Eltimle yaşadığımız sorun

Balbocekkus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2020
4
3
1
35
Merhaba kk ,saniyeler önce üye oldum bu ilk üyeliğim ve biraz heyecanlıyım cok uzun yazmamaya calışacağım ,yorumlarını bekliyorum yorum yapmayan üyelerinde canı sağolsun okumaları yeter...
Eşimle 4 yıl önce evlendim yaşlar 28-30 eşimle üniversiteden beri tanışırız bazı aile konularını biliyordum.Eşimle abisi o yıllar küsmüşlerdi evlendiğimiz zaman eltimi ilk orada görmüştüm,sohbetim vs yok.Kayınvalidem hastalandı 2 hafta önce hastaneye gittik apar topar koah teşhisi koydular.O günden beri izin alıp kendi isteğimle kayınvalideme baktım evinde cok tatlı,hoş sohbetli birisidir.Bugün sabah kahvaltıda gecmiş olsuna gelenler vardı misafirler kahvaltı hazırlarken eltim geldi ama suratı asık hastaneye gelmemişti hic aramamışta neyse oturdu bebeğim 9 aylık ağlarken yeter artık sustur şu bebeği zır zır ağlamasın dedi ben ve misafirler tepki gösterince birden o cemkiren kadın diğer odaya gecerek kayınbiraderimi aramış ağlama ses tonuyla neymiş az cocuğu sustur musun demiş tüm misafirler şahit bildiğiniz bağıra bağıra sustur şu bebeği dediğini ben daha fazla kalmak istemedim misafirlerle evden gittik kayınvalideme de ayıp oldu aslında hic sucu yok alakası bile yok galiba kayınbiraderim ona tokat atmış burdada mı ortalığı karıstırıyosun diye aslında üzüldüm ama bugün kv kalıcaklar sizce kv oradan almalı mıyım ?cünkü aşırı ilgisizler bunu bende gördüm eşim annem onlardan bişey istemez dedi ama kv yaşlı 4 gün kalıcak eltim acaba iyi bakabilir mi yoksa kv ev yemeği yapıp göndermeli miyim​

Merhaba kk ,saniyeler önce üye oldum bu ilk üyeliğim ve biraz heyecanlıyım cok uzun yazmamaya calışacağım ,yorumlarını bekliyorum yorum yapmayan üyelerinde canı sağolsun okumaları yeter...
Eşimle 4 yıl önce evlendim yaşlar 28-30 eşimle üniversiteden beri tanışırız bazı aile konularını biliyordum.Eşimle abisi o yıllar küsmüşlerdi evlendiğimiz zaman eltimi ilk orada görmüştüm,sohbetim vs yok.Kayınvalidem hastalandı 2 hafta önce hastaneye gittik apar topar koah teşhisi koydular.O günden beri izin alıp kendi isteğimle kayınvalideme baktım evinde cok tatlı,hoş sohbetli birisidir.Bugün sabah kahvaltıda gecmiş olsuna gelenler vardı misafirler kahvaltı hazırlarken eltim geldi ama suratı asık hastaneye gelmemişti hic aramamışta neyse oturdu bebeğim 9 aylık ağlarken yeter artık sustur şu bebeği zır zır ağlamasın dedi ben ve misafirler tepki gösterince birden o cemkiren kadın diğer odaya gecerek kayınbiraderimi aramış ağlama ses tonuyla neymiş az cocuğu sustur musun demiş tüm misafirler şahit bildiğiniz bağıra bağıra sustur şu bebeği dediğini ben daha fazla kalmak istemedim misafirlerle evden gittik kayınvalideme de ayıp oldu aslında hic sucu yok alakası bile yok galiba kayınbiraderim ona tokat atmış burdada mı ortalığı karıstırıyosun diye aslında üzüldüm ama bugün kv kalıcaklar sizce kv oradan almalı mıyım ?cünkü aşırı ilgisizler bunu bende gördüm eşim annem onlardan bişey istemez dedi ama kv yaşlı 4 gün kalıcak eltim acaba iyi bakabilir mi yoksa kv ev yemeği yapıp göndermeli miyim​
Eltiniz amma gıcık o ne öyle ya haddini bildirdiniz mi ? İçiniz nasıl rahat edicekse öyle yapın eğer cidden bakmayacaklarsa 4 günlük kadıncağızı elinden alın rahatsızmışta

Kayınvalideyi onların yanından almak olur mu emin olamadım. Ama yemek yapıp göndermek olabilir. Ama yemeği yapıp kapıdan bırakıp dönmeyin. Hiç değilse bir 10 dk içeri girip kayınvalidenizin yediğinden emin olun çünkü eltide farklı bir potansiyel var, o yemek hiç sofraya konmayabilir, kendileri afiyetle yer, kayınvalideye kalmayabilir vs.

