Eltiyle araya mesafe nasıl konulur?

sufisentir

İnsandan örülmüş duvarlar içindeyim.
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
5.715
12.056
448
Merhana hanımlar

Evet konu elti.Malesef eltiyle ilgili konu açmak hiç istemezdim ama beni de buldu bu dert :)
Bulunduğum şehirde 2 eltim var sadece akraba olarak kimsemiz yok başka.2 senelik evlilikte ikisiyle de sorunum olmadı.Zaten ikisi de benden büyükler annem yaşındalar neredeyse.
Hep mesafeli seviyeli oldum elimden geldiğince yardımcı olabilceğim şeylerde yardımcı oldum.
Ama son zamanlarda büyük eltim beni rahatsız ediyor onunla görüşmek istemiyorum artık en azından çok az görüşmek istiyorum diyelim.
Kendisi sürekli kendi hastalıklarından kendi mükemmel hayatından evini ne kadar iyi temizlediğinden en zeki çocuğun kendi torunu olduğundan vs. filan bahsedip duruyor.
Muhabbeti beni aşırı bayıyor artık ve karşısındaki insanı açık açık küçümsüyor bunu hissediyorum.
Kibirli üstten bir konuşma tavrı var maddi durumları iyi eşi iyi konumda olan biri sanırım bu nedenden bizim aldığımız giydiğimiz ne bileyim oturduğumuz evi her şeyimizi küçümsüyor gibi.
Misal ben şunu aldım şuraya gittim yenge diyorum lafı açılıyor haa öyle mi ben de şunu yaptım(daha üst bi marka misal)
Ya da yeğenimi soruyor çişini söylüyor mu diye evet 3 aydır söylüyor yenge diyorum aa benim torunum şu kadar zaman önce söyledi diyor suratındaki ifade tabi ki dillere destan bi kibir ifadesi.Ki en sevmediğim şey çocukları kıyaslamaktır bir eğitimci olarak.
Kısaca bu kadına katlanamayorum ben artık bayramda seyranda görmek istiyorum sadece ama olmuyor malesef.
Şöyle ki iki tane gelini var benimle yaşıt sayılırlar aramızda gayet iyidir görüşürüz filan.
Şimdi beni bir etkinliğe çağırıyorlar bi bahane buluyorum gelini bana kırılıyor aa sufi sen neden böyle yapıyorsun diyor olayın iç yüzünü bilmiyor tabi kız.E kıza kaynanasını kötüleyecek halim de yok bulduğum bahaneleri de anlamıyor olsun gelirsin 1 saat uğrarsın falan diyor.
Mecburen kırılmasınlar diye gidiyorum.
Mesela yarın akşam bir diğer geline yemeğe gidecekmişiz(tabi kaynana olarak eltimde gelecek) eşime arayıp söylemiş yeğeni eşim de tamam demiş ama ben istemiyorum.Eşim de ben şimdi ne bahane bulayım diyor.
Vallahi bıktım artık ne beni çağırsınlar ne ben onları çağırayım kadının negatif enerjisinden bıktım gerçekten.
Eve geliyorum 1 saat başım ağrıyor sinirden hayır annem yaşında kadın uygun bi şekilde ağzının payını veriyorum ama tersleyemiyorum malesef yaşından ötürü.Off napıyım kızlar ya bi akıl verin.

Son düzenleme:
Sürekli kendini öven insanların genelde aşağılık kompleksi oluyor. Hep bi bahane üretseniz anlayacak türden bi insan mı? Yoksa açık açık söylemek son çare mi:110:

Kendisi sürekli kendi hastalıklarından kendi mükemmel hayatından evini ne kadar iyi temizlediğinden en zeki çocuğun kendi torunu olduğundan vs. filan bahsedip duruyor.

Şunu okuyunca aklıma birisi geldi,aynı gerçekten:)
Böyle kendini övmeye başlayınca hemen konuyu yuvarlayıp genele yayın.Herkesin derdi kendine büyük,herkesin çocuğu kendine özel gibi...Temizlikten bahsedince hepimiz yapıyoruz,her zamanki işler diyebilirsiniz.Kısacası onun çok özel diye anlattığı konuların normal hatta sıradan olduğunu vurgulayın.Detaya girmesine veya abartmasına engel olmuş olursunuz.

