Elim kolum kalkmıyo her gün

Ben de aynı durumdayım bütün işleri mecburen yapıyorum. Sabah kalk. Yatakları, evi toparla. Kahvaltı hazırla, yedir içir, mutfağı topla. Öğle yemeği hazırla, yedir içir, mutfağı topla. Akşam yemeği hazırla, yedir içir, mutfak topla. Bulaşık makinayı doldur doldur boşalt. Çamaşır makinasına çamaşır at, as, topla, yerleştir. Ütülenecekleri ütüle. Evi sil süpür, banyo tuvalet temizle. Gün boyu batanı temizle, dağılanı topla. Küçük oğlanın bezi, üstü başı temizliği. Büyük oğlanın ödevleri, kitap okutması. Daha araya kaynayan tonlarca ayak işine koşturuyorum. Bıkmayalım, yılmayalım da ne yapalım.

Çok sevdiğiniz içeriği olan podcast dinleyebilirsiniz, yada hafif müzik eşliğinde temizlik iyi oluyor. Temizlik yaparken yada bana rutin gelen şeyleri terapi olarak yapmaya başladım. Sonbahar malum modumuzu düşürüyor bu aralar, yapmak istemiyorsanız bir süre ara verin.

Ben de aynı durumdayım bütün işleri mecburen yapıyorum. Sabah kalk. Yatakları, evi toparla. Kahvaltı hazırla, yedir içir, mutfağı topla. Öğle yemeği hazırla, yedir içir, mutfağı topla. Akşam yemeği hazırla, yedir içir, mutfak topla. Bulaşık makinayı doldur doldur boşalt. Çamaşır makinasına çamaşır at, as, topla, yerleştir. Ütülenecekleri ütüle. Evi sil süpür, banyo tuvalet temizle. Gün boyu batanı temizle, dağılanı topla. Küçük oğlanın bezi, üstü başı temizliği. Büyük oğlanın ödevleri, kitap okutması. Daha araya kaynayan tonlarca ayak işine koşturuyorum. Bıkmayalım, yılmayalım da ne yapalım.
Hepsini neden siz yapıyorsunuz?

Bende şuan aynen böyleyim ve bu durum beni çokk yoruyor

Son düzenleme:
kimin buyumez ki ev isleri
Totuyu kaldirana kadar büyüyor büyüyor sonra durmak bilmiyorsun falan tuhaf isler.

Sende aynı benim gibi misin biraz anlatsan hislerini
Benim birde iki kızım var ikiside küçük ve sanırım tükenmişlik sendromuna girdim yetemiyorum vücudum dinlenmiyor iş yapmak içimden gelmiyo yinede her sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyorum ama o masadan kalkmak ölüm gibi geliyo bana sonra öğlene doğru kendime gelip mutfağı temizliyorum zaten çocuklar hiç fırsat vermiyo sonra onlarla oynuyoruö evleri süpürüyorum toz alıyorum yine yemek sofra hergün aynı şeyler çok sıkıldım sanırım

Aynı durum bende de mevcut.
Bir bardağı alıp yerine götürmem 3 gün sürer.
Ama bazı gün, ayda 3 4 gün kadar oluyor, o kadar enerjik ve dinç oluyorum ki, hemen ev işi temizlik girişiyorum, hevesim kaçmadan.

Bu arada ev işiyle ilgili küçük ipuçlarım var.

Banyoyu, banyo yaparken temizlerim, böylece daima temiz olur.
Duşa girmeden wc çamaşır suyu cif, onu beklerken lavaboyu temizlerim, ardından klozet ve küveti de girdiğim an.
Mutfağı ise akşam yemekten 2 saat sonra temizlerim, yatana kadar dolsa da orası hiç ellemem, sabah kahvaltıyla beraber toplarım.

Bulaşık makinasını akşam yemeğinden sonra çalıştırırım, sabaha kahvaltıya lazım olanları içinden alınca yarı yarıya azalıyor zaten.

Şarjlı süpürgem var, mutlaka her gün 15 dk bir şekilde yalap şap da olsa ev süpürürüm.

Yemekte ise bazı günler çok pratik şeyler yaparım bazen çok abartı.
Ama pratik yaptığım günler genelde hiç evde iş yapmadığım günü seçerim ki dinleneyim.
Kahvaltı pişi, gözleme, makarna gibi bayağı 20 dk da hallolan şeyler.

