eltimle her fırsatta karsılastırıyorlar :( bi bakın

makule37

Mutluolmayaçalışanmutsuz
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2012
590
40
118
sizce nasıl davaranıyım sözlüyüm suan. kayınvalidem falan iyi gibiler şimdilik ama farkediyorumda mesela söz alışverşnde bizim bir tane askılı gecelik tarzı birşey alınır biz alalım edik işte eltimin ad X olsun X'e biz alamdık dedi neyse öyle diyince bizde almadık . nişan alışverişi konusu açıldı yine kayınvalidem: X sadece iki etek bi ayakkabı aldı dedi(önünü bağlıyo) biz sormadan söylüyor görümcemine düğünü var yakında bizde çeyiz kesmede hala var onu konusurken bu seferde X çeyizdede doğru düzgün bişiy almadı hiçç 2 milyarlık birşey aldı falan diyip bana bakıyo
BİRİNCİS ; eltim almaıs diye bende mi almamak zorundayım
her alıcagım seyin önünden eltimi öne sürerek ona almadık demesi bnim moralimi bozuyo o evleneli 4 sene olmuş
eltine almadık dedikleri zaman ben alıcagımdan vazmıgeceyim ?
sizce en doğrusu nasıl olur
onlaar karsı simdiden nasıl davranıyım tecrübeli ablalarım yardım edin kafam çok karısık onlar öyle söyledikçe annemde cok üzülüyor.:5::5:

Bırakın kim gönlünden ne geçerse onu alsın.
Kendi istediklerinizi,beğendiklerinizi sevgilinizle ve annenizle beraber alın.
Ayol hediyenin siparişi mi olurmuş?

sizce nasıl davaranıyım sözlüyüm suan. kayınvalidem falan iyi gibiler şimdilik ama farkediyorumda mesela söz alışverşnde bizim bir tane askılı gecelik tarzı birşey alınır biz alalım edik işte eltimin ad X olsun X'e biz alamdık dedi neyse öyle diyince bizde almadık . nişan alışverişi konusu açıldı yine kayınvalidem: X sadece iki etek bi ayakkabı aldı dedi(önünü bağlıyo) biz sormadan söylüyor görümcemine düğünü var yakında bizde çeyiz kesmede hala var onu konusurken bu seferde X çeyizdede doğru düzgün bişiy almadı hiçç 2 milyarlık birşey aldı falan diyip bana bakıyo
her alıcagım seyin önünden eltimi öne sürerek ona almadık demesi bnim moralimi bozuyo o evleneli 4 sene olmuş
onlaar karsı simdiden nasıl davranıyım tecrübeli ablalarım yardım edin kafam çok karısık onlar öyle söyledikçe annemde cok üzülüyor.:5::5:

cnm bu alışverişler altın işleri gerçekten sorun oluyo bence sen bunları umursama derim ben hiç bişey için şu olsun bu olsun demedim şükür sorunda yaşamadım muhtaçmıyım değilim benim ağız eğmemem eşimin de hoşuna gitti tmm usüller güzel ama bak şimdiden canını sıkmaya başlamışlar eski zamanlardan bir tabir kim naparsa şerefidir diye boşver ufakçılardan çok sinir olurum yaşamamak içinde elimden geleni yaptım naçizane fikrim bu......

söz için askılı gecelik alınması gereksiz gerçekten nişan düğün alışverişlerinde alınır böyle şeyler kaldı ki eltim nişan için nasıl bir etek ayakkabı almış ki nişan alışverişi adı üstünde makyaj malzemesi, iç çamaşırı, kıyafeti falanı filanı alınır yani. Çeyiz derken 2 milyarlık aldı derken 2 milyara ne almışlar bu zamanda 4 sene öncede olsa 2 milyara ne alınır ki. Çeyizi kendisi yapar kız gerisi ev düzmedir zaten. Hem kaynanan karışmasın istiyorsan sözlünle çıkıp alacaksın evinin eşyalarını nişanda da o almamış olabilir ben almak istiyorum tam olsun etrafıma mahcup olmak istemem dersin yani. Ben eltine alınmadığına inanmadım açıkçası.

