Kıskançlığın aşırısı hastalıktık ve tedavi edilmesi gerekir. Aşırı kıskanç kişiler hem sevdiklerini hemde etrafındakileri rahatsız ederler ve ben asla öyle tipleri çekemem.
Şimdiye kadar böyle bir kıskanç biriyle karşılaşmadım, ama geçen sene aşırı olamasa da genede biraz fazla kıskanç bir bayanla (şimdi çok iyi dostumdur) yaşadığım olayı asla unutamam.
Arkadaşım (erkek) tatile giderken hem kendi hemde eşinin telini verdi ve bir sorun olduğunda ara dedi. Eşi de bizimle aynı işi yapıyor ama birimlerimiz farklı yani aynı yerde değiliz.
Tatilde arkadaşın eşinin şarjı bitmiş (plajdalar bu sırada) "eyvah işyerinden ararlarsa bana ulaşamazlar şarjım bitti" deyince arkadaşım "benim telefona tak kartını nasıl olsa senin numaranı da verdim ben, benden ulaşamazlarsa senin numaradan ulaşacaklar bana" demiş. Böylece arkadaşımın telefonuna kendi simkartını takmış eşi. Not: Arkadaşın eşi telefonuna eşinin cebini aşkım, işyeri telefonunu ise aaşkım diye kaydetmiş.
Neyse saatler geçiyor ve ben ne hikmetse acil bir şey yüzünden arıyorum arkadaşımı, telefona ulaşamıyorum, eşinin numarasını arıyorum tabi işyerinden arıyorum, kadını tanımadığımdan önce özür dileyerek giriş yapmam gerekir diye kafamdan kuruyorum. Arkadaşın eşi kartı değiştirdiğini unutuyor, eşinin telefonu çalıyor (tabi telefonun içindeki simkart kendinin ama unutmuş) eşi denizde kendi güneşleniyor, ekranda aaşkım yazıyor, bayan kıskançlıktan kudurmuş vaziyette telefonu açıyor ben daha "özür dilerim ben ...... şuradan arıyorum" diye giriş yapacakken karşımdaki bayan ağzına gelen ve duymadığım bir sürü küfürü sıralayıp, kocamdan uzak dur diye başlayan ve ağzını 2 karış açık bırakan sözcükleri sıralayıp yüzüme kapatıyor.
Ben şok halde donup kalıyorum. Tabi arkadaşın eşi gidip kocasını plajda herkesin önünde haşlıyor ortalık karışıyor. Neyse sonuçta olay açığa çıkıyor, tatil zehir oluyor, kavga gürültü falan ortalık ayağa kalkıyor.
Sonuçta tatil yarım kesilip işyerine gelindi, benden özür dilendi, şimdi çok iyi dostuz. Ama fazla kıskançlık bazen korkunç hatalar yaptırabilir. Biraz dikkatli olmak lazım.