Sürekli kendini öven insanların genelde aşağılık kompleksi oluyor. Hep bi bahane üretseniz anlayacak türden bi insan mı? Yoksa açık açık söylemek son çare mi:110:
Yani bilemiyorum ki ama muhabbeti beni artık cidden bayıyor gördüğüm yerde kaçmak istiyorum bıktım o ve mükemmel hayatını sürekli dinlemekten.
Açık açık söyleyemem söylersem bunu tüm sülaleye yayar ve yıllarca dedikodumu yapar o tarzda bi insan.
Hem bu sefer eşimin de abisiyle arası bozulabilir bunu da hiç istemem.
Aslında sadece eşim gitse davetlere ben gitmesem ne güzel olur ama eşim de öyle olmaz yalnız nasıl gideyim diyor.

Merhana hanımlar

Evet konu elti.Malesef eltiyle ilgili konu açmak hiç istemezdim ama beni de buldu bu dert :)
Bulunduğum şehirde 2 eltim var sadece akraba olarak kimsemiz yok başka.2 senelik evlilikte ikisiyle de sorunum olmadı.Zaten ikisi de benden büyükler annem yaşındalar neredeyse.
Hep mesafeli seviyeli oldum elimden geldiğince yardımcı olabilceğim şeylerde yardımcı oldum.
Ama son zamanlarda büyük eltim beni rahatsız ediyor onunla görüşmek istemiyorum artık en azından çok az görüşmek istiyorum diyelim.
Muhabbeti beni aşırı bayıyor artık ve karşısındaki insanı açık açık küçümsüyor bunu hissediyorum.
Kibirli üstten bir konuşma tavrı var maddi durumları iyi eşi iyi konumda olan biri sanırım bu nedenden bizim aldığımız giydiğimiz ne bileyim oturduğumuz evi her şeyimizi küçümsüyor gibi.
Misal ben şunu aldım şuraya gittim yenge diyorum lafı açılıyor haa öyle mi ben de şunu yaptım(daha üst bi marka misal)
Ya da yeğenimi soruyor çişini söylüyor mu diye evet 3 aydır söylüyor yenge diyorum aa benim torunum şu kadar zaman önce söyledi diyor suratındaki ifade tabi ki dillere destan bi kibir ifadesi.Ki en sevmediğim şey çocukları kıyaslamaktır bir eğitimci olarak.
Kısaca bu kadına katlanamayorum ben artık bayramda seyranda görmek istiyorum sadece ama olmuyor malesef.
Şöyle ki iki tane gelini var benimle yaşıt sayılırlar aramızda gayet iyidir görüşürüz filan.
Şimdi beni bir etkinliğe çağırıyorlar bi bahane buluyorum gelini bana kırılıyor aa sufi sen neden böyle yapıyorsun diyor olayın iç yüzünü bilmiyor tabi kız.E kıza kaynanasını kötüleyecek halim de yok bulduğum bahaneleri de anlamıyor olsun gelirsin 1 saat uğrarsın falan diyor.
Mecburen kırılmasınlar diye gidiyorum.
Mesela yarın akşam bir diğer geline pizza yemeye gidecekmişiz(tabi kaynana olarak eltimde gelecek) eşime arayıp söylemiş yeğeni eşim de tamam demiş ama ben istemiyorum.Eşim de ben şimdi ne bahane bulayım diyor.
Vallahi bıktım artık ne beni çağırsınlar ne ben onları çağırayım kadının negatif enerjisinden bıktım gerçekten.
Eve geliyorum 1 saat başım ağrıyor sinirden hayır annem yaşında kadın uygun bi şekilde ağzının payını veriyorum ama tersleyemiyorum malesef yaşından ötürü.Off napıyım kızlar ya bi akıl verin.

