Eltimin bitmek tükenmek bilmeyen şikayetleri

_cankizim_

'Bir kızı olmalı insanın'
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2013
1.600
326
123
32
Arkadaslar merhaba Allah askina bir el atin...

Öncelikle yetkililerden rica ediyorum konumu tasimasinlar
yeri bura degil ama ancak burdan cvp alabilirim

eltim 32 yasinda 5 yildir tanisiyoruz 5yildir hastaliklarini dinliyorum
doktora git demekten baska elimden birsey gelmiyor uzuluyorum onun icin

butun heryeri agri sizi icinde

gozlerinden tutundA ayak parmaklarina kadar

gitmedigi doktok bakilmadigi uzman kalmadi

hepside hic birseyin yok diyor

sakin psikolojiktir demeyin ben defalarca dedim

hayir diyo ben anlamiyormuyum diyo

eltimde AKDENİZ ATESİ var

Bu hastalik vucutta her yere vururmus

bilen yasayan varsa ALLAH askina bir el atsin

o kadar bakildi hep kendi hastsligin yapiyo diyolar
sadece cigerlerinde yaglanma varmis

diger butun hastaliklari FMF den dolayi

saclari dokuluyo kulaklarinin arkasindan bile su cikiyo

her an aci cekiyo

ALLAH korusun gizli kanser falan olabilirmi

yoksa bu Fmf hastaligi gercekten boyle mi yapar

Nolur konum burda kalsin lutfen ....

Arkadaslar merhaba Allah askina bir el atin...

Öncelikle yetkililerden rica ediyorum konumu tasimasinlar
yeri bura degil ama ancak burdan cvp alabilirim

eltim 32 yasinda 5 yildir tanisiyoruz 5yildir hastaliklarini dinliyorum
doktora git demekten baska elimden birsey gelmiyor uzuluyorum onun icin

butun heryeri agri sizi icinde

gozlerinden tutundA ayak parmaklarina kadar

gitmedigi doktok bakilmadigi uzman kalmadi

hepside hic birseyin yok diyor

sakin psikolojiktir demeyin ben defalarca dedim

hayir diyo ben anlamiyormuyum diyo

eltimde AKDENİZ ATESİ var

Bu hastalik vucutta her yere vururmus

bilen yasayan varsa ALLAH askina bir el atsin

o kadar bakildi hep kendi hastsligin yapiyo diyolar
sadece cigerlerinde yaglanma varmis

diger butun hastaliklari FMF den dolayi

saclari dokuluyo kulaklarinin arkasindan bile su cikiyo

her an aci cekiyo

ALLAH korusun gizli kanser falan olabilirmi

yoksa bu Fmf hastaligi gercekten boyle mi yapar

Nolur konum burda kalsin lutfen ....

nasil pis bi hastaliktir cook cook zor kuzenimde var siddetli karin agrilari dogumdan beter yerleri cirmalar artik kemik agrilari sizilar romatizma zannettiler once hatta bazi doktorlar kanda romatizmadan suphelenmislerdi cok sonra ogrendi akdeniz atesi oldugunu su anda amerikada yasiyo son saglik durumu nasil bilmiyorum ama turkiyedeylen sac dokulmeleri baslamisti ve ataklari cok sik olmuyodu arada oluyodu

nasil pis bi hastaliktir cook cook zor kuzenimde var siddetli karin agrilari dogumdan beter yerleri cirmalar artik kemik agrilari sizilar romatizma zannettiler once hatta bazi doktorlar kanda romatizmadan suphelenmislerdi cok sonra ogrendi akdeniz atesi oldugunu su anda amerikada yasiyo son saglik durumu nasil bilmiyorum ama turkiyedeylen sac dokulmeleri baslamisti ve ataklari cok sik olmuyodu arada oluyodu

Evet eltim 6yil once bulundu hastaligi her adet doneminde yerleti tirnaklarmis sukur suanda ilac kullaniyo
her adette oluyo ama eskisi kadar siddetli degil

ailedede var anne babasinda yok amcasinin cocuklarinda var eltim ve 2 kardesinde de var
cok kotu oldurucu diyolar bilmiyorum ALLAH KORUSUN

Canim arkadasim da FMF bu meret yuzunden safra kesesi ameliyati bile oldu:(megerse FMF ten mis.bi atak geldimi tirmalar yerleri resmen.saclarida dokuluyor:(eltinizinde muhtemelen ondan butun sikayetleri.rabbim sifa versin.

Canim arkadasim da FMF bu meret yuzunden safra kesesi ameliyati bile oldu:(megerse FMF ten mis.bi atak geldimi tirmalar yerleri resmen.saclarida dokuluyor:(eltinizinde muhtemelen ondan butun sikayetleri.rabbim sifa versin.[/QUOT
amin canim dedimya ilac kullaniyo eskisi kadar ataklari yok

ama baska sikayetleri cokkk bu gunlerdeki en buyuk sikayeti safra kesesi yemek yiyemiyo kucuk cocuk kadar yiyo
patliyacam yiyemiyorum diyo
yediklerim gogsumden tasacak neredeyse diyo sasirdik kaldik valla

FMF maalesef böyle bir hastalık. Bir öğrencimde vardı, o şekilde öğrenmiştim.

