Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
elevit'de domuz jelatini kullanılıyor onun yerine decavit kullanabilirsiniz zaten vitamin takviyesi aslında almasanız da olur beslenmeniz iyiyse.
Beslenmem kötü vitamin kullanmak istemiyorum bende farklı bi ilaç kullaniyodm hamile olmadan önce ama kullanma onu bunu kullan bu hamileler icin dedi böyle şeyleri duyunca pişman oldum ictigime .s tekrar bu ilaci verirse decaviti ver derim. onerin için teşekkürler
rica ederim :) ben daha önce bi gebelik yaşadım 20. hf kaybettim o zamana kadar suyla yaşadım sadece inan hiçbişey yiyemedim 18 kilo vermiştim ama beğin gelişimi güsel senin kan değerlerinde iyi diye folikasit dahil hiçbir ilaç vermemişti bana :) sonra ben dilimdeki yaralardan şikayet ettiğim için bu vitamini vermişti çok kullanmadım zaten bebeğimi kaybettim ilacı da bıraktım haberleri okuyunca.
Peki neden kaybettn acını tazelemek istemem ama .s bende çok korkuorm bisey olacak die.s tekrar hamile msin şu an??
:) acı zaten hep taze geçmiyor sadece alışılıyor... hiçbir sebep bulamadık herşeyimiz normaldi. Servikal yetmezlik mi acaba dedik lohusalık bitiminde kontrol etti dr ama öyle bi durum da yok..ta ilk olduğunda bi sebep bulmak zorunda değiliz dedi drum kendine yüklenme dedi. sonuçta nazar gibi çok güçlü gözle görünmeyen kanıtlanamayan bi durum da var..korkma Allah ömür verdiyse ne olursa olsun yaşar değilse de ne yaparsan yap ne kadar dikkat edersen et gidiyo. veren de alan da Allah. böyle düşünüp iman etmezsek kaldırması çok zor bi acı..kendini boşuna strese sokma Allah ikinizi de korusun. şimdi hamile miyim bilmiyorum inşallah öyleyimdir :) 5 gün sonra öğrenecez inşallah vardır da bize de evlilik yıldönümü hediyesi olur :)
İlk kan tahlilimi yaptırdığımda sonuç pozitif cıkınca bana da elevit verdiler orda 6 gün kullandım
Bugün asıl takibimi yapacak olan doktora gittim ilk randevumdu
Daha once elevit verildiğini onu kullandığımı söyleyince çok kızdı doktor alla alla niye onu vermişler ne alaka diye
Değiştirdi Folic- 1 verdi 3 ay bunu kullanıcam
İnşallah vardır .d ben nazara büyüye inanıyorum ama Allah'ım çok büyük hersey ondan Rabbim isteyen herkese nasip etsin
Arkadaşlar gezinirken konunuza denk geldim. Ben eczacıyım. Gebelik esnasında vücudunuzdaki vitamin ve mineraller kullanılarak bebeğin vücudu hazırlanır. Normalde vücudumuzda yaşanan reaksiyonlar daha da hızlanır çünkü yeni bir canlı oluşturuluyor. Bazı gebelerde diş kaybı görürsünüz. Bu, kalsiyumunun bebeğe geçerken, annenin kendisine yetecek kadar kalsiyumu kalmadığını gösterir. Diş göz ile görülür bir örnek olduğu için söyledim. Kalsiyum miktarınız bebeğe yetmezse kemiklerinizden bebeğe kalsiyum taşınır. Bel kemiğinizde incelme, bel ağrısı gibi şikayetler de yaşayabilirsiniz. Dolayısıyla ya çok sağlıklı beslenmeniz gerekir, ki günümüzde çok zordur. Hormon içermeyen sebze ve meyveler tüketmek gerekir ama temini zor, ya da bir takviye kullanmanız gerekir.
Folik asit yetmezliğinde bebeğinizin omuriliğinden geçen( sırtındaki omuga) sinirleri koruyucu doku oluşmayabilir. Allah korusun sinirleri dışarıda doğum ile karşılaştım. Felçli olarak veya zihinsel engelli olarak doğabilir bebeğiniz. Dolayısıyla hem kendiniz hem de bebeğiniz için multivitamin ve mineral içeren bir ilaç kullanmanız tüm dünyaca kabul edilen gerekli bir durumdur. Doktorların şu ilaç kötü bunu niye verdiler gibi tepkilerine de şüpheli yaklaşmanızı öneririm. Firmalarla yazdıkları kutu başına prim alan hekimler var ne yazıkki. İdealist ve işini layığı ile yapan hekimleriniz de var elbet.
İlaçlar için de şunu diyebilirim, hangisinin domuz ürünü içermediğini bulmak gerek. Genellikle kapsüller jelatinden yapılır. Jelatin çoğunlukla hayvansal kaybaklıdır. İthal ilaçlarda domuz ürünü kullanımı yaygın. Bazı ürünlerde vejeteryanlar için uygundur yazar. Bu ürünlerin jelatini bitkisel kaynaklıdır. Kapsül olmayan veya vejeteryan kullanıma uygun olanları tercih edebilirsiniz, Ama ilaç kullanmam demeyin lütfen. Zaten ilaç demeyelim vücutta bulunan ama eksilenleri yerine koyan takviyeler onlar.