diyeceğin tek şey "kısasa kısas..Benim ailemin gelmesini istemiyorsan ben de senin ailenin gelmesini istemiyorum" bu kadar net ve öz..

eşine, dışarıya karşı çok mu sessiz sakin birisin canım!! bence eğer öyleysen, sesini çıkarmalısın biraz. kendini ezdirme, gerekirse rest çek. boşan demiyorum sana ama anladığım kadarıyla eşinin sei kaybetme korkusu yok, bunu biraz eşine hissettir bence. ayrıca, evin maddi yükünü üzerine almamalısın, erkeke eşin üstlensin. keşke ailesinin yanına gitmeseydiniz şehir olarak, çünkü bunlarla çok yakın olmaya gelmiyor.
nefret ediyorum böyle erkek ailelerinden, benimkilerin de pek kalır yanı yok ama ben uzaktayım. bu arada kendini sakın ezdirme.

Ahh ya annenin öyle demesi dağıttı yüreğimi :( Çok üzüldüm ya canım benim kızlarıma hasret kaldım demiş..

Ömür boyu vicdan azabi cekmek istitorsan devam et.
Ana gibi yar olmaz demisler. Annen kimbilir nekadar üzülüyordur yazik.
Tavrini koymalisin bence. Burda yazdiklarini
acik acik esine soyle.
Sonra kayinvalidenede tavrini koy. Annenler geldiginde surat asmak nedemek kocanla konus.
Evi sen oduyorsun madem yerini bilsin.
Siz bir hayat paylasiyorsunuz boyle adamlara tahammul edemiyorum.
Aileni sakin uzme, doya doya sevsinler torunlarini valla ben agladim ailene okurken. Annen aglaya aglaya gitmis ya ben agladim burda
yazik yazik!! Git annenlere bari doya doya sevsinler torunlarini. Kaynanana inat ailenle daha samimi ol.
Lutfen bu olaya goz yumma aileni mutlu et yasli insanlar demissin.
Seni uzenler degil seni sevenler mutlu olsun lutfen, lutfen!!
Ah annecigine agladim yumos ellerinden yanaklarindan opebilsem keske :((

çok sessiz kalmışsın sanki bu evlilikte neden artık sesini çıkartıp olanlar bir dur demiyosun yazık değilmi o anneye bak sende annesin seninde kızın var birde böyle düşün lütfen.
başka bir eş bulabilirsin ama başka bir anne bulabilirmisin o kadının içinde nasıl bir fırtına kopuyordur senin içindekinden daha fazladır..
evin nerdeyse bütün yükü senin üstünde kusura bakmasın ama eşinde duracagı yeri bilsin ona göre davransın...
sinir oldum vallahiii .....

canım annenler geldiğinde afra tafra surat yapmasına hakkı yok!!!
yapsın dursun annene böyle söyle.. bide bu erkeklerin gözünü korkutmak lazım.. neymiş bunlar yaa bulunmaz hint kumaşı sanki.. bi de herşeyi çok üstlenmişsin.. dene bakalım 1 ay şöyle yapsan bu ay krediyi yatıramıycam annemlere göndercem sen yatırıver.. de bakalım ne olacak.. bu ne bütün maddiyatı üzerine atıp ohhh kendi ailesine yedirsin.. canım hayır lütfen kendine gel.. bende açıkçası özellikle annenin sözüne üzüldüm.. Allah yarsımcın olsun :(

Cik isten otur evinde kizina bak, bu kocaya o yarar ancak..erkek milleti iste oluyorumlar seviyorumlar evlenene kadar, evlendikten sonra baska seyler en kiymetli oluyor.

Back
X