Elalem ne der???

arkadaşlar bi türlü kendi kafama göre davranamıyorum hep kontrollüyüm ve bu durum bende artık hastalık oldu sanki.her hareketimde elalem ne der diye düşüncem diye beynim yoruldu resmen.yani kısaca elaleme göre hayatımı düzenlemekten yorgun düştüm sanki.herkesin düşüncesi neden bu kadar önemli benim için.bundan nasıl kurtulucam lütfen yardım edin!!

süperegonuz çok yüksek
bende de aynı durum var yani eskiden daha çok vardı yavaş yavaş üstesinden gelmeye çalışıyorum. google amcaya süperegoyu sorarsanız daha detaylı fikriniz olur.

Size göre 'elalem' biz oluyoruz. : ) Sizi tanımıyoruz o yüzden, o "elalem ne der?" de ki elalemi biz bu forumdakiler oluşturuyoruz şuanda. Yani buraya yazılan cevaplardan elalemin ne düşündüğünü anlayabilirsiniz. Buraya yazan kişiler sizi ayıplamadı,tam tersine istediğiniz gibi hareket etmenizi söyledi. Bizim dışımızdaki elalemi oluşturan diğer insanlarda böyle düşünüyordur merak etmeyin. : ))
Kimseye göre kısıtlamayın hayatınızı,size verilen bir vücut,akıl ve beyin var. Onlarla nasıl davranmak istiyorsanız öyle davranın. :)

Mükemmeliyetçi kişilikli iseniz elalemin yorumlarını, bir şey deme ihtimallerini kafanıza takabiliyorsunuz.
yaşınız henüz küçük galiba. zamanla bu özelliğiniz törpüleniyor.

herkesin yapısı, karakteri aynı değil. Kimisi karışana "sizene, sanane" der, hazırcevaptır, gereken cevabı şak diye verir, haddini bildirir. set çeker. ama kimisinin de üzülmekten, kafaya takmaktan başka elinden bir şey gelmez.

mesela, bir başkasına "sizene" diyemeyen bir yapınız varsa (ki var gibi anlaşılıyor) kendinizle ilgili hadiseleri, kararları, gelişmeleri ulu orta paylaşmayın. bunu kararlılıkla uygulayın. karışan, sizi üzebilecek yorumlar yapan çok olur zira..

Kararlarınıza, yaşamınıza söz sarfeden olduğunda da "bu benim kişisel tercihim" demeniz kibarca karşı tarafa "sizi ilgilendirmez" mesajı verir. karşı taraf mesajınız alır. üsteleyemez.

Bu durum ancak yaş ilerledikçe, ders çıkarttıkça tecrübe ediliyor. size tavsiyem budur.

''Diğer insanların hakkımda ne düşündüğünü önemsemeyerek, ömrümü on yıl uzattım''...

"milletin ağzı torba değil ki büzesin" derler ya:) aynen öyle cnm. sen 4-4lük olsan bile o elaalemler yine bişey der. sadece öz güvenini kaybedersin yavaş yavaş. bence boşver ve o düşünceni hiç bi zaman yansıtma kararlarında. kendine güven

biz Türk milletinde genel olarak bu var zaten elalem ne der yada ne demez diye yaşıyoruz adeta:27:ama çok yanlış:19:kimse mükemmel değildir herkesin hayatında hatası yanlışı olur olmasa bile kimseyi memnun edemeyiz :50:bu nedenle en güzeli kimseyi fazla takmayacaksın:40:bende önemserim kimseye size ne diyemem kolay kolay ama bir yandan da kimse kusursuz değil ki diyerek fazla takmamaya çalışıyorum:34:

sağolun kızlar yazdıklarınızı tek tek okuyup üzerine düşünüyorum çok teşekkürler.

Senin her hareketinde zaten 'elalem' ne istiyorsa diyor.
Sen kendinle mutlu musun, huzurlu musun, en önemlisi yaptıklarından memnun musun bunu söyle.
Gerisi hikaye... :24:

Back
X