Hahaa aynen benim eltimmm ayni kibir ayni narsist kişilik :KK70::kusmuk:
Tek fark biz ayni yastayiz ama sanki mübarek bir zât-ı kelam gibi davranır kendisi.
Kesinlikle son noktaya kadar sabretmis alttan almis taraf bendim ve en sonunda kv.min huzurunda whatsappta güzeel bi kavga yaptık orda engelledim suan o kadar rahatim ki :cool:
Esimde sağolsun her türlü salakligina sahit olduğu için benden yana :cool:
Tavsiye ederim içinizi dışa vurun çekinmeyin sonu selâmet çünkü :KK8:

haklisiniz sonuna kadar ama neden mesafe koyabiyorsunuz sizden cok buyuk
İşte sorun da o zaten yaşıtım olsa şakaya vururum sus kız biraz filan derim mesela.
Ama annem yaşında olunca herkes mecbur oturup onu dinliyor aslında herkesi bayıyor bir tek beni değil farkındayım.

Yani bilemiyorum ki ama muhabbeti beni artık cidden bayıyor gördüğüm yerde kaçmak istiyorum bıktım o ve mükemmel hayatını sürekli dinlemekten.
Açık açık söyleyemem söylersem bunu tüm sülaleye yayar ve yıllarca dedikodumu yapar o tarzda bi insan.
Hem bu sefer eşimin de abisiyle arası bozulabilir bunu da hiç istemem.
Aslında sadece eşim gitse davetlere ben gitmesem ne güzel olur ama eşim de öyle olmaz yalnız nasıl gideyim diyor.
O zaman sizde kendi hayatınızı anlatın ve onu daha çok bayın:super: böyle bir insan tanesinden bir adet de bende var aynı taktiği uyguluyorum nispeten daha uzak:KK51:

Şunu okuyunca aklıma birisi geldi,aynı gerçekten:)
Böyle kendini övmeye başlayınca hemen konuyu yuvarlayıp genele yayın.Herkesin derdi kendine büyük,herkesin çocuğu kendine özel gibi...Temizlikten bahsedince hepimiz yapıyoruz,her zamanki işler diyebilirsiniz.Kısacası onun çok özel diye anlattığı konuların normal hatta sıradan olduğunu vurgulayın.Detaya girmesine veya abartmasına engel olmuş olursunuz.
Bu çocukları kıyasladığında falan sürekli diyorum her çocuğun gelişim düzeyi farklıdır her çocuk hazır olduğunda yaşar bazı şeyleri filan diye de ama analdığını da pek sanmıyorum.Kendisini modern kadın olarak tanımlar ama cahilin önde gideni bence gelinlerine filan da çok despot davranır ve sürekli ben hiç kaynanalık yapmam ki diye söyler durur.

Hahaa aynen benim eltimmm ayni kibir ayni narsist kişilik :KK70::kusmuk:
Tek fark biz ayni yastayiz ama sanki mübarek bir zât-ı kelam gibi davranır kendisi.
Kesinlikle son noktaya kadar sabretmis alttan almis taraf bendim ve en sonunda kv.min huzurunda whatsappta güzeel bi kavga yaptık orda engelledim suan o kadar rahatim ki :cool:
Esimde sağolsun her türlü salakligina sahit olduğu için benden yana :cool:
Tavsiye ederim içinizi dışa vurun çekinmeyin sonu selâmet çünkü :KK8:
Eşim de o zaman işler çok karışır ortalık birbirine girer diyor çünkü diğer eltilerle böyle sorunlar olmuş daha önce.
Yıllarca bunun muhabbeti olmuş kavgalar edilmiş falan ayy hiç uğraşamam en iyisi uzak durmak bahane bulmak.
Ama bulduğum bahanelerden de anlamıyorlar sorun orda işte.İşim var diyorum gel sonra halledersin şuraya gideceğim ya lütfen sonra git eşimle işimiz var diyorum pat diye eşimi arayıp onu ikna ediyorlar falan off çok ısrarcı insanları da sevmiyorum ben ya valla gına geldi yani.

