Bisküvi - Kurabiye Tarifi Elmalı Kurabiye (resimli)

viyole

N & E & A
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
1.796
1
356
Muğla
elma ve tarçının muhteşem kokusuyla enfes bir kurabiye :)

Hamuru hazırlamak için margarin,sıvıyağ,pudra şekerini karıştırın.yoğurt,kabartma tozu,vanilya ve aldığı kadar unu ilave edin.iyice yoğurun.

1.1 su bardağı yoğurt
2.yarım su bardağı sıvıyağ
3.Yarım paket (125 gr)margarin(çiğ olacak)
4.Yarım su bardağı pudra şekeri
5.1 adet kabartma tozu
6.1 adet vanilya
7.Aldığı kadar un
8.içine:4 adet elma-1 çaybardağı tozşeker-tarçın
üzeri içinudra şekeri

Ayrı bir yerde rendelenmiş elmaları tozşeker ve tarçını pişirin.Hamurdan parçalar koparıp elinizle biraz açtırın.içerisine elmalı harçtan koyun.Poğaça şeklinde kapatın.170 derece fırında 30 dk pişirin.Fırından çıktıktan sonra biraz soğuyunca pudra şekeri serpip servis yapın.
AFİYET OLSUN :)

bende şimdi yapacam kızımın canı istedi,
ellerine sağlık benim tarifimde seninkine yakın ben zeytinyağı koyuyorum sıvı yağ yerine.
çok güzel kıyır kıyır bir kurabiye oluyor.

bende şimdi yapacam kızımın canı istedi,
ellerine sağlık benim tarifimde seninkine yakın ben zeytinyağı koyuyorum sıvı yağ yerine.
çok güzel kıyır kıyır bir kurabiye oluyor.

sağol canım evet seninki de çok güzel oluyordur afiyet olsun cokacimcoook

Evde yoğurt yok saat de geç oldu yoğurtsuz olmaz mı bu kurabiyeler

ellerinize sağlık.bende denemek istiyorum.inş.güzel olur benimkide.genelde elmalı kurabiye tarifi açılıp yapılıyor.bu hamurdanda açıp yapsak olur dimi? yapıyımda yorum yazarım tekrar inş... :hulya:

fırında şimdi...yalnız gerçekten hamurun çok iyi yoğrulması gerekiyomuş yerimseniben hamur ilk yoğurduğumda bi değişikti ya.böyle parça parça gibi.sonra biraz daha yoğurdum daha iyi oldu gibi.ama pek umutlu değilim.. kurabiyelerden yana şansım yok yapamıyom senağlamasempatiksalakcinni

ellerinize sağlık.bende denemek istiyorum.inş.güzel olur benimkide.genelde elmalı kurabiye tarifi açılıp yapılıyor.bu hamurdanda açıp yapsak olur dimi? yapıyımda yorum yazarım tekrar inş... :hulya:

fırından çıktıktan sonraki haliyle ilgili yorum yapmamışsın ama ben çok leziz bir kurabiye yaptığına inanıyorum canım afiyet olsun.......

Benim en çok sevdiğim kurabiyedir.Mis gibi koktu valla.Ohhh.

Ellerine saglik .. Bunu daha once senin tarifinden denedim ama yarim bardak seker cok az oldu .. Acaba bardagin cokmu buyuktu??

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…