• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltim Beni Üzdü...

sssemaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
900
0
46
İstanbul
Hanımlar dün akşam canımı sıkan kafama taktığım bir olayı paylaşmak istiyorum.

Kayınvalidem bir süredir bende kalıyor.1 ay kalıp gidecek,kendisiyle çok iyi anlaştığım söyleneemz zaten.
Neyse dün akşam eltimleri onun annesini falan çaya davet ettik, neyse sohbet ilerledi, bu sırada eşim bana bişeyler demeye başladı, çayın yanına şunu da yapsaydın vs.bende açıkçası onun espri yaptığını bildiğim için bi dahaki sefere dedim, böyle böyle üstütse 4 5 tane şey saydı ben de hepsine bi dahaki sefere dedim, yanlız diğer insanlar da şakalaştığımızı anlayacak bi şekildeydi olay.

Fakat eltim bunun üzerine ayy yazık semanın o kadar üstüne gitme bizim için kıza üzüldüm şimdi dedi.ve bunu ciddi olarak dedi.
Üstüne zavallım yorulmuş zaten filan dedi, sinir oldum orada beni o şekilde görmesine, ama hiçbişey diyemedim kalakaldım.

Şimdi de ağzımı açıp bişey demedim diye üzülüyorum,

Bu arada eltimle aramızda yaşam tarzları, yetişme biçimleri ve eğitim durumları açısından oldukça büyük farklar olduğunu da bildirmek istiyorum.

aklınca laf sokmaya çalışmış sanırım.boş verin siz kafanıza takmayın.cevap vererek onun yapmak istediği şeye alet olursunuz.ama eşinizi de tembihleyin kim olursa olsun birilerinin yanında değil baş başa söylesin size ne söyleyecekse.kimsenin ağzına laf vermesin.

aklınca laf sokmaya çalışmış sanırım.boş verin siz kafanıza takmayın.cevap vererek onun yapmak istediği şeye alet olursunuz.ama eşinizi de tembihleyin kim olursa olsun birilerinin yanında değil baş başa söylesin size ne söyleyecekse.kimsenin ağzına laf vermesin.

Teşekkür ederim canım yorumun için, dün akşam eşim de anladı zaten durumu ben de tekrardan uyarıcam uygun bi zamanda.
İnsanları anlıyamıyorum ben onlara yaklaşmaya, iyi anlaşmaya çalıştıkça...
Sanırım sınırlarımı tam çizememişim onlara karşı, bundan sonra kendimi daha iyi ifade etmeye çalışıcam...

Sizin sinirinizi bozmak için söylemiştir boşverin..insanlar acayip ya akıl sır ermezzzz....laf sokmak için saniye kaçırmıyorlar:47:

seninde yazıdığın gibi benimde eltimlerle aramda eğitim şartları,yetiştirilme koşulları,yaşam tarzı farklılıkları var.. iki ayrı uçuz..
Ama senin bu yaşadığın ne ki :) ben neler neler gördüm duydum yeri geldi tartıştım yeri geldi sustum.. ama ne yaptıysam eşim için yaptım onu seviyorum ve ailesine saygı duymak zorundayım her iki tarafıda idare etmek zorundayım..
bence yaşadığın bi sorun yok, dert etme kendine gül ve geç :)

seninde yazıdığın gibi benimde eltimlerle aramda eğitim şartları,yetiştirilme koşulları,yaşam tarzı farklılıkları var.. iki ayrı uçuz..
Ama senin bu yaşadığın ne ki :) ben neler neler gördüm duydum yeri geldi tartıştım yeri geldi sustum.. ama ne yaptıysam eşim için yaptım onu seviyorum ve ailesine saygı duymak zorundayım her iki tarafıda idare etmek zorundayım..
bence yaşadığın bi sorun yok, dert etme kendine gül ve geç :)

Teşekkür ederim canım, yapı itibariyle de biraz kırılganım,
Aslında eltim böyle biri yani bizim yanımızda annesiyle bile neler neler dediler birbirlerine ama ben değer vermeye çalıştım,ki ağzımdan çıkan en ufak bi lafa bile üzmemek için dikkat ederim, böyle patavatsızca bi laf duyunca moralim bozuldu.