Hic takilmayin boyle seylere siz de onlar soylemeden bizde adet boyledir deyin nealırsanız sizin şerefinize deyin kendi istediginizi de yaptirin içinizde uhde kalır

Ne istiyorsan onu al olabilir ama ben almayı planlıyorum de geçç hiç sevmem karışılsın edilsin allah bna göstermesin o günlerii kavga ederim kesinn :41:

aldır herşeyi gönlüne göre aama tabi nişanlına alttan gazı ver yumuşak yumuşak onu kafaya almaya bak bende evleneli 3.5 yıl oldu bir iç çamaşırı dahi alınmadı bırak kıyafetiiii :52: içimde öyle bir uhteki anlatamam yıllar geçsede uhte olarak kalacak valla .o yüzden aldırabildiğini aldırrrrrrrrr

baştan tavrını koy canım,ne kadar sessiz kalırsanız o kadar canınızı sıkarlar ona alınmamış olabilir ama böyle şeyler bir kere oluyor içinizde kalırsa çok pişman olursanız.hem ne kadar yaparlarsa o kadar değeriniz olur gözlerinde tecrübeyle sabit...benim de kayınvalidem sürekli benden 7 yıl önce evlenmiş görümcemle karşılaştırırdı beni..bi çok şeyi biz eşimle ortak yaptık , onlardan birşey beklmedik o yüzden herşeyi gönlüme göre yaptım içimde kalmadı neyseki..kayınvalidem hiç rahatsızlık duymadı birşey yapmamaktan oğlunu evlendirirken biraz emek verse eminim daha değerli olurdum gözünde.bizde hala görümcemle karşılaştırılma devam ediyor bu arada..ne kadar fedakarlık yaparsan yap hiçbir zaman takdir görmüyorsun yani sana söyleyeceğim..

bu adettir sanırım hak geçmesin diye öbür geline ne kadar altın eşya alındıysa yeni geline de okadar şey alınır... mantıklı da bence öbür gelinin kalbi acımaz mı yerine koy kendini ona ne alındıysa aynısı sana da alınır... ha sen dersenki masrafları ben karşılıycam diye istediğini al bişey diyemezler... benim arkaşıma öyle yaptılar istediği koltuk takımı eşya ne varsa kendine aldı zaten hemşire ekonomik özgürlüğü var boyun egmedi kimseye ne istiyosa aldı eşiyle beraber öderler artık...

Yahu yeni tanidigin kv'den ile iç çamisiri, gecelik alip, hatta konu olmasi ne kadar çirkin ya.
Insanlar evlendiklerinde niye böyle eziyetlere giriyorlar?
Artik herkezin maddi durumu ortada, herkez kendine iç çamasirini, geceligini alabilir.
Bunu karsi taraftan arzu etmek bana gerçekten abes geliyor.
Türk kültüründe hersey (gereksiz) tabu oluyor, kocanin yaninda giyecegin gecelegini, kvden almasi nasil oluyorda
tabu olmuyor vallahi hiç anlamadim.

Ve bu tür olaylar zaten nisanda olur, birde sözde olmasini ilk defa duyorum.
Eger bir tavsiye verebilirsem, fazla yüz göz olmayin karsi tarafla.
Bohçaymis, gecelikmis hiç gerek yok.
Sadece nisan ile beraber bi söz/nisan kiyafetine bakarsiniz olup biter.

Yahu yeni tanidigin kv'den ile iç çamisiri, gecelik alip, hatta konu olmasi ne kadar çirkin ya.
Insanlar evlendiklerinde niye böyle eziyetlere giriyorlar?
Artik herkezin maddi durumu ortada, herkez kendine iç çamasirini, geceligini alabilir.
Bunu karsi taraftan arzu etmek bana gerçekten abes geliyor.
Türk kültüründe hersey (gereksiz) tabu oluyor, kocanin yaninda giyecegin gecelegini, kvden almasi nasil oluyorda
tabu olmuyor vallahi hiç anlamadim.

