eltimin telkinleri

o karıştığı an. al o zaman sen yap deyip çekilin kenera.

ben işime karışılmasından hoşlanmam diye de söyleyin laf arasında.

onun gözünde sen daha küçüksün,yenisin,vs...

kendis ise bilgili,rütbeli,büyük vs yani sana bilmişlik taslıyo ,ben bilirim,yaparım,yönetirm ayakları...
geç kalmadan inceden inceye lafını ver altta kalma,ezilme,,,mesafeli ol

madem rahatsız oluyorsun açık açık olmasada ima et yada tamam de ama onun gözü önünde bildiğini yap
bence açık ol yoksa daha sonra hiç toparlayamazsın

bende 5 yıllık evliyim eltim ablam gibiydi..beraber yerdik içerdik gezerdik ama son 2 senedir arkamdan dedikodu yaptığını duymya başladım..ve sesimi çıkarmadım bilmiyormuş gibi davrandım ama mesafe koydum..aynı binada daireleimiz yanyana..aramızda ufak tefek sorunlar olmuştu..yani her ailede olacak şeylerdi ben aileme hayatta hiçbir şeyimi anlatmam..geçen hafta annem bana gelmişti eltim de aramızda yaşanan o sorunları tek tek anlatmış anneme bende çok sinirlendim...o nasıl sana anlatır dedim..yaptığı dedikodular yetmedimi şimdi de benim aileme mi anlatıyor dedim..çok kırıldım hiç bir şey demedim.akşam eşim geldi böyle böyle oldu dedim beni anneme şikayet etmiş dedim ağlayarak..annemde sinirlendi çıktı giitti..eşimde sen sus dedi abimle konuşacağım dedi..şu an bir hiç uğruna konuşmuyoruz..konuşmayıda düşünmüyorum..

tşk ederim arkadaşlar,öncelikle mutluyumki yeni arkadaşlar edindim sizlersiniz ne mutlu bana..

bunca insan aynı şeyi söylüyorsa yapmamam gereken belli demektir..fakat aynı şeyi bana arkadaşım demiş olsaki der "şunu şöyle yap daha iyi" çoğumuz deriz hiçde gücüme gitmez "ha öylemi bide dediğin gibi deniyim"derim..

peki neden o kadınınki batıyor kadının kötü niyeti yokda acaba art niyetli benmiyim,kendimi yargılıcak kadarda iyi niyetliyim onlara karşı..

bir olay daha aktarayım size kimde art niyet var söyleyin..

geçen iftar yemeğinde davetliydim,etlimde mekanda hazırdı,içeri girdiğimizde ezan okunmuştu yemeğe başlanmıştı..akıl edemeyip insanlarla tokalaştım,slmlaştım,ama kimseyi oturduğu yerden rahatsız etmeden ben bizzat yanlarına giderek..

kadında beni "oturda yemeğini ye"diye insan içinde toy durumuna düşürdü beni.. uslubu küçük düşürücüydü..belki haklı ama ben kişilik olarak insani ilişkileri çok kuvvetli biri değilim sıkılganım utangacım elim ayağım birbirine dolanır bazen bununda vermiş olduğu bir refleksti belki ama onlarda beni böyle tanıdı,kendimi böyle tanıttım huyum bu benim nişanlım bayılır çekingenliğime,hata bile olsaydı insan içinde yapılan bu uyarı beni hem gücendirdi hemde kadının üzerimde otorite kurmaya çalıştığı hissini verdi..

ohoo sizden 25 yas buyuk bir insandan bahsediyorsunuz
tamam o sekil yapmamasi gerek ama sonucta anneniz yasinda
size kaynanalik yapmaya kalkiyor yasindan oturu sanirim;;
Gulun gecin bosverin
bir kac yas buyuk olsa o zaman sinir olurdum
ve ben olsam takardim
ama diyorum ya yasca baya buyukmus
(yanlis anlamdim demi sizden 25 yas buyuk?)

bence ne derse desin ben bu sekil daha uygun buluyorum diyerek guzel bi dille izah edin ve istediginiz gibi yapin sonucda onla evlenmiyosunuz uzerinizde baski uygulamasina izin vermeyin tecrubelerime dayanarak soyluyorum kirmayan taraf hep kirilan tarafdir

tavrını koy canım çünkü zamanla sen sesini çıkarmadıkça başlayacak herşeye karışmaya evlenince hiç kurtulamazsın yoksa herşeyi yapar kaynananın yanında da kesinlikle ezdirme böyleleri kendi daha çok sevilsin diye herşeyi yapar herşeyi ;)

bence ne derse desin ben bu sekil daha uygun buluyorum diyerek guzel bi dille izah edin ve istediginiz gibi yapin sonucda onla evlenmiyosunuz uzerinizde baski uygulamasina izin vermeyin tecrubelerime dayanarak soyluyorum kirmayan taraf hep kirilan tarafdir

haklısınız..

Back
X