Elektrik ve doğalgaza yüzde 9 zam

gulay_gulay

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2009
3.308
5.526
448
Ankara
taner_yildiz_650_8.webp

Enerji Bakanı Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaza yarından itibaren yüzde 9 zam yapılacağını açıkladı... Zammın gerekçesi ise hem dolardaki artış hem de yağışların azlığı...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji Şartı Genel Sekreteri Urban Rusnak’ı kabulünün ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Yıldız, "Enerji maliyetlerimizin çok fazla arttığını ve bahsettiğiniz gibi bugün doların 2,28’leri - 2,29’ları gördüğünü biliyoruz. Enerji sektörü için doların değerinin artmış olması çok önemli bir dezavantaj. Türkiye son 24 aydır bu yana herhangi bir fiyat artışına gitmedi. Onu yerli kaynaklarımızla, su ve rüzgar kaynaklarımızla telafi etmeye çalıştık. Ancak bu yıl içerisinde su rejimindeki düzensizlikler ve yağış azlığı bizi bunları dengelemeyecek bir noktaya da getirmiş bulunuyor. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki aydan başlamak kaydıyla Ekim, Kasım ve Aralık aylarını içermek kaydıyla yüzde 9’luk bir fiyat artışına gidiyoruz" dedi.

Yıldız, şöyle devam etti:

"Bütün bunlara rağmen konutta AB ülkeleri arasında en ucuz dördüncü... Bu fiyat artışlarına rağmen. Sanayide en ucuz birinci. Doğalgazda ise hem konutlarda hem de sanayide hala AB üyesi ülkeleri arasında en ucuz birinci sırada yer alıyor. Bizim HES’lerdeki üretmediğimiz elektriğin, yağış azlığından dolayı üretmediğimiz elektriğin farkı 3 milyar TL’nin üzerinde. Türkiye özellikle elektrik üretiminde yüzde 25’ler seviyesinde su kaynaklarından yararlanırken yıl sonunda belki yüzde 19’larda kapatacağız. Bu aradaki farkı başka kaynaklarla, ithal kaynaklarla ve diğer kaynaklardan karşılamak durumunda kaldık" diye konuştu.
http://www.bigpara.com/haber-detay/gundem/elektrik-ve-dogalgaza-yuzde-9-zam/956638/

kış kapıda,zamlar gelmeye başladı:KK53:,allah sonumuzu hayır etsin..fakir fukaranın yardımcısı olsun,ramazandada yiyeceye zam yapılıyo..halkın neye ihriyacı çoksa o zamlanıyo:KK53:

Zam değil güncellemedir o.
Maaşa kuş kadar zam yaparlar, elektriğe gaza dayarlar %9u.
Hiç şikayet etmiyorum, hepsi müstehak bize. Elleri dert görmesin.

ilaç katkı paylarına da yüklü zam gelmiş ,Allahım sonumuzu hayreyle gidişat hiç iyi değil hiç:KK43:
evet ben ona kafayı takmış durumdayım,güya sigortalı yada bağkurluyuz.devlet hastanesinde 5 tl ekstra ücret veriyoruz,ilaca ekstra ücret veriyoruz,tüp bebek tedavisi görüyorum ilaçların hepsini cebimden ödüyorum,eee ne anlamı kaldı benim ödediğim bağkurun,çok doluyum çoookkk:mad:

Allah devletimize zeval vermesin, elleri dert görmesin, zamları az bulduk, mümkünse çaya şekere, suya, benzine, toplu taşıma araçlarına da zam istiyoruz:KK9::KK9: Ocak ayı gibi doğalgazla elektriğe bir daha el atarlarsa duacıları olacağız:KK9:

evet ben ona kafayı takmış durumdayım,güya sigortalı yada bağkurluyuz.devlet hastanesinde 5 tl ekstra ücret veriyoruz,ilaca ekstra ücret veriyoruz,tüp bebek tedavisi görüyorum ilaçların hepsini cebimden ödüyorum,eee ne anlamı kaldı benim ödediğim bağkurun,çok doluyum çoookkk:mad:
nası ya hepsini cebinden ödüyorsun
bağkurdamı öyle anlamadım
yada değişen bişeylermi var
çünkü ben 1500 tutan ilacaka 500 hastaneyede 400 vermiştim
tabi sahtekar doktorada el altından 1500:KK4:
şimdiki durumu bilmiyorum
bende yaptırcam
he bide madem tüp bebek yaptırıyon ne işin var ateş hattında
rahat yerlere gitsene :KK67:
inşallah sağlıkla hayırla gelir evladın