İnsanın psikolojisini de harap ediyor o ağrılar. Tam bir tedavi yöntemi de olmadığından yapılabilecek tek şey ancak ağrıları dindirmek için ilaç tedavisi yapmak.

FMF maalesef böyle bir hastalık. Bir öğrencimde vardı, o şekilde öğrenmiştim.

İnsanın psikolojisini de harap ediyor o ağrılar. Tam bir tedavi yöntemi de olmadığından yapılabilecek tek şey ancak ağrıları dindirmek için ilaç tedavisi yapmak.

Evet zor cok zor :43:

Benim esim akdeniz atesi hastasi (fmf) oncelikle genetik bir hastalik ve hastalik genetik test ile teshis ediliyor.tek bir ilaci var kolşin.fmf ic organlari curuten bir hastalik kolsin ic organlara zarar vermesini onleyen ic organlari koruyan bir ilac ayni zamanda atak sikligi ni dusuruyor normal yasamina rutin kontrollerle devam ediyoor.
Ilacini duzenli doktorun verdigi sayida kullanmasi lazim esim gunde 3 kere iciyor ilac miktarini doktor belrliyor.
Eger ilacini duzenli kullanirsa ve en onemlisi uzuntu stres yapmiyacak.normal yasantisina devam edebilir.esim duzenli kullaniyor 6 ayda bir duzenli romotoloji bolumune kontrole gidiyor ne agri nede atak geciriyor.
Sadece üzüldüğü ve stres yaptigi zamanlarda atak gecirir bunun icin üzüntü stres yasak .bunun disinda normal hayatina devam ediyor
Her fmf hastasi ayni sikayetleri tasimiyor ayni rahatsızlik gostermiyor.gecmisolsun

bir arkadaşımda var bu hastalık hapı var onu içer hep.bir de atak geldiği zaman 1 hafta falan eve kapanır o kadar agrı sancı oluyormus.Allah yardımcısı olsun eltinizin zor bir hastalık diye biliyorum ama ilacını kullanmazsa böbrekleri etkiliyormus sanırım.ilaçlar ilerlemesini engelliyormus mutlaka düzenli kullansın ilaçlarını ihmal etmesin

Benim esim akdeniz atesi hastasi (fmf) oncelikle genetik bir hastalik ve hastalik genetik test ile teshis ediliyor.tek bir ilaci var kolşin.fmf ic organlari curuten bir hastalik kolsin ic organlara zarar vermesini onleyen ic organlari koruyan bir ilac ayni zamanda atak sikligi ni dusuruyor normal yasamina rutin kontrollerle devam ediyoor.
Ilacini duzenli doktorun verdigi sayida kullanmasi lazim esim gunde 3 kere iciyor ilac miktarini doktor belrliyor.
Eger ilacini duzenli kullanirsa ve en onemlisi uzuntu stres yapmiyacak.normal yasantisina devam edebilir.esim duzenli kullaniyor 6 ayda bir duzenli romotoloji bolumune kontrole gidiyor ne agri nede atak geciriyor.
Sadece üzüldüğü ve stres yaptigi zamanlarda atak gecirir bunun icin üzüntü stres yasak .bunun disinda normal hayatina devam ediyor
Her fmf hastasi ayni sikayetleri tasimiyor ayni rahatsızlik gostermiyor.gecmisolsun

[romotoloji bolumu her hastanede yok bildigim kadariyla..siz istanbuldamisiniz esiniz nerde bakildi..esinizle ayni anlattiginiz gibi /COLOR]

Universite hastanerinde ve egitim arastirma hastanelerinde romotoloji bolumleei var dahiliye polikinligi yonlendiriyor direk randevu vermiyorlar biz istanbul anadolu yakasindayiz marmara universite hastanesinde yaptiriyoruz romotoloji bolumu disinda hicbir bolum bu hastaligi takip edemez.
Kaetal egitim arastirma hastanesinde de var birde maltepe universite hastanesinde var bildigim bunlar tekrar gecmis olsun

Universite hastanerinde ve egitim arastirma hastanelerinde romotoloji bolumleei var dahiliye polikinligi yonlendiriyor direk randevu vermiyorlar biz istanbul anadolu yakasindayiz marmara universite hastanesinde yaptiriyoruz romotoloji bolumu disinda hicbir bolum bu hastaligi takip edemez.
Kaetal egitim arastirma hastanesinde de var birde maltepe universite hastanesinde var bildigim bunlar tekrar gecmis olsun

Cok sagolun sizede gecmis olsun

Back
X