Siz de iyi yapmışsınız gayet kurtulmuşsunuz bir narsistin zırvalarını dinlemekten :KK50:

Eşim de o zaman işler çok karışır ortalık birbirine girer diyor çünkü diğer eltilerle böyle sorunlar olmuş daha önce.
Yıllarca bunun muhabbeti olmuş kavgalar edilmiş falan ayy hiç uğraşamam en iyisi uzak durmak bahane bulmak.
Ama bulduğum bahanelerden de anlamıyorlar sorun orda işte.İşim var diyorum gel sonra halledersin şuraya gideceğim ya lütfen sonra git eşimle işimiz var diyorum pat diye eşimi arayıp onu ikna ediyorlar falan off çok ısrarcı insanları da sevmiyorum ben ya valla gına geldi yani.

Siz de iyi yapmışsınız gayet kurtulmuşsunuz bir narsistin zırvalarını dinlemekten :KK50:

Esinimi arıyor ne munasebet keşke alıştrmasaydınız böyle.
Evet şükür ki ben kurtuldum aylardır görmüyorum hayattan zevk almaya başladım resmen :spor:
Madem direkt kesemiyorsunuz alakayi o zaman sizde kırıcı olun musait değilim, bisey olduğu zaman eşimi değil beni ara abla, daha sonra inşh vs vs.
Ama istikrarlı bi şekilde yapın böyle yoxa zor kurtulursunuz gibi

Esinimi arıyor ne munasebet keşke alıştrmasaydınız böyle.
Evet şükür ki ben kurtuldum aylardır görmüyorum hayattan zevk almaya başladım resmen :spor:
Madem direkt kesemiyorsunuz alakayi o zaman sizde kırıcı olun musait değilim, bisey olduğu zaman eşimi değil beni ara abla, daha sonra inşh vs vs.
Ama istikrarlı bi şekilde yapın böyle yoxa zor kurtulursunuz gibi
Yok eltim aramaz o ısrarcı değildir şimdi ama gelinleri ve oğulları çok ısrarcılar.Aramızda pek yaş farkı da yok samimi olunca böyle yapıyorlar.Ben hayır diyorum mesela pat diye eşimi arıyorlar sufi böyle böyle dedi ama siz gelin amca sen onu ikna et diye bu ne sevgi ahh ben anlamadım vallahi.
Hayır eltim gelmese görüşmelere yine sıkıntı yok giderim seve seve ama o da kv haliyle geliyor tabi.Zaten kendi evinden çok gelinlerinin evinde görüşüyoruz.

Benim yenge olacak dengesiz kadında oğlunu tam övmeye başlamıştıki ağzını ballandıra ballandıra ablamda aman iyi sevinde aman hiç kimseye söyleme napalım yani bizene ki anlatıp kafamızı şişiriyorsun ?
Yengede söyledim canım halasısın ya sevin diye oda ben niye sevineyim sen kendin sevin beni ilgilendirmiyor .susturmuştu lakin yenge hep aynı
Ablamın yengeme söylediği geldi aklıma sağolsun düşündüğünü söyler bazen böyle söylemek lazım anlamasalarda

Aynısı bende de var:( üstelik o benden 6sene küçük.. Hiç kanım kaynamadi ona cadı:mapus:

Hmmm zor bir durum.. Ilgini tv ye ver arada siradi hı hı de gec...

Bıkmışım senin durdırından deyip söze başla "iyiyse iyi ne yapayım benim suçum neki anlatıp anlatıp gına getirdin bana be kadın yada en iyi kocayı sen kaptın en iyi gelini sen buldun sen nemişsin be eltiiii ",,,,

Ayy hepimizin hayatında böyle birileri vae demek ki :)

Pat diye hafifletemezsiniz ancak yavas yavas azaltirsiniz görüşmeleri. Kendini ovmeye başladığı durumlarda bir sekilde telefonla ugrasin susayan bir sey yapın dinlemeden.

He he de geç bi süre sonra bahsetmez bile..hiç Oralı olma senin onu dikkate aldığını gördükçe daha çok devam eder

Açık olun.Sen de kendini öve öve bitiremedin he muhabbetin içimi baydi deyin. Önce onu havalardan aşağıya düşürün sonra mesafe kendiliğinden oluşur.

Son düzenleme:
Back
X