Kekler - Pastalar Elmali tart ım (resimli)

TDEMEZUN

CANIM OGLUM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
15.988
46
408
İstanbul
yapimi zor gorunsede aslinda cok kolay ve cokk lezzetli olan bir tarttir...misafirlerine sundugunuzda ovguler alacaginiza eminim :))

Öncelikle elmalari soyup rendeliyip bir tencereye aliyoruz uzerine 1 cay bardagi seker ve 1 tatli kasigi tarcinida koyarak yumusayana kadar kavuruyoruz...

hamuru icin:
2 yumurta
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi seker
1 kasik yogurt
1 paket kabartma tozu
yarim cay kasigi tuz
aldigi kadar un
ic harci icin bir cay bardagi kirilmis ceviz
3 elma
1 tatli kasigi tarcin
1 cay bardagi seker
ve ustu icin: 1 yumurta sarisi
kayisi receli veya bal

un ve kabartma tozu haric butun malzemeyi karistiriyorsunuz oncelikle...daha sonra un ve kabartma tozu..hamur kulak mamasi kivamina gelecek kadar un koyup yogurun...
bir tart kalibi yada kucuk tepsiye az yag surun kenara koyun
ve elde ettiginiz hamurdan once 1 portakal buyuklugunde bir hamur alip kenara koyun...sonra diger hamuru tepsiye yayin..ustune hazirladigimiz ve sogumus elmali harci yayin...
daha sonra kenara ayirdigimiz hamurdan parcalar kopararak uzun cubuklar yapip elmali harcin ustune fotografta goruldugu gibi yerlestirin..ve en son olarakta ustune yumurta sarisini surun 180 derecede pisirin...firindan cikip soguyunca ustunekayisi receli veya bal surun...afiyet olsun...

Son düzenleyen: Moderatör:
ve iste fotograflar ...
bu firina girmeden onceki hali...
photo0121og0.jpg

buda yenmeye hazir hali.....

photo0122ce2.jpg

cnm çok pratik görünüyo we bayılırım tarta..ama bişe sorcam kayısı reçeli weya bal demişsin ya hani malzemelerde..onu hanki aşamada kullanıyosunCADIARZU

cnm çok pratik görünüyo we bayılırım tarta..ama bişe sorcam kayısı reçeli weya bal demişsin ya hani malzemelerde..onu hanki aşamada kullanıyosunCADIARZU

cok pratik canim hemde gosterisli oluyor ikram ettigim herkes hazir aldim sandi bu zamana kadar :))

mehaycım reçel bal olayını sormuştum? :CüvCüv:

canim pardon gozumden kacmis...onlarin ikisini degil evde hangisi varsa sadece onu kullanacaksin canim...en sonunda tart firindan cikip soguyunca parlaklik vermesi ve tadini arttirmasi icin ustune suruceksin....a.s.

Bende bu tartı çok sık yaparım çocuklarım severek yiyorlar.
Ben elmaları ayrıca pişirmiyorum aynı şekilde tarçın ve cevizle harmanlayıp çiğ olarak
koyuyorum hamurun içine zaten pişiyorlar. Güzel bir tarif ellerinize sağlık.

Yarın vaktım olursa deneyecegım hemen;elmalı tart yaparım ama bu sekılde denemedım;*
Ellerıne saglık Mehoşum..
Harika..

mehaycim ellerine saglik ya arika gozukuyo , seklid cok guzel , daha once tvden falan grdun ama ,yapmamistim ,harka yapmisin ,bende denicem ilk firsatta

Bende bu tartı çok sık yaparım çocuklarım severek yiyorlar.
Ben elmaları ayrıca pişirmiyorum aynı şekilde tarçın ve cevizle harmanlayıp çiğ olarak
koyuyorum hamurun içine zaten pişiyorlar. Güzel bir tarif ellerinize sağlık.

ben diger elmali tatlilarda elmalari pisirmem ama bunda pisiriyorum dha hos bir tadi oluyor pisince ve karemelize oluyor cikolata saniyor goren a.s

Canim bunu neyde pişirdin tart kalibi falan mi borcam tepsidede oluyormu
sormami mazur görün hiç tart yapmadim da.denemek istiyorum çünkü çok güzel gözüküyor

Canim bunu neyde pişirdin tart kalibi falan mi borcam tepsidede oluyormu
sormami mazur görün hiç tart yapmadim da.denemek istiyorum çünkü çok güzel gözüküyor

canim tart kalibin varsa onda pisir yoksa kucuk tart kalibi buyuklugunde bir tepside olabilir...sormak istedigin baska birdey varsa cevaplarim sorucaksin tabi ogrenmek icin...yerimseniben

çok teşekkür tarif için bunun aynısını yllar önce annem yapardı tarifi kaybetmişti uzun zamandır yapmıyordu şimdi aklıma geldi çok saol

bir sey merak ediyorum elmalari hani tencerede kavururken su veya bir sivi eklemiyormuyuz
yanmaz mi dogrudan tencerenin içerisinde tmm hafif atese koyariz felan ama hemen sulaniyor mu ?
hani bazen kiymayi koyarizda hemen sulanmaz hem et yanar hemde tencere yanar felan bu yuzden soruyorum merak ettim?
ayrica tarif için tskler goruntu mukemmel niyetli niyetli istahimi kabartti, simdiden tskler yorum için...

bir sey merak ediyorum elmalari hani tencerede kavururken su veya bir sivi eklemiyormuyuz
yanmaz mi dogrudan tencerenin içerisinde tmm hafif atese koyariz felan ama hemen sulaniyor mu ?
hani bazen kiymayi koyarizda hemen sulanmaz hem et yanar hemde tencere yanar felan bu yuzden soruyorum merak ettim?
ayrica tarif için tskler goruntu mukemmel niyetli niyetli istahimi kabartti, simdiden tskler yorum için...

hayir canim sulaniyor elmalar piserken ve yumusuyor zaten yumusayinca aliyorsun ocaktan...yanmaz merak etme...a.s.

Back
X