Elektrik, ampul vs islerinden anlayan var mi?

hamsireceli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2014
914
2.405
63
Merhaba herkese. Kiraya tüm faturalarin dahil oldugu bir evde yasiyorum. Ve sanirim tasarruf amaciyla 3Wluk ampuller takili evde. Haliyle ev asiri karanlik. Simdi ben bu lambalari yuksek voltluk lambalarla degistirsem bir sorun olur mu? Tam olarak sormak istedigim sey elektrk sistemi sadece dusuk voltaji kaldiracak sekilde ayarli olabilir mi yoksa faturadan kismak icin mi dusuk voltluk lamba takiyolar zira elektrik islerinden hic ama hic anlamiyorum.

hmmm buyuk ihtimal faturadan kısmak icin yapıyorlardır. bazı sistemler kaldırmıyor buyuk enerjideki ampulleri bizim de salondaki spotlar da oyle hemen patlıyor, sistem zayıf oldugu icin. surekli patlıyorlar. bence deneyin, eger yuksek olanı kaldırıyorsa o sekilde devam edin sonucta yoksa sizin gözunuz bozulur bu daha buyuk sorun bence.

cok anlamam ama aydınlanmak icin dusuk olandan 5 tane yakacagınıza simdi yuksek olandan 1 tane yakarsınız belki yine asagı yukarı aynı bir tutar yansır

Genelde tasarruf icin ama 3voltluk çok az yerine 10voltluk kaliteli ampullerle degistirebilirsiniz arada cok az fark vardir en fazla 3,4 tl biseycik.

Prizlerin içinde 220 w yazısı var mı ? Benim bildiğim kadarıyla Türkiye'de evlerin voltu 230 ya dek çıkabiliyor. Bir ampulün bir evin elektrigine zarar vereceğini pek sanmıyorum. Ampulü alırken üzerinde okuyun bakalım belki bir açıklama vardır. En fazla sarteri atar evinizin. Bence deneyin bir şey olmaz. Ütü,fırın ,ketil kullanıyorsanız ampul hiçbir şey yapmaz bence onların yanında.

Degistirin tabiki gözünüz bozulursa onlar mi tedavi ettirecek.sistem kaldirmazsa sigorta atar bir anda tüm evin elektriği kesilir.anlarsin zaten.ayni anda cok elektrikli alet cslistirmazsin.olur biter

Tasarruflu olan yüksek beyaz ışık veren alabilirsin daha aydınlık olur sarı ışıktansa pek farketmez faturada ayrıca

Bu arada ampulleri onlar takiyor yani benim icin ampulum fiyati hiiic onemli degil resmen karanlikta yasiyorum. Elekrikten vs asiri korkan bir insanim simdi onlara da soramiyorum olsa da olmaz diyebilirler zira tasarruf icin en ufak detaylari dusunmusler evde. Ayrica ketil firin vs var ocak da elektrikli ocak

Ani su isitici attirmiyorsa sigortayı ampul bir şey yapmaz canım. Sen al tak sonra baş ışığa en fazla sigorta atar. Onu da tahta kaşıkla kaldirirsin.

Korkma ne korkuyorsun indir şalteri çık sandalyeye tek tek tak sonra aç şalteri kontrol et
En sevdiğim işler bunlar benim eşime yaptırmam çok sevdiğimden duy bile takarım ki evimde ben taktım hep :)

Korkma ne korkuyorsun indir şalteri çık sandalyeye tek tek tak sonra aç şalteri kontrol et
En sevdiğim işler bunlar benim eşime yaptırmam çok sevdiğimden duy bile takarım ki evimde ben taktım hep :)
Deniyecegim insallah ampulleri bile takamam elektirikle aram cok kotu. Zira carpilma vakalarim var bir de metallerden falan da carpiliyorum sanirim statik elek. diyolar ama deniyecegim :)

Evde ki kucuk bi tv yi patlasmisligim bile var merakliyim tamire oglan usagi olsam ancak bu kadar olur .3lü priz tamiri bile yaptim gördükce bilenlerden direk uygulamaya adiyorum kendimi :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…