Ve bu tür olaylar zaten nisanda olur, birde sözde olmasini ilk defa duyorum.
Eger bir tavsiye verebilirsem, fazla yüz göz olmayin karsi tarafla.
Bohçaymis, gecelikmis hiç gerek yok.
Sadece nisan ile beraber bi söz/nisan kiyafetine bakarsiniz olup biter.
canım bizim adetlerimizde bohca cok önemlidir gelen misafirlerin önünde açılır gösterilir kimseye mahcup olunmasın diye bazı şeyleri abartmadan almak zorundayız elalem ne der hesabı :S

aldır herşeyi gönlüne göre aama tabi nişanlına alttan gazı ver yumuşak yumuşak onu kafaya almaya bak bende evleneli 3.5 yıl oldu bir iç çamaşırı dahi alınmadı bırak kıyafetiiii :52: içimde öyle bir uhteki anlatamam yıllar geçsede uhte olarak kalacak valla .o yüzden aldırabildiğini aldırrrrrrrrr

ayy canım ya o derece yapanlarda varmı gercekten :(

baştan tavrını koy canım,ne kadar sessiz kalırsanız o kadar canınızı sıkarlar ona alınmamış olabilir ama böyle şeyler bir kere oluyor içinizde kalırsa çok pişman olursanız.hem ne kadar yaparlarsa o kadar değeriniz olur gözlerinde tecrübeyle sabit...benim de kayınvalidem sürekli benden 7 yıl önce evlenmiş görümcemle karşılaştırırdı beni..bi çok şeyi biz eşimle ortak yaptık , onlardan birşey beklmedik o yüzden herşeyi gönlüme göre yaptım içimde kalmadı neyseki..kayınvalidem hiç rahatsızlık duymadı birşey yapmamaktan oğlunu evlendirirken biraz emek verse eminim daha değerli olurdum gözünde.bizde hala görümcemle karşılaştırılma devam ediyor bu arada..ne kadar fedakarlık yaparsan yap hiçbir zaman takdir görmüyorsun yani sana söyleyeceğim..
çok haklsın gercekten cok iyi anlamıssın beni.iyilik eden fedakarlık eden ne zaman yaranmış ki zaten

Bak bende aman soyle biyle diye acidim kayinvalidem dugunde bile sorun cikararak gelin odasinda bizi ayirmaya calisti esimde kiymetimi bilmiyoe su an sakin acima sakin

Bak bende aman soyle biyle diye acidim kayinvalidem dugunde bile sorun cikararak gelin odasinda bizi ayirmaya calisti esimde kiymetimi bilmiyoe su an sakin acima sakin
yani eltim gidip ev eşyasını bile kendi beğenip almamış kayınbabam kendi zevkine göre almış bu konuda da bana sormadan alırlarsa elti falan dinlemycm yani bnm saygımı sevgimi yitiriyorlar ufakta olsa can sıkıyo devamlı söylendikçe şimdiden eltiyle kıyas yapıyorlar

Eltin baska biri sen baska birisin alisverislerde eltin soyle demeden once annen bizde boyle desin siz kurallari koyun, eltin soyle derse ben boyle istiyorum annecim de saka ile karisik seni yildirirsa hep boyle gider

valla bizde tam tersi oldu.onlar almak istedi ben almak istemedim ama eltine almıştık dediler boşverin ben istemiyorum ddim.ben kolay beğenirim eltim onları günlerce gezdirmiş.yapman gerek tek şey bir gü lafın arasında şunu söylemek ; annecim anlıyorum eltimin bunları yok ona bunları almamışsınız ama aradan kaç yıl geçmiş yazık kadının içinde kalmıştır onlar.benimde mi içimde kalsın ? böyle konuş anlar inşallah :49:

canım bizim adetlerimizde bohca cok önemlidir gelen misafirlerin önünde açılır gösterilir kimseye mahcup olunmasın diye bazı şeyleri abartmadan almak zorundayız elalem ne der hesabı :S

Herseyi almak istemiyo olabilirler mahcup olunucak bise yok ama el alemi bu kadar takıyorsanız kendiniz alırsınız herseyi kimseyi zorlayamazsiniz. zaten isteksiz alicaklarsa almasınlar daha iyi.

Son düzenleme:

Ne? Bide bu özel esyalari baskalaridami görüyor? Bilmiyorum, sanirim herkezin aile, kültür durumu farkli. Yalniz sen annenlere diyemezmesin, anne ben bohça felan istemiyorum diye? O'da gelenlere "gençler istemiyordu" felan diyip, sizin üzerine atsa?

Senin için bu kadar önemliyse söylemen daha doğru olur.
Mesela X'e almadık dedikleri zaman,bizde adettir,bizim çevremizde alınır gibi şeyler söyleyebilirsin.

Back
X