evet eltim bunları derken ben şok oldum zaten, bi de uzattı da uzattı konuyu,hazır cevap bi insan da değilim bişey diyemedim üzüldüm

evet ben de çok gafil avlanırım çok da kızarım kendime...lafı yapıştırma,hazır cevap olma kursu gibi bişey olsa da hep birlikte gitsek:52:

evet ben de çok gafil avlanırım çok da kızarım kendime...lafı yapıştırma,hazır cevap olma kursu gibi bişey olsa da hep birlikte gitsek:52:

Evet ben de giderdim:))
Hayır herşey gayet güzel giderken huzurlu bi ortam varken,neden insanlar böyle laflar deme gereği duyar hiç anlamıyorum..

Canım sen bu konuda eltine değil eşine kızmalısın bence...Erkekler nedense hele de ailelerinin yanında eşlerine bişeyler söylemeye, laf sokmaya bayılırlar.. Eşin bu konuyu açmasa ve uzatmasa idi eltinin de ağzına laf vermemiş olurdu..neyse yine de sıkma canını, boşver.. Ben de böyleyim, hazırcevap değilim, o anda bişey söyleyemiyorum, sonra da içim içimi kemiriyo neden cevap vermedim diye..ama kendimizi üzmekten başka bir işe yaramıyo bu..

bemimde eltim yüzünden aram uzun zamandır açık hatta hiç düzelmio bile.fitilin altını yakarlar sonra kenarı çekilirler hiç bişe yokmuş gibi..
siz siz olun pirim vermeyin eltinizin eline..sessiz kalın ona cvp vermek onun sölediğinide öenmesemek anlamına geleceği için suskunluğunuzu koruyun..
o zaten zamanla el çeker sizden eminim

Canım sen bu konuda eltine değil eşine kızmalısın bence...Erkekler nedense hele de ailelerinin yanında eşlerine bişeyler söylemeye, laf sokmaya bayılırlar.. Eşin bu konuyu açmasa ve uzatmasa idi eltinin de ağzına laf vermemiş olurdu..neyse yine de sıkma canını, boşver.. Ben de böyleyim, hazırcevap değilim, o anda bişey söyleyemiyorum, sonra da içim içimi kemiriyo neden cevap vermedim diye..ama kendimizi üzmekten başka bir işe yaramıyo bu..

Haklısın canım..
Kendimizi dışardan gözlemlesem ben de öyle düşünürdüm.
Sonrasında biraz konuştuk eltime suç buldu o da ama asıl hata eşimde.
Niyetinde kötülük olmasa bile ona bu fırsatı vermemeliiydi,yengesini iyi tanıyo sonuçta
Ama bi daha yapmaz diye düşünüyorum çünkü gördü sonucunu, yaparsa benim tepkim de farklı olur zaten çünkü ben de o ainenin niyetinin temiz olmadığını anladım..

Evet ya keşke bence bizim gibi cevap veremeyenler için gerekli :9: :9:

Sema boşver canım densiz insanlara ne cevap verirsen ver fark etmiyor yapacaklarından dengesiz dengesiz konuşmaktan alamıyorlar kendilerini.:4: :4: :4:

bemimde eltim yüzünden aram uzun zamandır açık hatta hiç düzelmio bile.fitilin altını yakarlar sonra kenarı çekilirler hiç bişe yokmuş gibi..
siz siz olun pirim vermeyin eltinizin eline..sessiz kalın ona cvp vermek onun sölediğinide öenmesemek anlamına geleceği için suskunluğunuzu koruyun..
o zaten zamanla el çeker sizden eminim

