Eltim ve kv nasil davranmaliyim

Hayır eleştiriye gelemiyorsunuz ama milleti eleştiriyosunuz nasıl çıkarıyorlar bu sıcakta dışarı diye? Madem eleştiri sevmiyorsunuz insanlara da laf atmayın çocuklarını yetiştirmeleri hakkında. Siz kv ve eltinin yanında böyle diyorsanız onların da deme hakları var bence.

Ayrıca benim çocuğum istediğim gibi yetiştiririm diyenlere de katılmıyorum. Kendinizi törpüleyin biraz. Takıntılarınızla çocuğunuza örnek oluyorsunuz. Onun hayatını etkiliyorsunuz. Yanlış olana yanlış denir. Böyle davranırsanız ileride çocuğunuzun da takıntılı olmasına sebep olursunuz.

Kendi çocuğunuz konusunda haklısınız ama dışarda parkta oynayan çocuklar sizin çocuğunuz değil ki? Bu konuda karşı tarafa hak veriyorum

Arkadaslar bir cocugum var Rabbim olmayanlarada versin. Skntim su ben biraz cocugumun uzerine fazla tityorum elimde olmadan. Ve kayinvalide tarafim biktirdi usandirdi herkesin yaninda yok cok titriyo ustune pinpirik gibi laflar diyorlar ve kimbilir arkamdan neler neler. Eltim de yeni eltim daha yeni evlendiler kaynimla. Ilk baslarda bir sknti yoktu ben kendim sicakkanli biriyimdir ama kimseye yaranilmiyor. bunu anladim. Eltimin yanindada heralde birseyler dedilerki o da bu aralar laf sokuyor. Yok sakinan goze cop batar. Mesela bugun cok sinir oldum esas konum bu parka baktim balkondan hava gunesli disari nasil cikartiyolar cocuklari dedim. Eltim de kayinvalideme döndu baskalarinin cocuklarini da dusunmeye basladi dedi ve bunu derken eli yuzu bi degisikti yani beni asagilar gibi dedi. Gercekten cok kirildim ters bi laf etsem ya sonucta yuz yuze bakiliyor mesafe koysam nasil koycam napayim tersliyeyim mi napayim. Inanin o kadar sicak kanli davrandimki ona yazikmis cok yaniltti beni. Surekli toplum icinde laf gommesi yapmaya calisiyo alttan alttan ayip ya.
Bana fazla abartıyosunuz gibi geldi . Ben de şuan hamileyim eşim de ben de hatta herkes üzerime titriyor doğunca annelik güdüsüyle on kaplan gücünde bir anne olurum ki tüm anneler on kaplan gücündedir. Evladiniza titremeniz çok normal eğer biri beni çok elestirse ve bu benim sinirimi bozmaya başlarsa sadece " kimse benim anneligimi eleştirmesin lütfen" derim ve konuyu kapatırım . Kimsenin ne dediğini de çok umursamam. Çünkü ben kendimde şunun farkındayım çok iyi başarılı bir eğitim hayatı yaşadım cevremdeki herkes bir çok konu için benden fikir alır hem tarafsız düşünürüm hem de farklı açılardan bakabiliyorum çok kitap okurum bilginin bilimin sınırı yok . Amma ve lakin hamileligimin ilk günlerinden itibaren farkında olduğum konu şu ki annelik guduseldir .hamileligimden önce pedegoglarin desteklediği fikirlere sahipken kesinlikle korumacı bir insan değilken şuan meleğim henüz doğmadı ama sanki dünyada insan nesli tukeniyo ve ben tek hamileyim dünyadaki görüp görebileceğiniz tek melek benim meleğim gibi hissediyorum. İster kv eleştirsin ister elti ister görümce hiç umurumda değil. Bizler on kaplan gücünde anneleriz

Ben biraz malesefki takintiliyim babami cok kucukken kaybettim ve annem evlendi . Hep bi mutsuz buyudum daha neler neler ... Ama hep cevreme sicakkanli oldum kimseyi kirmak istemedim dusunun eltim laf atiyo gibi yapiyo ben kimse kirilmasin diye duymazliga geliyorum kesinlikle kiskancligim yok eltime . Bana bir gelene ben bin giderim. En guzeli mesafe koymak arayip sormamak . Saolun cevaplariniz icin ama malesefki obsesifim sanirim takinti yapip dert ediyorum kendime.

"Çocuk senin çocuğun," mottosuna katılmıyorum. Bazı durumlarda bu deyiş benim için geçerli değil. Ben eleştiriye açık bir insanım. Kv ve eltinizin söylediklerine sizin durumunuzda takılmadım, kendim olsaydım o durumda kendimi bildiğim için de takılmazdım. Çocuğuma zararı olacak şeyler yapıyorsam, insanların beni eleştirdikleri noktaları durur düşünür ve haklı olup olmadıklarınıbtartıp biçerdim.

Hayatınızda da genel olarak böyle misiniz bilmiyorum ama psikolojik destek almayı düşündünüz mü hiç bu sebepten dolayı? Çünkü çok pimpirikli olmak çocuklar için pek sağlıklı olmuyor.

evet pimpiriklisin kendine gel ama kimseninin de sana laf sokmaya hakkı yok , heleki gelmiş 3 günlük gelin ne oluyor? Ama o da kayınvaliden den yüz buluyor.

Back
X