Kayinbirader dedigin eltinin esi sanirim. Esinden siddet goren huysuz bir eltin var sanirim. Ve anladigim kadariyla siz evinize gelmissiniz ama onlar kayinvalidede kalacaklar. Kayinvalide evinden gitmek istemeyebilir. Bir de kayinbirader de onun oglu. Oglundan annesini kacirmak gibi olmaz mi? Ben sanirim bunu yapmazdim kayinvalidenin onayini almadan. Keske hastaneden evine getirip evinde baksaydin. Yarin gidip alman daha ters teper gibi. Ama bir ara ugrayip nasil oldun diye kayinvalideye bakmaya gidebilirsin.

Gelmeyi kayınvalideniz kendisi istemezse nasıl alacaksınız? Eşiniz ne kadar oğluysa kayınbiraderiniz de o kadar oğlu, oğulları arasındaki dengeyi bırakın kv kursun, siz müdahil olmayın. Anne oğul arasına girersiniz.

Kayınvalideniz derse ki size beni alın sen bak, o zaman alırsınız.

Bırakın eltinizin mi kim bakacaksa iyi bakıp bakmayacağını kvniz yaşasın görsün, siz niye evlat gibi kvyi koruma telaşına düştünüz ki? Koca kadın, "Burada rahat edemedim" diyebilir herhalde değil mi?
Kayınvalidem yaşlı ve şuan bir hastalık teşhisi kondu .İyi bakılması gerek beslenme düzeni, pskilojisi önemli o acıdan bakmak istedim

Göndermeyin siz yemek baksınlar kocaman kadın memnun kalmazsa size ulaşır zaten arada siz yada eşinizde dolaşırsınız durumu nasıl iyi mi diye bir şikayeti varsa bildirir herhalde kayınvalideniz.

Gelmeyi kayınvalideniz kendisi istemezse nasıl alacaksınız? Eşiniz ne kadar oğluysa kayınbiraderiniz de o kadar oğlu, oğulları arasındaki dengeyi bırakın kv kursun, siz müdahil olmayın. Anne oğul arasına girersiniz.

Kayınvalideniz derse ki size beni alın sen bak, o zaman alırsınız.
Eltiniz amma gıcık o ne öyle ya haddini bildirdiniz mi ? İçiniz nasıl rahat edicekse öyle yapın eğer cidden bakmayacaklarsa 4 günlük kadıncağızı elinden alın rahatsızmışta
Küfür eden ve sigara icen insanlara karşı önyargın olmaması rağmen cok küfür eden biri olduğunu duydum bugünde öfkemi kontrol etmek istedim biraz sesimi yükselttim ama ben demeye kalmadan misafirler haddini bildirdi bende almak istiyorum o yüzden daha yeni yeni kendine geldi

Kayinbirader dedigin eltinin esi sanirim. Esinden siddet goren huysuz bir eltin var sanirim. Ve anladigim kadariyla siz evinize gelmissiniz ama onlar kayinvalidede kalacaklar. Kayinvalide evinden gitmek istemeyebilir. Bir de kayinbirader de onun oglu. Oglundan annesini kacirmak gibi olmaz mi? Ben sanirim bunu yapmazdim kayinvalidenin onayini almadan. Keske hastaneden evine getirip evinde baksaydin. Yarin gidip alman daha ters teper gibi. Ama bir ara ugrayip nasil oldun diye kayinvalideye bakmaya gidebilirsin.
Şiddet uyguladığını misafirden öğrendim ben o şiddeti görmedim görsem kızgın olsamda napuyosun derdim bilmiyorum onlara pek güvenemiyorum bugünden sonra iletişimim yoktu daha da olmazda kayınvalidemi görmeye gelmeyen birinin iyi bakabileceğini pek ihtimal vermiyorum

Kayınvalidem yaşlı ve şuan bir hastalık teşhisi kondu .İyi bakılması gerek beslenme düzeni, pskilojisi önemli o acıdan bakmak istedim

Siz durduk yere henüz bir eksiklik-ilgisizlik yaşanmadan müdahil olmayın, gereksiz olur diyorum.
Kvniz hastadır yaşlıdır da aklı fikri yerinde herhalde değil mi? Yani kendisine iyi muamele edilmediğini, ilginin-bakımın yeterli gelmediğini görüp talep edebilir, söyleyebilir? Siz karışmayın kendisinden bir rahatsızlık anlatımı, talebi vb. olmadıkça diyorum, aylar yıllar değil, 4 gün neticede bir de.