Zaten çok fazla görüştüğüm insanlar değil.
Cevap vermedim ama sonradan düşündüm cevap vermemenin yanında moralimi de bozmasaydım keşke o ortamda diye, yüzüm falan düştü yani

canım sen bu konuda eltine değil eşine kızmalısın bence...erkekler nedense hele de ailelerinin yanında eşlerine bişeyler söylemeye, laf sokmaya bayılırlar.. Eşin bu konuyu açmasa ve uzatmasa idi eltinin de ağzına laf vermemiş olurdu..neyse yine de sıkma canını, boşver.. Ben de böyleyim, hazırcevap değilim, o anda bişey söyleyemiyorum, sonra da içim içimi kemiriyo neden cevap vermedim diye..ama kendimizi üzmekten başka bir işe yaramıyo bu..

benim eşim de tam tersi onların yanında benimle muhatapolmamak için baya bir mücadele verirdi resmen:27:bi ara çok takıyordum beni yok sayıyorsun diye,sonra aynısını ben de ona yaptımm..anladı biraz geç oldu ama...o benmle konuşmaya çalışınca ailesinin yanında, ben de dikiverdim burnumu...cevap vermedim yada yarm ağızla yanıtladım...artık yapamıyor...ama biz kvalidemlerin yanında bırakın şakalaşmayı doğru dürüst konuşmayız bile:47:ayıp olur kocamla konuşursam herhalde,ben gelinim ya:52::52::52:

Belki ortamı gözümde canlandıramadığım içindir bilemem ama kırılacak bir söz görmedim..
Şalakalaşılan ortamda oda espri yapmak istemiştir belkide, sesi ciddi çıkmıştır..Yani art niyet yoktur bence.

Merak ettim, yaşam tarzı, eğitim durumu çok fark var aramızda demişsiniz ya, bunlar yazdığınız konuyu değerlendirmede hangi yönde fark oluşturacaktır ?
Yetiştirme tarzı bazı durum farklılıkları yaratır ama diğerleri kişiye bağlıdır.

Evet ya keşke bence bizim gibi cevap veremeyenler için gerekli :9: :9:

Sema boşver canım densiz insanlara ne cevap verirsen ver fark etmiyor yapacaklarından dengesiz dengesiz konuşmaktan alamıyorlar kendilerini.:4: :4: :4:

Sayenizde boşveriyorum canım:)
Yoksa çok fena kafama takmıştım bu bir hafta giderdi artık,sevgililer günü var arada rezil olurdu o bile:)))

benim eşim de tam tersi onların yanında benimle muhatapolmamak için baya bir mücadele verirdi resmen:27:bi ara çok takıyordum beni yok sayıyorsun diye,sonra aynısını ben de ona yaptımm..anladı biraz geç oldu ama...o benmle konuşmaya çalışınca ailesinin yanında, ben de dikiverdim burnumu...cevap vermedim yada yarm ağızla yanıtladım...artık yapamıyor...ama biz kvalidemlerin yanında bırakın şakalaşmayı doğru dürüst konuşmayız bile:47:ayıp olur kocamla konuşursam herhalde,ben gelinim ya:52::52::52:

Hmmm sizin durum da biraz değişikmiş canım, ama düzeldiyse sıkıntı yok.
Bazı yörelerde eşler birbirine isimleriyle seslenmekten bile çekiniyorlar diye duymuştum bir de ben

Belki ortamı gözümde canlandıramadığım içindir bilemem ama kırılacak bir söz görmedim..
Şalakalaşılan ortamda oda espri yapmak istemiştir belkide, sesi ciddi çıkmıştır..Yani art niyet yoktur bence.

Merak ettim, yaşam tarzı, eğitim durumu çok fark var aramızda demişsiniz ya, bunlar yazdığınız konuyu değerlendirmede hangi yönde fark oluşturacaktır ?
Yetiştirme tarzı bazı durum farklılıkları yaratır ama diğerleri kişiye bağlıdır.

Şaka yapmak istemedi ciddiydi, şaka yapmak istese bile o yönde bir samimiyetimiz yok kendisiyle.
Bu saydığım farklılıkları da eltimin bazen patavatsız bir tutum sergileyebildiğini(cahilliğinden ve ailesinde görmediğinden)belirtmek için yazmıştım..

Back
X