Elevit kırmadan yutamıyorum..Folik asite de devam etsem mi?

QWXYZ

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2012
58
0
26
Eskişehir
11.Haftamdayım doktorum elevit verdi artık folik ast kullanma içinde zaten var dedi.

Ben ilaçları büyük olunca yutmakta zorlanıyorum.Elevit'i de önce yarıdan ikiye kırıyorum tamam buraya kadar bişey yok.Bir parçasını bişekilde bol suyla yutmaya çalışıyorum.Diğer parçaya gelince gözüm korkuyor onu da ağzımda 2-3 parçaya ayırıp öyle yutuyorum ama sanki ozaman da etkisi azalıyormuş gibi geliyor..Birkaç parçaya ayırmadan da boğazımdan geçmiycek gibi oluyor sizce etkisi azalır mı böyle yapan var mı?

Bir de folik asit hemen hemen 3 aydır alıyorum ve gerçekten antidepresan gibi birşey..Bana da bu anlamda iyi gelmişti..Acaba ikisini birden kullansam bir zararı olur muki?Folik asit fazlasının bir zararı oluyor mu?

canim öncelikle mrblar... folik asiti drlar hamile kalmadan 3 ay önce baslatiyolar besin depoların dolsun die.... tutki kullanmadin ilk 3 ayda devam ediyosun. Yani toplamda 6 ay idael diyo drlar... 1 hafta daha kullnir birakirsin... çünkü ilk 3 ay omurilik vs oluşumunu tamamliyo.. 3 aydan sonra kullanmanın bi anlami yok.. elevitide 2 ye bölüp icebilirsin. Bende öyle yapıyorum çünkü buyuk olduğu için yutamiyorum takinti var bende. Drum sakıncası olmaz dedi..... şimdiden sağlıkli evlat nasip etsin rabbim sağlıklı bi şekilde kucağına al inşallah ....

kızlar elevit ve ferrum diye demir ilacı kullandım iki gün içtim acayip mide bulantısı ishal ve karın agrısı çektim ve ilaçları bıraktım bunlar kesildi artık içmiyorum çünkü karnımda çok kötü burgulu sancıd yaptı bunun yerine besinlerden almaya çalışıyorum pekmez felan içiurm çok kötü :43:

Canım bende folik asiti 5 ay falan kullandım sonra kendi doktorumdan başka bir doktora sordum 3 ay kullanımı yeterli dedi bende bıraktım. elevite hala devam ediyorum. sen kırıp kullanıyormuşsun ama ben ilaçların parçalanıp içildiğinde direk beyne gidip zarar verdiğini duymuştum.. yinede doktora bi sormalısın..

Hamileliğimin başından beri demir hapı,b12 hapı kullanıyorum.12 haftadan sonra da progestan ve eleviti kullanmaya başladım.
Allah'ım bütün haplar mı büyük olur.yok yutamıyorum.
Ben artık şöyle yapıyorum:hapı ağzıma koyup hemen su içiyorum.
kafamı yukarı kaldırıp boğazımdan geçişini kolaylaştırıyorum(gibime geliyor)
Hani kuşlar nasıl su içer aynı öyle :1:
Hiç parçalamadım tadı gelirse daha kötü olurdum sanırım öyle

Folik asiti zaten hamilelikten önce kullanmaya başladım toplam 3 ayı buluyor doktor eleviti verince folik asite 1 hafta daha devam ettim ama sonra ağız kenarlarında kızarıklıklar olunca acaba vitamin eksikliği falan mı dedim elevite başladım.gerçekten bu ilaç kabusum oldu ama.kocaman bişey bütün hiç yutamam herhalde.kapsül olsaydı keşke ya :(

Back
X