Yine de siz bilirsiniz, sonra "Ne demek istedi banağğ, ben bakamıyom muğğ" diye eltiniz falan yine bir şeyler karışmasın durduk yere. Bi bırakın, salın diyorum.

Küfür eden ve sigara icen insanlara karşı önyargın olmaması rağmen cok küfür eden biri olduğunu duydum bugünde öfkemi kontrol etmek istedim biraz sesimi yükselttim ama ben demeye kalmadan misafirler haddini bildirdi bende almak istiyorum o yüzden daha yeni yeni kendine geldi
İyi niyetinizi anlıyorum ama o kadın kayınvalidenizin kaç yıllık gelini. Emin olun iyi tanıyordur. Rahatsız olsa kaç yaşında kadın size söyleyebilir "bana sen bak" diye.
Siz yeni tanışmışsınız ama o kadın yıllardır ailede. Bırakın kararı kayınvalideniz versin, yoksa kayınbiraderiniz "sen kimin annesini kimden alıyorsun" derse yeridir.

Ne yemek yapıp götürün nede kendi evinize alın şunun şurasında 4 gün kalacak bir telefon açın nasılsın diye iyi değilim gelin beni buradan alın der kayinvalideniz yada siz sorun rahatın yerinde istersen aldirabilirim diye ama direk öyle almaya gitmeyin sizin eşiniz ne kadar ogluysa kayinbiraderiniz o kadar oğlu bırakın da o dengeyi kayinvalideniz kursun koah hastası teyzem var çok da abartilacak bi durum değil psikoloji falan 4 gün den de hiç birşey olmaz

Bence konuya girmeyin.O da gelin sizde fark yok kadın isterse çağırır gider alırsınız yemek vs yaparlar ben olsam hiç böyle işe karışmam.

Şiddet uyguladığını misafirden öğrendim ben o şiddeti görmedim görsem kızgın olsamda napuyosun derdim bilmiyorum onlara pek güvenemiyorum bugünden sonra iletişimim yoktu daha da olmazda kayınvalidemi görmeye gelmeyen birinin iyi bakabileceğini pek ihtimal vermiyorum
Once kafama birsey takildi. Izninle onu sorayim. Yukarida eltinin odaya girip esini aradigini yazmissin. Esi sonra eve geldiginde mi tokat atti? Cunku sen demissin ki ben misafirlerle sonra cikip gittim. Yukarida da gorsem ne yapiyorsun derdim demissin de oradan kafam takildi. Neyse kari-koca arasina girilmez. Bence bu konulara eltinle hic girme. Onlar kendi problemlerini kendileri cozsunler.
Diger konuya gelirsek kayinvalideni gormeye gelmeyen birinin ona iyi bakip bakmayacagini bilemeyiz. Gecmiste belki birseyler yasadiklari icin eltin mesafeli davraniyordur. Bunu bilemezsin. Ancak is hasta bakimina gelince belki iyi bakabilir. Dedigim gibi yapabilecegin tek sey yarin yemek yap, size yemek getirdim de. Biraz dur. Hemen gitmek olmaz. O gun birak onlar dursunlar. Sonra da de ki eltine sen bugun yorulursan yarin ben bakiyim. Sen de islerin varsa onlari yaparsin hem. Ertesi gun de sen bakaesin. Boylece kimseyi kirmamis olursun. Ne kadar kotu bakarsa baksin dovecek degil ya. En fazla bir gun sabret, o gun ağı da olsa yut. Hem o ailenin tek evladi sadece siz degilsiniz. Onlarin bakmasina musade etmezsen onlari ezmis olursun.

Son düzenleme:
Kayınbirader değil kayın o. Eltinizin yaptığı terbiyesizlik ben olsam orda ağzının payını verirdim. Ev kimin evi? Eltinin evinde kalıyorsa kv yemek yapıp yollamak olmaz. Kv kendi evindeyse olur.

Bir de su var. Yarin gitmeni yanlis da anlayabilir eltin. Beni kontrol etmeye geldi diye de dusunebilir. Bence en iyisi aslinda hic gitmemek. Kayinvalideyi arayip nasilsin diye sorabilirsin. O zaten memnun degilse soyler. Bir de KOAH mis kayinvalide. Yani siz biraz fazla evhamlisiniz sanirim. Kayinvalide kendi de idare edebilir. Diger turlu elti ile kayinvalideye bakma yarisina girdi diye de dusunulebilir.

Back
X