Eltim ve kv nasil davranmaliyim

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.836
1.746
133
40
Arkadaslar bir cocugum var Rabbim olmayanlarada versin. Skntim su ben biraz cocugumun uzerine fazla tityorum elimde olmadan. Ve kayinvalide tarafim biktirdi usandirdi herkesin yaninda yok cok titriyo ustune pinpirik gibi laflar diyorlar ve kimbilir arkamdan neler neler. Eltim de yeni eltim daha yeni evlendiler kaynimla. Ilk baslarda bir sknti yoktu ben kendim sicakkanli biriyimdir ama kimseye yaranilmiyor. bunu anladim. Eltimin yanindada heralde birseyler dedilerki o da bu aralar laf sokuyor. Yok sakinan goze cop batar. Mesela bugun cok sinir oldum esas konum bu parka baktim balkondan hava gunesli disari nasil cikartiyolar cocuklari dedim. Eltim de kayinvalideme döndu baskalarinin cocuklarini da dusunmeye basladi dedi ve bunu derken eli yuzu bi degisikti yani beni asagilar gibi dedi. Gercekten cok kirildim ters bi laf etsem ya sonucta yuz yuze bakiliyor mesafe koysam nasil koycam napayim tersliyeyim mi napayim. Inanin o kadar sicak kanli davrandimki ona yazikmis cok yaniltti beni. Surekli toplum icinde laf gommesi yapmaya calisiyo alttan alttan ayip ya.

Bnde sicak kanliyimdir. Esimin ailesiyle hic problem de yasamadim ama herzaman arama mesafe koydum. Cnm bu durumlara gelmemek icin samimiyiz de ama gerektigi yere kadar . iyilikten maraz dogar

İyide hava 55 derece değil nihayetinde mis gibi bahar havası, şu park muhabbetinizle kaynanayı haklı bulacam sanırım
Hayir ya oyle degil salincakta sallanirken hani gunes tam tepede bes dk duramadim basim yandi gecen gun gittim de. Mesela dort gibi cikartirim cocugu boyle oldumu

Ben nasıl giydirsem acaba diye düşünürdüm ama seninki fazlaymış, zira yaz aylarında değiliz.
Eltine laf sokma değil direk söyleme zamanı gelmiş, bence elit hanım fazla havalanmadan ayar versen iyi olur, seni üzeceğe benziyor, taviz verme , kim olursa olsun, ben annesiyim bırakında kendi çocuğuma ben bakayım, senin çocuğun olduğunda da ben karışmam! Deyi ver

Ben nasıl giydirsem acaba diye düşünürdüm ama seninki fazlaymış, zira yaz aylarında değiliz.
Eltine laf sokma değil direk söyleme zamanı gelmiş, bence elit hanım fazla havalanmadan ayar versen iyi olur, seni üzeceğe benziyor, taviz verme , kim olursa olsun, ben annesiyim bırakında kendi çocuğuma ben bakayım, senin çocuğun olduğunda da ben karışmam! Deyi ver
Tm saol

Ayrıca kimseye fikir danışma! Direk kendilerinde söz hakkı var sanıyorlar. Sen yine bildiğini yap ama dillendirmeden, danışmadan , fikir almadan.

Biraz fazla pinpirikliyim bunu kabul ediyorum malesef elimde degil bu. Ama kimsenin asagilayici laf sokmasina gerek yok eltimin yani

Ayrıca kimseye fikir danışma! Direk kendilerinde söz hakkı var sanıyorlar. Sen yine bildiğini yap ama dillendirmeden, danışmadan , fikir almadan.
Evet haklisin bundan sonra bende ona gore davranacagim.

Hayir ya oyle degil salincakta sallanirken hani gunes tam tepede bes dk duramadim basim yandi gecen gun gittim de. Mesela dort gibi cikartirim cocugu boyle oldumu
Çocukların yeterli d vitaminini alması için saat 10 ile 14 arası güneşte en az 20 dakika durması gerekiyor zaten.ben de mümkün olduğunca bu saatler aralığında çıkarmaya çalışıyorum yoksa 4 ten sonraki güneşin çok faydası olmuyor hem bizim hem çocuklar için.

Sıcakmış değilmiş bunu konu etmicem.

Ama şu var ki, birisi sana laf dokundurduğunda bu benim çocuğum istediğim gibi bakarım. Kimse karışamaz de. Hatta eltin söylerse kendi çocuğun olduğunda sana laf sokmamı istemiyorsan bana da sokmayı kes de.

Bak o zaman anlarlar.

En nefret ettiğim şey, çocuğum hakkında eleştirilmek!

Kendi cocuguna nasil bakacagina kimse karisamaz konsey kurulup seni surekli elestiriyorlarki eltin de rahatca kvn ile laf sokuyor sana. Senin de laf soyleme zamanin geciyor. Sen cocugun olunca sokaga at benimkine kimse burnunu sokamaz de.

Evet obsesifsiniz ama kimsenin size laf sokmaya hakkı yok.

Balkonda kv, elti ve siz sahnelerini azaltın. Madem size laf sokuyorlar, mümkün mertebe az fiziksel temas sağlayın. Size laf sokmayan, sizi olduğunuz gibi kabul eden kişilerle beraber zaman geçirmeye çalışın.

Sizi bir yere davet ettiklerinde değişik mazeretler bulup (çocukla ilgili olmasın-iyice pimpirikli derler) görüşmeleri yavaş yavaş azaltın.

Mecburen gideceğiniz bir yerse, iftar, düğün, bayram vb. , o zaman da içinizden “bunları da anne babaları böyle görgüsüz yetiştirmiş, laf sokmayı üstünlük sanıyorlar ZAVALLILAR, yazık” deyip kafanıza takmamayı deneyin.

Back
X