Allah devletimize zeval vermesin, elleri dert görmesin, zamları az bulduk, mümkünse çaya şekere, suya, benzine, toplu taşıma araçlarına da zam istiyoruz:KK9::KK9: Ocak ayı gibi doğalgazla elektriğe bir daha el atarlarsa duacıları olacağız:KK9:
elektrik ve doğalgaz ayağını sürümüş arkadan onlarda geliyormuş muneciğim haberi geldi.

nası ya hepsini cebinden ödüyorsun
bağkurdamı öyle anlamadım
yada değişen bişeylermi var
çünkü ben 1500 tutan ilacaka 500 hastaneyede 400 vermiştim
tabi sahtekar doktorada el altından 1500:KK4:
şimdiki durumu bilmiyorum
bende yaptırcam
he bide madem tüp bebek yaptırıyon ne işin var ateş hattında
rahat yerlere gitsene :KK67:
inşallah sağlıkla hayırla gelir evladın
:KK48::KK48::KK48:
Allah iyiliğini vermesin demek ateş hattında,valla bu doğru bak.ama ben şuan yaptırmıyorum canım geçen senelerde 2 kere yaptırdım,birkaç ay sonra 3.ye hazırlanıcam.ben özelde yaptırmıştım ve tüm ilaçlara ve doktora yani herşeye cebimden para ödedim,hadi doktoru anlarım özel diye de ilaçlar da paralı.

bu arada kocaman bir AMİN diyorum.

:KK48::KK48::KK48:
Allah iyiliğini vermesin demek ateş hattında,valla bu doğru bak.ama ben şuan yaptırmıyorum canım geçen senelerde 2 kere yaptırdım,birkaç ay sonra 3.ye hazırlanıcam.ben özelde yaptırmıştım ve tüm ilaçlara ve doktora yani herşeye cebimden para ödedim,hadi doktoru anlarım özel diye de ilaçlar da paralı.

bu arada kocaman bir AMİN diyorum.
:KK67:nan o nası bi dua ALLAH iyiliğini vermesin diyon farkındamısın:KK4::63::110:

rapor almamışşan ödersin tabi tamamen özelse
ilaçlara ayrı rapor çıkmıyomuki
velhasıl rapor çıkarman gerek
oda çok kolay zaten

yani ne anlamı kaldı sigortanın herşey 2 katı cebimizden çıkıyor nasıl olsa.

elektrik ve doğalgaz ayağını sürümüş arkadan onlarda geliyormuş muneciğim haberi geldi.
Oh oh maşaallah maşaallah, gelmeselerdi üzülürdüm, elektirkle doğalgaz öksüz yetim gibi kalırdı, birazda gıdalara zam yapsalar, ellerini korkak alıştırmasınlar, bünyem zamsız yapamıyor, bir titreme, terleme geliyor:KK70:

:KK67:nan o nası bi dua ALLAH iyiliğini vermesin diyon farkındamısın:KK4::63::110:

rapor almamışşan ödersin tabi tamamen özelse
ilaçlara ayrı rapor çıkmıyomuki
velhasıl rapor çıkarman gerek
oda çok kolay zaten
gayet iyi niyetle yazılmış bir cümle:KK19:

yok rapor almadım,uğraşmadık hiç,çünkü acele etmiştik ikisindede uzun hikaye.konu bölünmesin.

gayet iyi niyetle yazılmış bir cümle:KK19:

yok rapor almadım,uğraşmadık hiç,çünkü acele etmiştik ikisindede uzun hikaye.konu bölünmesin.
ama iyilik vermesin demişin:110:
neyyyyyyse:oops::cool::p

neyse bencede konu bölünmesin dicemde

aman konu ne ki bölünmesin :KK20:

rapor almassan tabi cebinden ödersin:KK59:

bu sefer acle etme bak ben ediyommu 3 senedir hazırlık aşamasındayım:p:KK53:

Back
X