- 14 Ekim 2012
- 5.702
- 12.333
- 498
Konuda son bikac kişinin yazdikaroni okudum.hepsi eltiyi savunmuş çok şaşırdım. Ben öğretmenim.coxuklata kültürümüzü değerlerimizi anlatiyorum misafirperverlik diyoruZ.boyle anneleri görünce üzülüyorum .çocukları da aynı yetişecek çünkü
biri kendi yiyeceği yemeği evde yapsın da götürsün demiş.biri aç dolabı kendine biseyler hazirla demiş.ev sahibi yapacak kardeşim.yapmasada soracak .ben yokum gibi davranamaz. Kötü bir niyeti yoksa ve sinsi değilse. Ben hem yemeğe yardım edeyim hem bulasiga .onlar beni sallamasin.cok açık ve net eltide kasıt var. Benim de eltim var.ispanaki börek sevmem bunu biliyo.borek yaptığında bana peynirli yapıyo 2 tane.kendi böreğini yapıp getirseydun demiyo.ha ben de ona karşı aynı davranıyorum .sevgi karsilikli. Ha bu konuda balığı ailesi eltiye yaptiruyo elti isteğe bağlı zorunli yapiyo balığı.bence bu da saçma.biz yapmıyoruz sen yap da bize yedir.ama konu açan kişinin talebi değil bu sonuçta.
Benim çocuğuma, annesi eltiye hak verdi diye üzülmeyin mesela eğitimci olarak (ben de eğitimciyim böyle yazınca ne oluyorsa)
Benim çocuğuma misafirlik adı altında dedikodu yapmaya, açık aramaya, kendi ciciş evi kirlenmesin diye benim çocuğumun evinde misafircilik oynamaya gelene çocuğum aynen böyle davransın. Dışarıdan almam param gidiyor, evde yaptırmam evim kokuyor o zaman elti yapsın güzel bir gelenekmiş.
Benim çocuğum "bana 10 kez sorsun naz yapayım"cılarla değil, "canım ya dolapta peynir zeytin var m?" diye samimi şekilde yaklaşanlarla yakın olsun.
Madem gelenek görenek önemli konu sahibimiz büyük eltisine hizmet etseydi hani büyüğe saygı da var ya. Ama işte gelenek göreneklerden de hangisi işimize geliyorsa.