Kendimi enerji olarak çok düşük hissettiğim günlerde hemen multivitamin ve c vitamini içiyorum.
Çamaşır ve ütüye çözümüm yok, yapmıyorum😂

Ve mutlaka her gece bana aittir, çocuklar uyuduktan sonra saatlerce çay kahve eşliğinde otururum.
Onu yapmazsam biterim çünkü, ha 5 6 saat uyumuşum ha 8 farketmez, daima yorgun olduğumdan az uyuyup

Hepsini neden siz yapıyorsunuz?
Malesef ikinci bir seçenek yok. Eşimi kastediyorsunuz ama o beni yeterli bile bulmuyor. Her ayrıntıya takılır her yemeğime her işime bir kulp bulur. Mesela bazen ev süpürürken tamamını bitiremeden işten geldi diyelim. Süpürgeyi ortalıkta gördü. Elektrik süpürgesinin ortalıkta ne işi var diye tartışma yaratır. Aynı şey ütü içinde geçerli. Her gün işe jilet gibi gitmek istemeyi bilir. Dükkandaki işçilerinin giydiği önlüğe kadar yıkatıp ütületmesini de bilir ama o ütü masasını odalardan birinde görürse huzursuzluk çıkarır. Ben evde onun desteğini beklemeyi bırakalı çok oldu. Ben köstek olmayacağı günlerin ümidiyle yaşıyorum.

Malesef ikinci bir seçenek yok. Eşimi kastediyorsunuz ama o beni yeterli bile bulmuyor. Her ayrıntıya takılır her yemeğime her işime bir kulp bulur. Mesela bazen ev süpürürken tamamını bitiremeden işten geldi diyelim. Süpürgeyi ortalıkta gördü. Elektrik süpürgesinin ortalıkta ne işi var diye tartışma yaratır. Aynı şey ütü içinde geçerli. Her gün işe jilet gibi gitmek istemeyi bilir. Dükkandaki işçilerinin giydiği önlüğe kadar yıkatıp ütületmesini de bilir ama o ütü masasını odalardan birinde görürse huzursuzluk çıkarır. Ben evde onun desteğini beklemeyi bırakalı çok oldu. Ben köstek olmayacağı günlerin ümidiyle yaşıyorum.
Anladım, işinden dolayı sanırım evde de aynı kontrolü sağlamak istiyor. Halbuki işi işte bırakması gerekiyor, evle ilgilenen sizsiniz ve saygıyı hak ediyorsunuz.

Son düzenleme:
Kızlar benim gozumde gunluk ev isleri cok buyuyo
Misal ev supur, bulasık makinaya doldur cıkar, giysi yıka as yerlestir, cocukları okula gotur getir, cop dok
Duş olayı bile gozumde buyuyo cogu zaman
Dip köşe temizliğe zaten yetişemiyorum yapacak olsam da aynı isteksizlik devam
Markete gidip eve yemek almak onları eve cıkarıp dolaba yerlestirmek bile canımı sıkıyo
Oyleki evde pisircek bisey kalmayana kadar son noktaya kadar markete de gitmekten kacıyorum

Bu uzun suredir boyle
Benim neyim var ?
Aranızda ben gibi olan var mı?
Hiç enerjim yok hiçbişeye isteğim de yok
Ben de aynı durumdayım. Astroloji eğitimi alan arkadaşım haritama baktı. Senin rutin işlerinin olduğu evde zorlu gezegenler var o yüzden böylesin dedi. Biraz daha devam edecekmiş. Aralık gibi satürn gidiyor 6. Evimden o zaman rahatlarim.

Kızlar benim gozumde gunluk ev isleri cok buyuyo
Misal ev supur, bulasık makinaya doldur cıkar, giysi yıka as yerlestir, cocukları okula gotur getir, cop dok
Duş olayı bile gozumde buyuyo cogu zaman
Dip köşe temizliğe zaten yetişemiyorum yapacak olsam da aynı isteksizlik devam
Markete gidip eve yemek almak onları eve cıkarıp dolaba yerlestirmek bile canımı sıkıyo
Oyleki evde pisircek bisey kalmayana kadar son noktaya kadar markete de gitmekten kacıyorum

Bu uzun suredir boyle
Benim neyim var ?
Aranızda ben gibi olan var mı?
Hiç enerjim yok hiçbişeye isteğim de yok
Depresyon olabılır ?Bence bi uzmana danışın

Ev işlerini günlere bölmeyi deneyebilirsiniz belki. Eğer eviniz çok batmıyorsa misal bu gün süpürdünüz, yarın silin, diğer gün yine süpürün ve toz alın gibi. Mesela salonu yatak odasını bir gün süpürün, geri kalanı diğer günler. Bir gün banyo tuvalete ayırın gibi. Hepsini bir günde yapmaya çalışınca bazen ağır geliyor insana gerçekten. Biz evde iki kişi olmamıza rağmen bazen bu rutinler beni de bunaltıyor, hiç yapasım gelmiyor. Kendinize biraz zaman ayırmayı deneyin. Hoşunuza gidecek sevdiğiniz şeyleri yapın, bırakın işler biraz beklesin, önce ruhunuzu doyurun biraz. Sonra belki temizlik kısmına geçin yavaş yavaş.

Back
X