Embriyo gelişim sikintisi

hatice86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2013
144
71
48
Merhaba hocam benim ilk tup bebek denememdi.7 ocakta yumurta toplandı 11 tane 9 u işleme alındı ve 8 tanesi ilk gün dollendi.hersey çok iyiydi.takı 2. Günden sonra gelisememisler 3. Ü güne 2 si kaliteli biri 7 hucreli orta kalite embriyo kaldı 2 si transfer edildi.
Doktorum yumurta yapısıyla alakali olduğunu daha önce 1 düşük 1 kürtaj geçirdim spontane gebelik leri m oldu.bebekler gelisememislerdi.
Bu durumu açıklıyor embriyo durumun dedi.ne yapılabilir? Tüp bebek tutmazsa ne yapma liyim?
FAKTÖR 5mutasyonu var clexane 4000 kullanıyorum. Boy kilo oranına göre mi veriliyor sulaniricilar yoksa özel testleri varmi? Bu 3 sorumu da cevaplarsaniz çok sevinirim hocam...

merhabalar :
Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı önemlıdır. Laboratuvar tup bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.Gebelık elde etmemız saglıklı tutunma yetenegınde embrıoları , saglıklı rahım ıcı ortam ve kolay transferi gerektırır. . Embrıo kalıtesını %80 oranda yumurta ,%20 oranda sperm kalıtesı belırler. Dolayısı ıle sperm secımı onemlıdır. Sperm sayı ve hareketınin durumuna gore mikro akıskan sperm ayıklama çipleri ( microchıp metodu) ıle sperm secılebılmekte. Mikro-chip metodu ıle sperm sayı ve kalıtesı cok düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.Ayrıca yumurta rezerv ve kalıtesını artırmak için bazı destek tedavıler yapılabılmekte.gebelık kayıbınız oldugu için rahım tüp fılmı kontrolu,hısteroskopı( rahim içini kamera sıstemı ıle kontrol etmek ),pıhtılasma testlerınde pozıtıf bır bulgu var ıse ( sızde pıhtılasmaya meyıl cıkması durumu)koruma dozunda kan sulandırıcı iğne ve hap tedavısı verılmekte.
Ayrıca yumurtaların hazırlandıgı (ınduksıyon safhası: gunluk ıgne tedavısı ıle yumurta buyutme asaması) aşama da yumurta kalıtesını oldukca etkılemektedır .Sızın durumunuzda 5. güne gidılerek blastokıst asamasını gormek faydalı olacaktır. Eğer elımızde yeterlı sayıda embrıo var ıse array cgh ( embrıolara genetık ayıklama) yapmak gerekır.
Daha fazla bılgı için bize muracaat edebılırsınız.Bol şans dılerım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…